Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea salarizării unitare: Bugetarii ar putea primi vouchere de vacanţă la nivelul unui salariu minim brut

Publicat

zile libere

zile libere relaxare vacanta Potrivit proiectului legii salarizării unitare, bugetarii ar putea primi vouchere de vacanţă la nivelul unui salariu minim brut garantat în plată. De asemenea, performanţa profesională va fi stimulată prin premii lunare de 5% din cheltuielile cu salariile.

Iniţiatorii proiectului au avut în vedere stimularea performanţei profesionale prin majorarea procentului de acordare a premiilor lunare de la 2% din cheltuielile cu salariile, la 5%, pentru persoanele care obţin rezultate deosebite în activitatea desfăşurată în cadrul instituţiei, se arată în expunerea de motive.

De asemenea, se face referire la acordarea primei de vacanţă anuală, sub formă de vouchere de vacanţă, la nivelul unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Se va acorda şi indemnizaţie de hrană anuală la nivelul a două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată.

Vezi şi Legea salarizării unitare. Proiectul a fost făcut public. Cât vor câştiga politicienii, medicii şi alte categorii de bugetari

„Această măsură nu se va aplica personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată”, se spune în expunerea de motive care însoţeşte proiectul de lege.

sursa: capital.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax