Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legislația Curții de Conturi, modificată. Prejudiciile nu mai pot fi recuperate după 5 ani, iar inspectorii răspund personal

Publicat

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, un proiect de lege care modifică legislația Curții de Conturi.

Printre noutăți se află apariția unui termen de prescripție, răspunderea materială a inspectorilor care greșesc cu rea-credință și schimbarea modului în care se va face sesizarea organelor penale.

Termenul de prescripție în cazul recuperării prejudiciilor certe constatate de Curtea de Conturi prin raportul de audit este de 5 ani de la data încheierii acestuia.

Actele de control ale Curtii de Conturi pot fi contestate în contencios administrativ de entitatea auditată. Persoana care contesta poate solicita instanței si obligarea Curtii de Conturi la plata de despăgubiri pentru prejudiciile suferite.

Curtea de Conturi are posibilitatea de a acționa în regres impotriva auditorilor care au întocmit rapoartele de audit care au constituit temei de obligare a Curții la plata de despăgubiri, în baza unei hotărâri judecătorești definitive, dacă în aceste hotărâri se menționează că auditorii au acționat cu rea credință.

Sursă: Stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax