Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Licitație internațională pentru minereul din Apuseni. Cupru Min Abrud scoate la vânzare 45.000 de tone

Publicat

cupru min

Compania Cupru Min SA a lansat o nouă licitaţie internaţională pentru identificarea unui operator care să achiziţioneze concentratul de cupru exploatat la Roşia Poieni. 

Cantitatea care se va vinde este de aproximativ 45.000 tone, iar durata contractului a fost stabilită la 12 luni. La o valoare de circa 880 – 900 de euro pe tonă, la cât se vinde în prezent concentratul, valoarea contractului ar trebui să depăşească 40 de milioane de euro. 

Citește și: Cupru Min Abrud, PRESATĂ ”de sus” să cumpere ”cadavrul” exploatării de la Moldova Nouă, cu tot cu datorii și obligații de mediu

Ofertele pot fi depuse până în data de 24 octombrie 2019, la sediul firmei.

”Ofertele vor fi depuse în limba română, cu valabilitate de minim 90 zile de la deschidere. Deschiderea ofertelor va avea loc pe data de 24.10.2019 ora 14:00 la sediul societăţii. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”, precizează reprezentanţii companiei miniere cu acţionar unic Ministerul Economiei.

Contractul dintre Cupru Min SA şi compania chineză Merlion Resources Holding Limited expiră în 10 octombrie 2019. Ministrul Niculae Bădălău a afirmat în trecut că nu mai vrea continuarea exporturilor de minereu ci refacerea industriei românești de extracție și preparare. 

Până la încheierea unui nou contract, compania minieră are ca rezervă pentru vânzarea concentratului de cupru vechiul partener de afaceri din Voluntari, societatea Ronefer SRL. Şi pe această filieră, produsul obţinut de expotarea minieră din Apuseni ajunge tot în China, cel mai mare importator la nivel mondial în acest domeniu.

În prezent, compania din Apuseni este presată să cumpere un cadavru al economiei socialiste, Moldomin Moldova Nouă, o situație care ar putea să tragă la fund și Cupru Min, în prezent una dintre puținele firme de stat care face profit. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax