Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Linie de autobuz cu traseu prin cartierul Tolstoi. Care este soluția propusă de Primăria Alba Iulia

Publicat

alba iulia

Primăria Alba Iulia propune includerea străzii Septimius Severus din cartierul Tolstoi în traseele de transport cu autobuzul din municipiu.

Inițiativa a fost deja anunțată de primarul Gabriel Pleșa, iar proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din decembrie.

Proiectul de hotărâre vizează actualizarea programului de transport public local de persoane pentru zona tarifară „zona 1 municipiul Alba Iulia” – linia 102.

”Prin adresa înregistrată la Primăria municipiului Alba Iulia sub nr. 8068/2023 precum și a discuțiilor purtate cu locuitorii din zona cartierului Tolstoi se solicită modificarea unui traseu de autobuz care să circule și pe strada Septimius Severus.

Din acest motiv, pentru a rezolva problemele de transport public semnalate, se propune modificarea traseului liniei 102, traseu care să cuprindă și această zonă a municipiului Alba Iulia.

Programul de transport public local actual nu cuprinde nici o cursă în zona străzii Septimius Severus.

Lipsa unei linii de transport în comun în această zonă creează un disconfort în ceea ce privește mobilitatea urbană a persoanelor vârsnice care domicialiază în această zonă a orașului”, se arată în documentația de proiect.

Modificări propuse

Modificările programului de transport propuse a fi aprobate sunt:

  • linia 102 retur, cursele cu plecare din stația Centru de zi de la ora 9.15, 12,50 și ora 15.35 vor circula pe traseul:
    • Centrul de zi pentru vârstnici – Casa Armatei – Septimius Severus – Horea – Cloșca – Spital I – Sfânta Ecaterina I – Revoluției 1989 I – Ghe. Pop de Băsești – Încoronării I – Cimitirul Eroilor I – Gară
  • se propune transport cu autobuz de 27 de locuri (microbuz)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax