Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

LIBERTATEA: O investiţie de 200.000 de euro zace în garajul unui spital din Alba, deşi în acte aparatul funcţionează de 8 luni

Publicat

Un echipament radiologic digitalizat nou-nouț a ajuns în decembrie 2019 la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, judeţul Alba. Avea să-l înlocuiască pe cel vechi, cumpărat în 2005, deja depăşit.

Ziarul Libertatea scrie însă că deși există un raport de punere în funcțiune și s-a plătit tot, aparatura stă de-atunci în cutii, într-un garaj al unităţii medicale.

Aparatul nou de radiologie, în valoare de aproximativ 200.000 de euro, a fost finanţat din fondurile Ministerului Sănătăţii şi, potrivit hârtiilor semnate de spital şi firma furnizoare, deja funcţionează încă de la sfârşitul anului anterior.

În fapt, echipamentul zace în nişte cutii, în garajul instituţiei, în vreme ce lună de lună îşi pierde din perioada de garanţie şi service oferită de furnizor.

Citește și: VIDEO: Protest la Spitalul de Boli Cronice din Câmpeni. Se cere deschiderea unității medicale. DSP anunță un control de urgență

La radiologie a funcţionat încă aparatura veche, până săptămâna trecută, când a început să fie demontată pentru casare.  Atât managerul, cât şi furnizorul aparatului, compania Mediq Innovative Technologies SRL, au recunoscut, în discuţiile cu Libertatea, că echipamentul nu a fost instalat nici până în ziua de azi şi că semnaseră, de fapt, un proces-verbal fals.

“Dacă nu procedam aşa, riscam să pierdem aparatul, ori îl luam, ori dispărea”, se scuză managerul Constantin Bar, într-o discuţie cu ziarul Libertatea.  “Ce era să fac, dacă spitalul nu ne-a oferit un spaţiu? Să-l iau acasă?”, ridică din umeri şi Cosmin Popescu, reprezentantul furnizorului.

În mai, o comisie mixtă a Ministerului Sănătăţii a făcut un control la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni. Control care urmărea mai multe aspecte ale activităţii din instituţie, inclusiv măsurile luate în pandemie.

Abia în această lună a ajuns la spital un draft al raportului Corpului de Control, iar Libertatea a consultat documentul.

Un protest al angajaților de la Spitalul de Boli Cronice din Câmpeni a avut loc luni 13 iulie, față de conducerea instituției.

Medicii şi pacienţii au soicitat demisia managerului Constantin Bar şi a directorului medical, Dumitru Corpodean.

Sursă foto: Libertatea.ro

Articolul complet poate fi citit în ziarul Libertatea

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax