Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIBERTATEA Cristian Pîrvulescu, după incidentele de la protestul AUR: Fără protecție din SRI și Poliție, așa ceva nu era posibil

Publicat

Aproximativ 2.000 de oameni au protestat marți, la îndemnul AUR, în fața Casei Poporului, iar câțiva dintre ei au reușit să treacă de forțele de ordine și au intrat în curte, generând un adevărat haos la Parlament.

Este o situație pe care politologul Cristian Pîrvulescu o aseamănă într-o oarecare măsură cu atacul asupra Capitoliului. Doar că, spune acesta, în cazul românesc vorbim și despre protecția oferită de oameni din serviciile de informații. 

„E aproape o copie a ceea ce s-a întâmplat la Capitoliu (pe 6 ianuarie, când susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt sediul Congresului american pentru a opri validarea victoriei lui Joe Biden, n.red.)”, afirmă Pîrvulescu pentru Libertatea.

Există însă o diferență, precizează acesta. „Protecția de care AUR beneficiază din partea unor oficiali este mai mult decât evidentă. Forțele de ordine n-au intervenit pentru că n-au primit ordine să intervină, dar și pentru că nu erau convinse că trebuie să o facă. Este clar că avem oameni în interiorul SRI, Jandarmeriei și al Poliției care au același sistem de valori ca al celor care protestează”, susține Pîrvulescu.

„Oameni cu viziuni antioccidentale sunt și în SRI, și în serviciile de ordine publică, doar că ei sunt numiți patrioți, sunt prezentați drept cei care pun așa-numitele valori naționale înaintea valorilor internaționale, care consideră că integrarea europeană și în NATO este împotriva interesului național.

Politizarea excesivă a serviciilor secrete le-a făcut ineficiente. Nu mă refer doar la atacurile permanente împotriva lor, care evident că au avut în vedere slăbirea lor, ci și la toată această bătălie politică pentru influență în interiorul SRI care le-a slăbit, le-a împărțit.

Sunt oficiali de informații care sunt, din punct de vedere ideologic, apropiați de cei care vor să împiedice certificatul sanitar. De ce? Pentru că se informează din aceleași surse, cunoștințele lor științifice sunt zero, teoria conspirației este în însăși natura SRI.

SRI nu se bazează pe cercetare științifică, e doar un element ajutător, totul pleacă de la bănuiala că există o conspirație și de la încercarea de a demonstra conspirația. O asemenea gândire te împiedică de multe ori să vezi realitatea”, crede acesta.

„Bătălia ideologică a fost pierdută în România, și nu mă refer doar la ultimul an. SRI a închis ochii, făcându-se că nu observă ofensiva masivă de teorii conspiraționiste pe care adversarii României o fac. Totul trebuie înțeles în contextul geopolitic în care ne aflăm, în pregătirea ofensivei pe care, din punctul meu de vedere, Rusia o va realiza în Ucraina și pentru a dezechilibra societățile din această zonă”.

Sursă: Libertatea.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax