Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni finalizează proiectul ,,Quality VET through ERASMUS +”

Publicat

Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni, a finalizat proiectul  ,,Quality VET through ERASMUS +”, referință proiect 2020-1-RO01-KA102-078603, proiect cofinanțat prin Programul Erasmus+ pentru educație, formare, tineret și sport al Uniunii Europene, acesta fiind ultimul proiect implementat sub umbrela Cartei de Mobilitate Erasmus+ în domeniul formării profesionale – VET, Carta care ne-a oferit un cadrul multianual de calitate pentru activitățile de cooperare europeană și internațională organizate pentru pregătirea profesională a elevilor și profesorilor.

Se spune că “Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagina din ea” (citat Sf. Augustin).

În toți acești ani școala noastră a organizat și implementat mobilități de formare profesională pentru a -și susține elevii și profesorii să călătorească pentru a studia și învăța în străinătate, chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp considerând acest demers ca fiind o experiență cu foarte multe beneficii pentru ei, de la dezvoltare personală și personală la avantaje în găsirea unui loc de muncă.

În ultimii ani, experiențele multiculturale au deschis noi perspective, mulți dintre cei care au avut o astfel de experiență spun că a fost una decisivă pentru viitorul lor.

Beneficiile obținute în urma stagiilor efectuate de către participanți sunt: dezvoltarea unui  comportament specific unui loc de muncă în care accentul se pune pe calitate, dezvoltarea competențelor cheie și rezultatelor învățării specifice acestora, competențe antreprenoriale, competențe sociale, dezvoltarea competenței de comunicare într-o limbă străină, limba principală a proiectului fiind limba engleză, dezvoltarea de competențe de sensibilizare și de expresie culturală prin integrarea în echipele de lucru ale organizațiilor de primire, prin participarea la programul cultural care a constat în vizitarea și cunoașterea unor obiective turistice și culturale reprezentative ale Greciei.

Rezultatele obținute în proiect au fost conforme cu ceea ce ne-am propus. Ele sunt atestate de diplomele și certificatele obținute de participanți, putând fi pe scurt sintetizate astfel:

– 12 elevi participanți, aflați în formare inițială au dobândit, prin activități de mobilitate de tipul VET-comp, cunoștințe, abilități si atitudini recunoscute și transferabile, competențe lingvistice, culturale, sociale și digitale, având ca impact creșterea șanselor de inserție pe piața muncii.

– 4 profesori VET care au dobândit abilități crescute în activitățile de predare și proiectare de conținuturi pentru formarea de competențe de realizare a sarcinilor multi-tasking în cadrul unor activități worked-based learning,

– 2 membri ai personalului de management au câștigat competențe crescute în elaborarea și implementarea eficientă a proiectelor de dezvoltare instituțională,

– un nou parteneriat transnațional durabil, formalizat prin Memorandum of Understanding, cu instituții de educație și agenți economici din Grecia.

Prin urmare putem concluziona că participarea la astfel de proiecte produce schimbări majore la nivel intelectual, comportamental și la nivel de achiziții personale pentru viața activă și că reprezintă o alternativă educațională atractivă pe care școlile, implicându-se în programul Erasmus +, o pot oferi atât elevilor cât și personalului didactic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax