Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Licitaţia pentru „Cupru Min” a fost anulată. Canadienii nu au vrut să depună garanţii pentru investiţiile de mediu

Publicat

Ministrul Economiei, Lucian Bode a anunţat vineri seara, că licitaţia pentru achiziţionarea „Cupru Min” a fost anulată, după ce compania canadiană „Roman Copper Corp” a refuzat să depună garanţii pentru investiţiile de mediu. Potrivit declaraţiilor ministrului, va fi organizată la o dată ulterioară o nouă licitaţie.

Negocierile între reprezentanţii statului român şi cei ai companiei canadiene „Roman Copper Corp”, care au câştigat licitaţia din martie la preţul de 200,7 milioane de euro au durat mai bine de 18 ore. Termenul până la care contractul de vânzare a „Cupru Min” trebuia semnat a expirat vineri, la ora 24.00, astfel că rezultatul licitaţiei a fost anulat.

Potrivit ministrului, canadienii au refuzat publicarea contractului de privatizare şi depunerea sumei de 32 milioane de euro drept garanţie pentru investiţiile de mediu.
Bode a spus că reprezentanții firmei canadiene care câștigaseră licitația de achiziție a Cupru Min nu au acceptat niciuna dintre clauzele impuse de către statul român.

”Toate cele trei cerințe ale statului român, nu au fost acceptate de Roman Coopers, fapt ce a dus la nesemnarea contractului de privatizare a Cupru Min”, a declarat ministrul Economiei Lucian Bode.

Cele trei clauze impuse de statul român făceau referire la publicarea contractului de privatizare, depunerea unei sume de bani într-un cont ca și garanție și crearea unui depozit colateral exploatării pentru a proteja mediul înconjurător.

Ministrul Bode a precizat că Ministerul Economiei a introdus clauze în contract care să avantajeze statul român și care să asigure o transparență totală a privatizării Cupru Min.

Citeşte aici mai multe despre privatizarea „Cupru Min” SA Abrud, care deţine licenţa de exploatare a zăcământului de la Roşia Poieni până în 2019.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Minerul fruntas

    luni, 09.04.2012 at 11:13

    Da’ poza, poza cu exploatarea miniera nu bagati? Adica poza cu Rosia Poieni, asa ca sa aiba cititorii idee de ce a vrut sa statul roman sa vanda. Ma rog, ca oricum, in afara de Corcoz, nici un jurnalist de la Alba 24, nu a fost acolo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax