Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liderul grupării „Sibişean” din Alba Iulia, prins în Germania şi adus la Penitenciarul Rahova. Are de executat 7 ani de închisoare

Publicat

sibisanLiderul grupului infracţional „Sibişean” din Alba Iulia a ajuns după gratii. Dat în urmărire internaţională, după ce a părăsit ţara acum patru ani, Claudiu Mircea Sibişean (41 de ani) a fost adus din Germania, de poliţişti. A fost transportat la Penitenciarul Rahova, pentru executarea pedepsei cde 7 ani închisoare pentru constituirea unei grupări infracţionale, având ca scop obţinerea de beneficii materiale din şantaj, trafic de fiinţe umane.

„În data de 4 august, poliţişti ai Compartimentului Urmăriri din Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Alba, împreună cu poliţişti ai Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au preluat din Munchen – Germania, un bărbat de 41 de ani, din Alba Iulia, care era urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, în octombrie 2014, Tribunalul Vâlcea a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 7 ani închisoare, pentru constituirea unei grupări infracţionale, având ca scop obţinerea de beneficii materiale din şantaj, trafic de fiinţe umane, folosind, pentru a-şi impune voinţa, violenţa, producerea de scandaluri ori lipsirea de libertate în mod ilegal.

Bărbatul, fost lider al unei grupări infracționale din Alba Iulia, destructurată de poliţişti, a părăsit teritoriul ţării noastre în anul 2011.

În urma colaborării cu autorităţile judiciare germane, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cel în cauză a fost localizat şi reţinut pe teritoriul Germaniei.

Acesta a fost introdus în Penitenciarul Rahova, pentru executarea pedepsei”, a transmis IPJ Alba.

Este vorba despre Claudiu Mircea Sibişean (41 de ani), fost lider al grupării „Sibişean”, din Alba Iulia, din care mai fac parte, printre alţii, Cosmin Stelian Sibişean (39 de ani) şi Marius Mihai Pătruţ (38 de ani). Cei 12 inculpaţi din gruparea “Sibişean” şi-au aflat pedepsele finale în 16 octombrie 2014, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în dosarul de criminalitate organizată.

Acuzaţiile au fost de iniţiere şi constituire grup infracţional organizat, tentativă de omor, lipsire de libertate în mod ilegal, tentativă şi instigare la lipsire de libertate în mod ilegal, lovire şi alte violenţe, proxenetism, perversiuni sexuale, şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acesta fapte au avut loc în perioada 2001 – 2005.

Citeşte şi Gruparea „Sibişean”, condamnată la 43 de ani de închisoare cu executare. Sentinţă definitivă la Înalta Curte

Citeşte şi Doi membri ai grupării „Sibişean”, daţi în urmărire, au ajuns după gratii. Au de executat câte trei ani de închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax