Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LISTA abatoarelor din Alba, autorizate pentru sacrificarea mieilor de Paște. Reguli pentru amenajarea locațiilor speciale

Publicat

Sacrificarea mieilor se va realiza în unități de abatorizare autorizate sanitar-veterinar și pentru sacrificarea de ovine, a comunicat DSVSA Alba, la solicitarea Alba24.ro.

În județul Alba există cinci abatoare care sunt autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor pentru sacrificarea mieilor.

Acestea sunt:

  • Transeuro SRL – Ighiu
  • ACA Cugir
  • Luca Prod Carn SRL – Mirăslău
  • Montana Popa SRL – Blaj
  • Ovin Prest Carn SRL – Mesentea

Locații amenajate temporar

Potrivit DSVSA Alba, în cazuri excepționale, sacrificarea mieilor se poate realiza și în locurile organizate în condițiile legii și amenajate temporar, în care se asigură supravegherea sanitară veterinară și în care sunt respectate condițiile de igienă pentru alimente și privind protecția animalelor în timpul transportului, prevăzute de legislația națională și europeană.

Decizia privind organizarea și amenajarea locurilor speciale pentru sacrificarea mieilor se va realiza în baza unei analize detaliate în ceea ce privește capacitatea de sacrificare a abatoarelor din județ (care prestează aceste servicii) și oportunitatea amenajării acestor locuri speciale, numai în cazul în care este absolut necesar și situația o impune, ținând cont de următoarele aspecte:

  • distanțele mari față de abatoarele autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare
  • numărul mare de miei destinați sacrificării în această perioadă, care trebuie să fie peste capacitatea de sacrificare proiectată a abatoarelor autorizate sanitar veterinar din vecinătate
  • asigurarea la nivel local a numărului suficient de personal sanitar veterinar permanent care să realizeze controlul ante-mortem și post-mortem al animalelor și care să poată dispune măsuri în cazurile în care constată încălcări ale prevederilor legislației în vigoare.

Funcționarea locurilor temporare de sacrificare a mieilor este permisă numai în perioada 28 martie – 8 aprilie (premergătoare Paștelui catolic), respectiv în perioada 3-15 aprilie 2023 (premergătoare Paștelui ortodox), între orele 7.00 – 17.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax