Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Linii de finanţare disponibile prin Ministerul Comunicaţiilor. Valerian Vreme încurajează depunerea de proiecte

Publicat

Aflat, sâmbătă, la Alba Iulia, ministrul Valerian Vreme a atras atenţia  asupra liniilor de finanţare aflate în derulare la Ministerul Comunicaţiilor. Unul dintre aceste programe vizează stimularea IMM-urilor, pentru a accesa fonduri în vederea asigurării conexiunii la broadband. Pe această linie de finanţare, IMM-urile pot beneficia de 25.000 de euro, nerambursabili, pentru internet de mare viteză, iar ccontribuţia proprie va fi de 10% , respectiv 5% pentru organizaţiile non-guvernamentale. „Acest sprijin financiar va permite firmei să se doteze din punct de vedere informatic, respectiv cu echipamente performante, dar şi cu soft de bază”, a explicat Valerian Vreme.

Bugetul total alocat pentru această linie este de 33 de milioane de euro, bani europeni, iar până în prezent au fost depuse 1.600 de dosare. Ministrul Comunicaţiilor a precizat că perioada de evaluare a documentaţiilor este de aproximativ o lună.

Printre liniile de finanţare disponibile prin minister se află şi programul de dezvoltare a comerţului electronic, ce beneficiază de finanţare europeană în valoare de 400.000 de euro, din care contribuţia proprie va fi de până la 40% sau proiectul de informatizare a spitalelor, tot cu o finanţare de 400.000 de euro. Mai multe detalii despre modalitatea în care pt fi accesate aceste fonduri pot fi găsite pe site-ul Ministerului Comunicaţiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax