Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LISTA: Competiție internă pentru stabilirea candidaților USR PLUS Alba la Parlament. Vot secret în cadrul Conferinței Județene


Publicat

USR PLUS urmează să îşi stabilească în această săptămână candidaţii pentru alegerile parlamentare, în cadrul unei competiţii interne. Deciziile privind candidaţii vor fi luate la nivelul conferinţelor judeţene, în baza votului exprimat de către delegaţi.

În Alba până la această dată s-au înscris un număr de 9 candidați pentru selecția candidaturilor la Camera Deputaților și șapte membri USR PLUS pentru selecția candidaților la Senat.

Șapte dintre aceștia și-au depus intenții de candidatura la ambele camere ale parlamentului. La candidatura pentru Camera Deputaților, până acum, în urma sondajelor interne, este favorit președintele filialei județene USR PLUS Beniamin Todosiu.

Candidații urmează să fie votați secret de conferința județeană a USR PLUS. În urma votului vor fi stabiliți candidații la Parlamentare pentru Senat și Camera Deputaților.

„Oricine poate să se înscrie şi votează delegaţii din conferinţele judeţene, delegaţii filialelor. Fiecare filială are un număr mai mare sau mai mic de delegaţi – în funcţie de performanţa la alegeri. Minimum un reprezentant pentru fiecare filială. Avem 52 de filiale”, a precizat un deputat USR Plus, pentru AGERPRES.

În majoritatea situaţiilor candidaţii USR PLUS sunt stabiliţi la nivelul unor conferinţe judeţene comune, dar că există şi 12 filiale în cadrul cărora USR şi PLUS îşi desemnează separat candidaţii, urmând ca aceştia să ocupe locuri pe listă în baza unui acord prealabil. „În majoritatea filialelor (este un proces unitar – n.r.). Sunt şi filiale judeţene în care s-a făcut un acord între USR şi PLUS.

În 12 filiale s-a făcut acordul, iar acolo procedurile se desfăşoară paralel. Practic, s-a încheiat un acord prin care s-au împărţit locurile la parlamentare.

USR îşi alege candidaţii, dar tot pe sistemul acesta cu delegaţi, iar cei de la PLUS îşi aleg candidaţii pe sistemul lor. Potrivit președintelui USR PLUS Alba , Beniamin Todosiu, organizația din Alba va avea pe liste candidați comuni, din ambele partide.

Conferinţa filialei judeţene, desemnează, prin vot secret, candidaţii pentru funcţiile de deputaţi şi senatori, ordonând candidaţii în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute.

Biroul Naţional validează sau invalidează, nominal, candidaţii pentru funcţia de deputat sau senator, mai prevede statutul USR.

Lista candidaților înscriși pentru selecția candidaturilor la Camera Deputaților

Nicoleta Bințințan 

Beniamin Todosiu

Cătălin Coman

Mihail David

Claudiu Nemes

Paul Popa

Cosmina Maria Mariș

Codruț Marian 

Doina Radu

Candidații înscriși la selecția pentru candidatura la Senat

Adrian Simion

Mihail David

Mihai Ionele

Nicoleta Bintintan

Cosmina Maria Mariș

Codruț Marian

Doina Radu

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 05.10.2020 at 20:44

    Se voteaza la secret, iepurii. Aia de sus fac si desfac jocurile. Aici jos cu munca. Ca pe vremea lui Caragiale ! De acum incep adevaratele circuri, cu dari in gat.

  2. Unul

    marți, 06.10.2020 at 09:12

    Foarte puțini dintre cei ce apar pe liste au o carte de vizită prin care să se facă mai cunoscuți celor care, se presupune, că i-ar vota vreodată. În afară de dnii Todosiu, Nemes si dna Bintintan, restul sunt simple nume pe facebook. Pagina usr plus de pe net nu merge. Mai multe detalii totuși ar fi necesare…. Despre formațiune aici se știe doar despre un fel de plângere formulată de Todosiu lui Roman. Corupăciune. Dovezi ? Ceva polițiune ? Ceva investigațiune ? Nada ! Roman, îndreptățit, face plângere pentru calomnie. Scandal ieftin și de tarabă. Nu sunt simpatizant pnl, însă Roman a avut intervenții foarte bune și țintite precis pentru oraș și județ acolo unde e acum. Total nepotrivit și trufaș însă în declarații la adresa victoriei, binemeritate a lui Pleșa. Poate mai încetează totuși păruiala asta fără rost. Oamenii așteaptă altceva și asta se va vedea din ce în ce mai mult. La vot.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Poliția Alba a verificat peste 5.300 de persoane privind respectarea măsurilor în pandemie. Câte au fost sancționate

Publicat

Polițiștii din Alba au verificat, în ultimele 48 de ore, 5.316 persoane, privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, au controlat peste 100 de localuri, zeci de firme și mijloace de transport.

Potrivit IPJ Alba, în ultimele 48 de ore, au fost verificate 1.555 de persoane aflate în carantină, 3.172 aflate în izolare și au fost organizate 24 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 524 de persoane. Alte 65 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 44 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 105 terase, restaurante, fastfood-uri și 88 de mijloace de transport, din care 30 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 18 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 8 care nu au respectat interdicțiile privind libera circulație.

Poliția reamintește că, începând cu data de 25 octombrie 2021, vor intra în vigoare noi restricții, în vederea prevenirii răspândirii SARS COV 2, dintre care:

– interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, a circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22,00-05,00, cu anumite excepții

– interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, a desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, în intervalul orar 21.00-05.00

– activitatea restaurantelor, cafenelelor, etc, în interiorul clădirilor și la terase va fi permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00-21,00; accesul va fi permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală în baza certificatului verde Covid

– interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci pentru o perioadă de 30 zile, precum și organizarea și desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), a concertelor și spectacolelor

– interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive

– accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile, va fi permisă doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală

– accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, va fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării

– obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Scandal la Bălcaciu: O tânără a cerut ajutorul Poliției după ce a fost lovită de concubin. A fost emis ordin de protecție

Publicat

Un bărbat de 33 de ani s-a ales cu ordin de protecție după ce și-ar fi lovit concubina. Femeia a cerut ajutorul poliției.

Potrivit IPJ Alba, vineri, 22 octombrie, în jurul orei 18.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au intervenit la o locuință din localitatea Bălcaciu, unde o tânără a reclamat că a fost agresată de către concubin.

Din primele cercetări a rezultat că, pe fondul unor discuții contradictorii, femeia, în vârstă de 24 de ani, ar fi fost trasă de păr și lovită de către concubinul său, în vârstă de 33 de ani.

În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, iar bărbatului i-a fost interzis să se apropie de concubina sa.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Finanțelor: Pensiile vor crește cu 6% de anul viitor. Vor fi majorate și alocațiile pentru copii

Publicat

De la începutul anului viitor, pensiile vor fi majorate cu 6% la sută și vor crește și alocațiile copiilor, susține ministrul interimar al Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu.

Ministrul interimar de Finanţe, Dan Vîlceanu, a fost întrebat, duminică, la Prima TV, de când vor creşte pensiile şi cu cât.

„De la începutul anului 2022 şi cred că procentul va fi undeva în jur de şase la sută. Sunt întrebat deseori legat de pensii, salarii. Ceea ce pot spune este doar ce prevede legea în vigoare, pentru că bugetul se face pe legea în vigoare”, a răspuns ministrul.

Și alocațiile pentru copii vor fi mai mari.

”Legat de alocaţii, există o ordonanţă adoptată la începutul anului care  prevede că alocaţia de la 1 ianuarie 2022 să fie 486 lei pentru copiii până la doi ani şi pentru copiii peste doi ani, undeva pe la 243 de lei. Ele vor intra clar de la 1 ianuarie 2022, e o lege în vigoare la 1 ianuarie.

La pensii indexarea se face cu rata inflaţiei şi jumătate din salariul mediu brut. Cam undeva pe aici ar însemna”, a adăugat ministrul.

sursă: g4media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 40 kg de artificii indisponibilizate de Poliție de la un magazin din Alba Iulia. Erau scoase la vânzare ilegal

Publicat

Polițiștii din Alba au indisponibilizat 41 de kilograme de articole pirotehnice care erau oferite spre vânzare, fără autorizație. Au fost descoperite în urma unui control la o societate comercială cu punct de lucru în Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba, vineri, 22 octombrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat un control la un magazin din municipiul Alba Iulia, unde au fost identificate 200 de articole pirotehnice, de divertisment, din categoria F2 (artificii), pentru care societatea nu este autorizată la deținere și comercializare.

Articolele pirotehnice, cu o greutate de 41 de kilograme, au fost indisponibilizate, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” și  „comercializarea, către publicul larg, a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate