Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Licitația pentru modernizarea drumului județean DJ 705, între Zlatna și Almașu Mare, a fost câștigată. Când vor începe lucrările

Publicat

Vești bune pentru șoferii care circulă între orașul Zlatna și comuna Almașu Mare. Lucrările de reabilitare a drumului județean DJ 705, care se află în prezent într-o stare avansată de degradare, vor începe în această lună. Tronsonul de peste 6 kilometri a pus la încercare timp de peste 9 ani nervii șoferilor, dar și „buzunarele” acestora, fiind nevoiți să suporte frecvent reparații la autovehicule.

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, a transmis vineri că licitația pentru execuția lucrărilor a fost câștigată, urmând ca luni să fie semnat contractul. 

„Avem constructor pe drumul județean Zlatna – Almașu Mare. Știți că este acel drum cu probleme de ani de zile, unde sunt foarte multe cariere. Luni vom semna contractul de execuție, avem constructor, probabil săptămâna viitoare o să trebuiască să își constituie garanția și pe urmă să putem da ordinul de începere”, a explicat vineri vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan.

A fost câștigată licitația pentru modernizarea DJ 705 între Zlatna și Almașu Mare. Ce tronsoane de drum vor fi reabilitate

Câștigătorul licitației pentru execuția lucrărilor de reabilitare a DJ 705: limită Județul Hunedoara – Almașu de Mijloc – Almașu Mare – Zlatna (DN 74), lansate pe 15 iunie de către Consiliul Județean Alba, este Florea Grup.

Valoarea totală a contractului a fost estimată la 27.075.741 de lei, fără TVA, investiția fiind finanțată prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”.

Drumul județean DJ 705 este situat în partea vestică a județului Alba, se desprinde din DN 74 în localitatea Zlatna și face legătura între localitățile Almașu Mare, Almașu de Mijloc și limita județului Hunedoara.

Traficul greu a reprezentat una dintre principalele cauze care au condus la degradarea rapidă a drumului, spun localnicii. Astfel, la dimensionarea noului sistem rutier s-a luat în considerare și acest aspect.

Vezi și VIDEO: Drumul Zlatna – Almașu Mare, unul dintre cele mai proaste din județ, va fi asfaltat. Două firme, înscrise la licitație

Tronsoanele de drum care vor reabilitate sunt următoarele:

  • Tronson 1 – între km 40+633 și km 41+473 (structură rutieră existentă elastică, cu îmbrăcăminte asfaltică – 840 m)
  • Tronson 2.1 – între km 41+473 și km 44+367 (structură rutieră existentă rigidă, cu îmbrăcăminte din beton de ciment – 2.894 m)
  • Tronson 2.2 – între km 44+367 și km 46+828 (structură rutieră existentă rigidă, cu îmbrăcăminte din beton de ciment – 2.461 m)

Pentru colectarea apelor de suprafață, pe tronsoanele de drum analizate s-au proiectat următoarele lucrări:

  • șanțuri trapezoidale/rigole triunghiulare din beton
  • șanțuri cu secțiune neprotejată din pământ

Se vor realiza podețe noi în locul podețelor existente deteriorate sau subdimensionate. De asemenea, se vor realiza podețe dalate sau tubulare.

Datorită faptului că DJ 705 străbate o zonă de deal/munte și parțial se desfășoară cu cursul de apă Valea Mare, se observă necesitatea realizării unor lucrări de consolidare realizate atât în amonte cât și în aval de drum. Este vorba despre ziduri de sprijin de rambleu, din beton, cu o înălțime între 3 și 4 metri.

Drumurile laterale se vor amenaja pe o lungime de 25 m (10 m sistem rutier similar celui de pe drumul județean și 15 m pietruire).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Eugen

    vineri, 08.09.2023 at 13:41

    Cu alte cuvinte,Florea își renovează drumul spre carieră pe banii altora,că doar tot camioanele lor și ale altor societăți l-au făcut praf.

  2. vaile

    vineri, 08.09.2023 at 15:37

    acelasi lucru am vrut sa spun

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax