Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Leul se prăbuşeşte şi ROBOR o ia razna. Deficitul, atenuat de banii trimiși de românii din străinătate

avatar

Publicat

bani

Cotația oficială afișată luni, la ora 13.00, de Banca Națională a României (BNR) a fost de 4,6495 lei/euro, după ce euro a depășit oficial pragul de 4,6 lei miercuri și apoi a urcat la 4,6390 lei, în ședința de vineri. Leul ajunge astfel la cel mai slab nivel din istorie, cotația afișată de BNR fiind de 4,6495 lei/euro. La unele bănci din Alba Iulia, moneda euro a avut prețul de vânzare de peste 4,7 lei. Nivelul de peste 4,6 lei/euro nu a mai fost atins în ultimii cinci ani și patru luni, din săptămâna 23-27 iulie 2012, când a fost atins și maximul de 4,6397 lei/euro. Situația este ameliorată de românii din străinătate care trimit bani acasă.

Cotația oficială afișată săptămâna trecută, vineri, de BNR a fost de 4,6390 lei/euro, după ce euro a depășit oficial pragul de 4,6 lei miercuri și apoi a urcat la 4,6267 lei, în ședința de joi.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că spre deosebire de monedele țărilor vecine, leul românesc are o tendință de depreciere care este de durată mai mare, iar presiunea pe depreciere vine din deteriorarea balanței comerciale.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut luni la 1,89%, de la 1,87%, cât a fost cotat vineri, 10 noiembrie, iar indicele la șase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, s-a majorat la 2,06%, de la 2,03%, cât a fost cotat pe 10 noiembrie, conform datelor Băncii Naționale a României (BNR).

Norocul vine încă o dată de la românii care muncesc în străinătate și trimit bani acasă. Este vorba despre o sumă oficială de 3,352 miliarde euro, comparativ cu 3,307 miliarde euro în perioada ianuarie – septembrie 2016. Cu toate acestea, deficitul balanței de plăți a crescut cu 1,3 miliarde de euro.

Sursă: activenews.ro

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU lângă Zlatna. Acoperișul unei case de locuit din satul Podul lui Paul a luat foc

avatar

Publicat

Un incendiu a izbucnit miercuri după-amiaza lângă orașul Zlatna, la ieșirea spre Alba Iulia. Focul a cuprins acoperișul unei case de locuit din satul Podul lui Paul.Potrivit ISU Alba, pompierii intervin cu două autospeciale și 9 subofițeri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din localitatea Zlatna (Podul lui Paul).Incendiul este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A început examenul pentru obţinerea titlului de specialist de către medicii rezidenți. Centrele și comisiile de examen

avatar

Publicat

medici spital

Examenul pentru obținerea titlului de specialist pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2018 a început miercuri și se va încheia pe 23 noiembrie. Examenul se desfășoară în 12 centre universitare din țară, respectiv București, Arad, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noi modificări la legea jocurilor de noroc. Fără ”jack-poturi” la vedere

avatar

Publicat

O nouă lege care reglementează jocurile de noroc a fost votată miercuri în Camera Deputaților. Noua lege prevede ca afișarea câștigurilor în exteriorul locațiilor unde se desfășoară jocuri de noroc să fie interzisă.Se interzice afişarea în exteriorul locaţiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoţii sau «jack-pot»-uri reale sau simulate”, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 4 milioane de lei pentru modernizarea Parcului Veza din Blaj. Contractul de finanțare, semnat la ADR Centru

avatar

Publicat

Miercuri, la sediul ADR Centru din Alba Iulia,  primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și director general ADR Centru, Simion Crețu, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Amenajarea unui spațiu verde în incinta imobilului inscris în CF nr 77100 – Parc Veza Blaj”, a cărui valoare totală este de aproape 4,2 milioane lei, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate