Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liga Studenților a Universității din Alba Iulia ia atitudine față de cazurile de hărțuire și abuz din mediul universitar

Publicat

Liga Studenților din Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se poziționează ferm împotriva abuzurilor și a hărțuirii de orice fel, în mediul academic. 

Studenții care fac partea din LSUA se alătură demersului facut la nivel național de ANOSR și condamnă lipsa de interes în ceea ce privește combaterea hărțuirii în mediul academic.

Aceștia au transmis într-un comunicat de presă poziția studenților din Alba Iulia, dar și din România cu privire la abuzurile din mediul universitar.

Ce spun reprezentanții ANOSR

”Într-un mediu universitar în care instituțiile de învățământ superior ar trebui să reprezinte spații sigure pentru beneficiarii direcți ai actului educațional, sesizăm cu îngrijorare faptul că lipsa generală de interes în ceea ce privește prevenția și combaterea hărțuirii a făcut ca, până în momentul de față, fenomenul să fie tratat cu superficialitate, existând o reticență clară în a adopta măsuri concrete cu privire la acest subiect.

Având în vedere cazurile de hărțuire, hărțuire sexuală și violență psihologică sesizate în ultimele săptămâni și dezbătute în spațiul public, este evident că în prezent ne confruntăm cu o criză reală la nivelul învățământului superior, ale cărei efecte impactează în mod negativ parcursul academic al studenților.

LSUA se alaătură demersului ANOSR

Liga Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (LSUA) susține demersurile Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (@ANOSR) și se poziționează ferm împotriva oricăror astfel de acțiuni întreprinse asupra membrilor comunității universitare.

Tragem un semnal de alarmă cu privire la necesitatea de a aborda această problemă cu maximă seriozitate și de a elabora cu celeritate măsuri legislative care să contribuie la fundamentarea unui cadru normativ în care asigurarea unui mediu universitar lipsit de acte de hărțuire, hărțuire sexuală și discriminare de orice fel reprezintă o prioritate.

În lumina celor prezentate, considerăm imperioasă dezvoltarea unor mecanisme concrete care să poată fi operaționalizate în procesul de combatere a fenomenului și care nu doar să soluționeze problema la nivel declarativ, pentru a asigura încrederea membrilor comunității universitare în structurile cu responsabilități în domeniul integrității academice.

Liga Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (LSUA), alături de ANOSR și organizațiile sale membre susțin vehement principiul toleranței zero față de orice fapte de natură să afecteze demnitatea umană sau integritatea fizică sau psihică a membrilor comunității universitare și continuă demersurile pentru conturarea unui cadru legislativ care să garanteze un mediu universitar sigur, lipsit de orice formă de abuz”, au declarat reprezentanții LSUA într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate