Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Licitația, bat-o vina: Terasele sezoniere din Cetatea Alba Carolina nu umbresc nici acum plimbările albaiulienilor

Publicat

În Cetatea Vauban din Alba Iulia, cafeaua și băuturile răcoritoare se beau sub acoperiș, fie vară, fie iarnă. Asta nu din cauză că albaiulienii nu ar prefera relaxarea sub cerul liber, ci pentru că în municipiul-cetate terasele întârzie să fie deschise. Deși au trecut deja aproape trei luni în care temperaturile de afară indică peste 25 de grade Celsius, pe traseele fortificației Vauban nu se vede nici picior de umbrelă sau mobilier de terasă, iar de vină pentru asta nu sunt patronii, ci administrația locală, care nu mai contenește, de luni bune, să finalizeze închirierea terenurilor aferente acestora. Licitația, „bat-o vina”, mănâncă nervii proprietarilor de terase și timpul reprezentanților primăriei, dar, în lipsa acesteia, Şanțurile Cetății rămân pustii.

Dacă la sfârșitul lunii aprilie, consilierii locali ai municipiului au reușit să aprobe caietul de sarcini al licitației și contractul-cadru, aruncând o rază de speranță asupra problemei, în mijlocul lunii mai, vestea privind data licitației încă nu a venit. Cunoscute până la această dată (și este deja aproape începutul  lunii iunie) sunt doar cele 13 locaţii în care vor fi amplasate “trăsuri de epocă”, în zona Obeliscului și a Porții a III-a, pe marginea Pieții Cetății, lângă Clădirea Ierihon, în apropierea Catedralei Reîntregirii și a Catedralei Romano-Catolice, unde se pot comercializa produse alimentare ce nu necesită preparare, inclusiv produse de patiserie şi cofetărie, produse artizanale de tip suveniruri sau cele care marchează evenimente, festivaluri cu tematică, sărbători religioase sau laice, lucrări de artă proprii ale artiştilor plastici, presă, cărţi, materiale de prezentare şi promovare a Cetăţii şi a oraşului Alba lulia, flori.

Dintre acestea, patru locaţii, în apropierea celor două catedrale, sunt rezervate produselor artiştilor plastici şi ale artizanilor. Nici pentru acestea nu a fost făcută încă publică ziua în care va avea loc licitația.

Nou termen de la primărie pentru licitație: „În două săptămâni”

Întrebați despre acest subiect, reprezentanții Primăriei Alba Iulia au reușit să scoată pe tapet un nou termen la care ar putea avea loc licitația pentru terasele sezoniere: „peste două săptămâni”. Aceștia susțin că anunțul de licitație va fi dat presei în cursul acestei săptămâni și că, după expirarea termenului de 10 zile de publicitate, se va trece la procedura de atribuire prin închiriere. Pe scurt, mai așteptăm.

Norocul albaiulienilor care au dorit să se bucure de vara timpurie din acest an au fost evenimentele organizate în municipiu și care, cel puțin pentru scurte perioade, au populat Cetatea cu terase și corturi temporare, deschise strict pe durata acestora. Zilele municipiului au trecut însă, iar cele câteva terase provizorii amplasate în Piața Cetății vor dispărea și ele. Singurul loc de promenadă din zona piațetei va rămâne Terasa Carolina, afacerea recreativă a constructorului “Grup Corint” și care, spre deliciul patronului, este plină până la refuz, în zilele însorite, de turiști și localnici.

Şase terase sezoniere pe Șanțuri și alte două în Piața Cetății

Potrivit administrației locale, după încheierea procedurii de închiriere, pe Șanțurile Cetății Alba Carolina vor fi amenajate şase terase sezoniere în timp ce în zona Pieței Cetății vor fi amenajate alte două.

Terenurile vor fi închiriate pe perioada cuprinsă de la data semnării contractului şi data de 31 octombrie, când se va închide sezonul. Designul teraselor va trebui să respecte tematica Cetăţii, mai precis să fie confecţionate din lemn, piatră sau fier forjat. Nu sunt acceptate mobilierul de grădină, mesele şi băncile de tip pliant şi mobilierul din plastic. Umbrelele şi copertinele vor fi de culoare albă, inscripţionate cu logo-ul municipiului Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax