Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Licitația pentru modernizarea arestului IPJ Alba, ANULATĂ! Sigurul ofertant a fost descalificat

Publicat

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba a anulat licitația pentru modernizarea arestului instituției, după ce a descalificat singurul ofertant: SC Lincoln Plus SRL Sebeș. Într-o adresă către firma respectivă, IPJ Alba a transmis că oferta a este ”inacceptabilă”. Procedura a fost anulată în urmă cu o săptămână și va trebui reluată în perioada următoare, valoarea totală estimată a lucrărilor care ar urma să fie derulate la arestul IPJ Alba fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

Potrivit caietului de sarcini, camerele de detenție vor avea, pe lângă ferestre cu gratii uși metalice cu grilaj, paturi metalice, mese, scaune, spații de depozitare a lucrurilor, dușuri, lavoare și toalete, interfon și sistem de radioficare, oglinzi din oțel, aer condiționat și televizor. Paturile din camerele pentru vizitele intime cor fi duble și vor fi dotate cu buton de panică și alarmare, friginde și draperie din material opac.

Spațiile destinate plimbării vor fi împrejmuite cu beton armat, for avea un canal colector, ușă metalică cu griolaj, copertină și bancă.

Inspectoratul Județean de Poliție Alba a demarat luni analiza tehnică a ofertelor pentru extinderea și modernizarea arestului de la sediul instituției. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de peste 2 milioane de lei. Deținuții vor avea la dispoziție camere de detenție modernizate, camere pentru vizite intime, un club cu calculatoare și telefoane, locuri de plimbare și spații pentru primit vizite.

Camerele de detenție vor avea, pe lângă ferestre cu gratii uși metalice cu grilaj, paturi metalice, mese, scaune, spații de depozitare a lucrurilor, dușuri, lavoare și toalete, interfon și sistem de radioficare, oglinzi din oțel, aer condiționat și televizor. Paturile din camerele pentru vizitele intime cor fi duble și vor fi dotate cu buton de panică și alarmare, friginde și draperie din material opac.

Spațiile destinate plimbării vor fi împrejmuite cu beton armat, for avea un canal colector, ușă metalică cu griolaj, copertină și bancă.

”Având în vedere specificul construcțiilor cu destinația de centru de reținere și arestare preventivă acestea sunt încadrate în clasa I de importanță-expunere și categoria de importanță A, acordându-se o atenție sporită la pereți exteriori, deoarece reprezintă elementul principal de securitate pentru evitarea tendințelor de evadare a persoanelor private de libertate sau pătrunderea persoanelor neautorizate. Sectorul de cazare a persoanelor private de libertate este delimitat de sectorul administrativ, prin grilaje de tronsonare. Accesul în aceste spaţii tronsonate se realizează cu sisteme de închidere acţionate mecanic de către personalul de supraveghere” se arată în caietul de licitații al investiției.

Spațiile de vizită vor avea ferestre cu gratii, ușă de acces pentru vizitatori și pentru persoanele private de libertate, masă și scaun pentru vizitator, sistem de comunicație între cei doi, sistem de transmitere a documentelor și un sistem de supraveghere video.

Deținuții vor avea la dispoziție și un club-cameră pentru convorbiri telefonice, comunicări online și bibliotecă. Acolo vor fi telefoane, computere, rafturi pentru cărți și sisteme de supraveghere video.

”Prin prezenta că facem cunoscut că în urma fazei de evaluare tehnică şi financiară şi a clasamentului furnizat de SEAP, la procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică având ca obiect execuţia lucrărilor de construcţii pentru obiectivul de investiţii «Extindere şi modernizare arest la sediul IPJ Alba» (…), oferta dumneavoastră a fost declarată inacceptabilă în conformitate cu prevederile art. 134 aln 5 din HG nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică/acordului-cadr din legea mr. 98/2016 privind achiziţiile publice”, se afirmă în adresa transmisă, în 31 octombrie, societăţii comerciale, publicată pe SEAP.

foto: arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax