Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Liberalul Mihai Nicușor în noul Consiliu de Administraţie de la „Cupru Min” Abrud. Preşedintele CA, un consilier al ministrului Economiei

Publicat

Societatea „Cupru Min” SA Abrud are un nou Consiliu de Administraţie. În urma unei şedinţe de săptămâna trecută, au fost schimbaţi membrii CA, preşedinte fiind ales Nicolae Luca, un consilier al ministrului Economiei.

Noul Consiliu de Administraţie îi are ca membri pe actualul director al societăţii, Nicolae Iordache, Mihai Nicuşor ( Romarm) (vicepreşedintele PNL Alba), Nicolae Turdean (consilier al ministrului Economiei), Felix Branişte (şef de cabinet al secretarului de stat în Ministerul Economiei, Bogdan Badea), iar preşedinte este Nicolae Luca (consilier al ministrului Economiei).

În luna mai a acestui an, conducerea societăţii a fost schimbată, prin punerea în aplicare a ordinului ministrului Economiei și revocarea din funcție a directorului Lucian Vasilache. În prezent, acesta este director de resurse umane în cadrul companiei, iar directorul general este Nicolae Iordache.  Lucian Vasilache a mai condus activitatea “Cupru Min” şi în perioada 2006 – 2008, când societatea a închiriat activele societăţii către firma “Energo Mineral” Bucureşti.

Compania se află în prezent în procedură de vânzare a producţiei pe şapte ani, pentru concentratul de cupru de la Roşia Poieni fiind selectate două companii ofertante, “Trafigura” Singapore şi “Yldirim Holding” Turcia, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate. Dintre acestea urmează să fie selectată oferta câştigătoare.

“Cupru Min” are aproximativ 500 de angajaţi şi gestionează cea mai mare exploatare de cupru din ţară, de la Roşia Poieni, un zăcământ evaluat la 900 de milioane de tone. Societatea a trecut printr-o procedură eşuată de privatizare, anul trecut, când compania Roman Copper Corp din Canada a fost declarată câştigătoare a licitaţiei ce ulterior a fost anulată, la preţul de 200 milioane de euro.

Citeşte şi USL reînvie frAGA | Cadouri pentru clienții politici din companiile de stat: Un sfert de salariul directorului pentru o singură ședință de CA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ioan

    marți, 19.11.2013 at 23:46

    Lucian Vasilache: Omul potrivit la locul şi mai degrabă locul potrivit! Dacă a închiriat la preţuri „accesibile”, poate va vinde la preţuri „accesibile” unora.
    La mai mare!
    Din „eşece” in „eşece” – cheia marilor succese!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax