Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LISTA candidaților la Cotroceni se lungește. BEC a mai acceptat încă 7 candidaturi și a respins alte 3

Publicat

Biroul Electoral Central a validat, marţi, mai multe candidaturi la alegerile prezidenţiale, printre acestea numărându-se cele depuse de Bogdan Stanoevici, Ramona Ioana Bruynseels, Cătălin Ivan şi Alexandru Cumpănaşu.

De asemenea, BEC a înregistrat candidaturile depuse de John Ion Banu, Sebastian-Constantin Popescu şi Ninel Peia. Totuși, în cazul unora dintre acești candidați, BEC a făcut plângere penală pentru suspiciuni de folosire a unor semnături false. 

Până acum fuseseră validate candidaturile pentru Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Mircea Diaconu. Odată cu validarea de marți, numărul oficial al candidaților pentru Cotroceni ajunge astfel la 14, pentru că li se adaugă Viorel  Cataramă, beneficiar al unei decizii CCR.

Vezi și: LISTA celor 25 de candidați înscriși la ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cine sunt cei care vor să intre în cursa pentru Cotroceni

Candidaturi validate marți

Potrivit Deciziei nr. 24/D/24.09.2019 publicate pe site-ul instituției, BEC a aprobat înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale lui Alexandru Cumpănașu pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. BEC precizează însă că 39.914 de semnături prezentate de acesta ca aparținând unor persoane diferite conțin elemente de similitudine evidentă.

Și candidatura Ramonei Ioana Bruynseels a fost aprobată de către Biroul Electoral Central. Ramona Bruynseels și-a depus duminică, la BEC, candidatura de independent la alegerile prezidențiale, înregistrând peste 280.000 de semnături.

Biroul Electoral Central a decis validarea candidaturii actorului și fostului ministru pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, la alegerile prezidențiale. 

Potrivit Deciziei nr. 21/D/24.09.2019, BEC a aprobat înregistrarea candidaturii lui Bogdan Dragoș Aureliu Marian Stanoevici la alegerile prezidențiale.

Instituția a precizat că Bogdan Stanoevici îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege pentru intrarea în cursa pentru Cotroceni, deși o parte dintre semnături erau neconforme. 

Biroul Electoral Central a validat, de asemenea, candidatura lui Cătălin Ivan în cursa pentru Cotroceni, cu precizarea că 55.924 de semnături conțin elemente de similitudine evidentă.

O altă decizie luată de BEC este aceea de înregistrare a candidaturii și a semnului electoral ale lui John Ion Banu pentru alegerea președintelui României din 2019.

De asemenea, BEC a validat și candidatura lui Sebastian Constantin Popescu, cu mențiunea că „ au fost identificate 206.576 semnături, din care 232 erau afectate de diferite lipsuri. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. În plus, 49.938 de semnături conțin elemente de similitudine”.

Și Ninel Peia a intrat oficial în cursa pentru Cotroceni, potrivit unei decizii luate de BEC.

Trei candidaturi respinse: Maria Minea, Bobby Păunescu, Miron Cozma

Biroul Electoral Central a respins, în schimb, marți, candidaturile Mariei Minea, precum şi cea a lui Bobby Păunescu, informează site-ul instituţiei.

În Decizia privind respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral ale Mariei Minea pentru alegerea Președintelui României din anul 2019 se arată că din de 231.620 de semnături depuse, 199.492 erau afectate de diferite lipsuri, precum copii xerox color, fotocopii, lipsă semnături ale susținătorilor pe mai multe pagini. Instituția precizează că a sesizat organele de urmărire penală competente în contextul unor suspiciuni privind veridicitatea unui număr mare de semnături.

În ceea ce privește candidatura lui Bobby Păunescu, și în cazul acesteia „a fost identificat formal un număr de 177.556 de semnături, din care 145.047 erau, în fapt, fotocopii”. 

Alte candidaturi respinse au fost cele ale lui Miron Cozma și Viorel Cataramă. Acesta din urmă, însă, a primit o șansă de la CCR. 

Viorel Cataramă, candidatul din partea Dreptei Liberale, a primit o șansă nesperată din partea CCR, luni dimineață, după ce BEC îi respinsese candidatura pe motiv că 94.000 de semnături dintre cele 230.000 depuse au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente. Judecătorii CCR au dispus înregistrarea de către BEC a candidaturii și semnului electoral ale lui Cataramă la alegerile din luna noiembrie.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax