Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legislaţie a Uniunii Europene privind refacerea naturii: Parlamentul European s-a pronunţat în favoarea proiectului

Publicat

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară, s-a pronunţat miercuri în favoarea proiectului Comisiei Europene privind refacerea naturii.

Eurodeputaţii au adoptat propunerea cu 336 voturi „pentru”, 300 de voturi „împotrivă” şi 13 abţineri, scrie Agerpres.ro

Raportor în acest dosar este eurodeputatul socialist spaniol Cesar Luena (S&D).

Parlamentul European şi Consiliul UE urmează acum să negocieze textul final, cu obiectivul ajungerii la un acord înaintea alegerilor europene din 6-9 iunie 2024.

În cadrul Pactului verde european, Comisia Europeană a propus în urmă cu peste un an un regulament privind refacerea naturii pentru a contribui la redresarea pe termen lung a naturii deteriorate în toate zonele terestre şi maritime ale Uniunii Europene şi pentru a atinge obiectivele UE în materie de climă şi biodiversitate.

Marţi dimineaţă în plenul PE a avut loc o dezbatere pe acest subiect. Întrucât în ENVI nu a existat o majoritate în favoarea modificărilor aduse asupra legislaţiei UE privind restaurarea naturii, această comisie europarlamentară a prezentat propunerea de respingere a proiectului Comisiei Europene, propunere care miercuri a fost respinsă în plenul PE.

Grupul Partidului Popular European (PPE), cel mai numeros din Parlamentul European şi condus de germanul Manfred Weber, a dus o campanie împotriva proiectului Comisiei Europene, explicând că acesta ar afecta negativ fermierii şi ar periclita securitatea alimentară, asta în pofida faptului că preşedinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen, este ea însăşi membră a PPE.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax