Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

LISTA firmelor din Alba administrate fiscal de DRGFP Braşov, de la 1 februarie. Reorganizări la ANAF în gestiunea contribuabililor mijlocii

Publicat


anafDupă cum vă anunţam la sfârşitul anului trecut, peste 150 de firme din judeţul Alba, care până acum erau administrate de AJFP Alba, vor trece în gestiunea Direcţiei Regionale a Finanţelor Braşov, de la 1 februarie. Asta înseamnă că toate actele fiscale vor trebui depuse acolo, iar reprezentanţii firmelor vor fi nevoiţi să facă „naveta” pentru a respecta obligaţiile ce le revin din punct de vedere fiscal. Activitatea de administrare a contribuabililor mijlocii la nivel judeţean se desfiinţează.

Citeşte şi Peste 150 de firme din Alba, afectate de o decizie ANAF: vor trece la Finanțele din Brașov. Navetă de 250 km pentru un certificat fiscal

Baza legală a acestui transfer este Ordinul preşedintelui ANAF nr. 3649/2015, care prevede termenele pentru transferul dosarelor fiscale şi condiţiile. Din judeţul Alba, au fost selectaţi peste 160 de contribuabili mijlocii, cărora li se adaugă sucursale, agenţii sau puncte de lucru ale unor instituţii bancare, reţele de supermarketuri sau alte societăţi comerciale.

În planurile de reorganizare ANAF, vor fi create două structuri speciale care se vor ocupa strict de contribuabilii mari și mijlocii. Aceștia vor avea parte de un tratament preferențial din partea Fiscului atunci când vine vorba de inspecţiile fiscale și ramburasarea TVA-ului.

În urma reorganizării, contribuabilii mari și mijlocii vor avea parte de un tratament preferențial din partea Fiscului atunci când vine vorba de inspecţiile fiscale și ramburasarea TVA-ului. Președintele ANAF, Gelu Diaconu, a declarat că o astfel de reorganizare se dorește a conferi în viitor un tratament oarecum preferențial acestei categorii de contribuabiul care are o contribuție de peste 70% la bugetul statului.

Gelu Diaconu a precizat că ANAF va încheia acorduri cu aceste categorii de contribuabili. Aceștia pot primi, de exemplu, rambursarea TVA-ului mult mai repede, fără să mai fie nevoie de alte controale suplimentare.

Președintele Fiscului a precizat că vor avea loc acorduri de asistență reciprocă, în sensul de se pune la dispoziția ANAF date în mod voluntar, pe care instituția le va monitoriza și va aprecia dacă mai sunt necesare sau nu controale, inclusiv pentru rambursarea TVA-ului. „În momentul în care sesizăm o inadverență în analiza de risc, luăm legătura cu contribuabilul și solicităm clarificările necesare fără a mai iniția acțiuni de control care consumă resursele fără a obține rezultate”, a mai transmis Diaconu

Însă, după 1 februarie, reprezentanţii firmelor încadrate în categoria contribuabili mijlocii vor trebui să suporte cheltuieli de deplasare, periodic, circa 220 de kilometri dus şi tot atâţia pentru drumul de întoarcere, între localităţile în care funcţionează în judeţul Alba şi Braşov. Asta pentru a respecta legislaţia fiscală şi a depune şi primi acte de la Direcţia Regională a Finanţelor Braşov, acolo unde va fi administrată activitatea fiscală. Desigur, în condiţiile în care comunicarea pe cale electronică a documentelor nu este în toate cazurile posibilă, între contribuabili şi ANAF.

Din totalul de 304 contribuabili mijlocii care sunt administraţi de AJFP Alba, un număr de 139 vor fi transferaţi, din punct de vedere al activităţii fiscale, la DRFP Braşov. Acestora li se alătură alte 24 de firme care depuneau până acum actele fiscale la administraţiile financiare din alte oraşe din judeţ, în total fiind vorba despre 163 de contribuabili.

Se respectă astfel strategia ANAF privind modificarea structurii organizatorice a Direcţiilor Regionale şi administraţiilor judeţene de finanţe.

La Braşov se înfiinţează special o nouă structură de administrare a contribuabililor mijlocii, iar cei 18 funcţionari din Alba Iulia, de la AJFP, care se ocupau de acest domeniu vor fi, cel mai probabil, redistribuiţi la alte compartimente.

Ca urmare, începând cu data de 1 februarie 2016, un număr de 163 contribuabili din judeţul Alba vor fi administraţi fiscal de noua structură de administrare a contribuabililor mijlocii ce se va constitui la nivelul DGRFP Braşov, astfel:

139 contribuabili care au fost administraţi fiscal de către structura de Administrare a Contribuabililor Mijlocii din cadrul AJFP Alba (din total 304 administraţi în prezent);

24 contribuabili care au fost administraţi fiscal de către structurile de administrare municipale şi orăşeneşti a Contribuabililor Mici din cadrul AJFP Alba (14 – Alba Iulia, unul din Aiud, unul din Blaj, 6 – Sebeş, unul din Zlatna şi unul din Cugir).

Administrarea fiscală, referitoare la depunerea declaraţiilor fiscale, eliberarea Certificatelor de atestare fiscală, eliberarea deciziilor de calcul a timbrului de mediu, precum şi orice alte documente solicitate de aceşti 163 de contribuabili vor fi eliberate doar de către DGRFP Braşov.

De asemenea, plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat, după data de 1 februarie 2016, se va efectua prin Trezoreria Municipiului Braşov”, au transmis reprezentanţii AJFP Alba, la solicitarea Alba24.

Lista contribuabililor mijlocii care vor fi administraţi de catre Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Braşov prin Administratia pentru Contribuabili Mijlocii constituita la nivelul regiunii începând cu data de 1 februarie 2016:

Agra’s S.A

Agropec Dionis SRL

Alba Aluminiu SRL

Albaco Exim SRL

Albalact Logistic SRL

Albani Forex SRL

Albanic Service SRL

Albatros Gold SRL

Aloref S.R.L.

Alpin 57 Lux SRL

Als Romania S.R.L

Ancau Company S.R.L

Apa-Ctta S.A

Apidava SRL

Apis Srl

Apulum S.A.

Arco Starcomp S.R.L.

Arcom S.R.L

Ariesul Conf S.A.

Arieşul SA

Atlas Imobiliare SRL

Axel Company SRL l

B & B Team S.R.L.

Baril Forte S.R.L.

Batson Construct S.R.L.

Best Promo Distrib SRL

Bovi – Land SRL

Casa Auto Sebes S.R.L.

Cascade Empire S.R.L.

Cetatea De Balta S.R.L.

Cibali SRL

Cindrelul SRL

Cirrus Comexim SRL

Ciserom SA

Claus Service SRL

Cocoşul de Aur SRL

CN Romarm SA Bucureşti – Fabrica de Arme Cugir SA

Construcţii şi Servicii SRL

Cora Trade Center SRL

Corint SRL

Cuptorul de Sub Curte SRL

Dacia SA

D`Agostino Autotransporti SRL

Delpas SRL

DN Agrar Apold SRL

DN Agrar Holding SRL

DN Agrar Service SRL

Dora SRL

Dragones Star SRL

Droker SRL

Drumuri şi Poduri Locale Alba SA

Dupex SRL

East Service Sebeş SRL

Eco Trade SRL

Electrosim SRL

Elis Agregate SRL

Ener Rom SRL

Energotrans SRL

Ensol SRL

E-Quation SRL

Euro Star Group SRL

Europexpres SRL

Excelent Trans SRL

F M International Transporti SRL

Fair Play Impex SRL

Fantastic SRL

Farmacia Sic Volo SRL

Fia Consulting&Distribution SRL

Florines Auto SRL

Fruct Import Export SRL

Galenica Mury SRL

Galway Sport SRL

Giro SRL

Gritim Grup SRL

Grup Corint SRL

Grup Tico Romania Impex SRL

H.P.T. Humbel Productionstechnik SRL

IAMU SA

Infogrup SRL

Instalatorul SA

Iprodcoop SRL

Isabela SRL

Kosmos Tre SRL

Lacto Agrar SRL

Lacul Codrilor SRL

Lamacos Construct SRL

Lin & Ema SRl

Livio – Dario SRL

Mado SRL

Magnetic Camapo SRL

Mall Alba SRL

MAN Transport Service SRL

Marcor Gold SRL

Maria Turism SRL

Marius Prodimpex SRL

Marchet Achim SRL

Materiale de construcíi mobilă şi service Bota SRL

Matin Maier SRL

Mecatronics SA

Metal Star SRL

MobilAiud SRL

Montana Câmpeni SRL

Montana Popa SRL

Motoboom SRL

Nicolemn Art SRL

Niva Grup SRL

Oancea Grup SRL

Oprean SRL

Opsimus SRL

Ovinex Gligor SRL

Parom Impex SRL

Pinticarn Prod SRL

Polifarm SRL

Pomarom SRL

Prebet Aiud SA

Prefera Foods SA

Prenis SRL

Promotion SRL Filiala Blaj

R.M. Genova SRL

Remat Alba SA

Remat Plus SRL

Rivaly CH SRL

Ro DeX Fashion SRL

Roxmont Trading SRL

SRG Switch Technology Gunther SRL

Satrotec SRL

Savini Due SRL

Schosswender Mobel SRL

Sicofarm SRL

Silva Logistic Services SRL

Sipatub SA

Societatea de Transport Public SA Alba Iulia

Star Assembly SRL

Stratuscom Blaj SRL

TEA SRL

Techno Sack SRL

Techno Plast Cugir SRL

Technostar Consulting SRL

Teracom Alba SRL

Tera Gres SRL

Tobimar Construct SRL

Tobimar SRL

Trans Avram SRL

Trans Ivinis & Co SRL

Trans Monica SRL

Transalpina Fan SRL

Transeuro SRL

Transilvania Production SRL

Transmont Talida SRL

Trans-Prima SRL

Triticum Sebeş – Agrotineret SRL

Unilact Transilvania SRL

Urban Construct Transilvania SRL

Uzina de Vagoane Aiud SA

VCST Automotive Production Alba SRL

Vinersar SRL

Viva Metal SRL

Walter SRL

Werco Metal SRL

Zlatos Grup SRL.

Vezi şi Lista sediilor secundare ale contribuabililor mari si mijlocii care îşi desfăşoară activitatea pe raza teritorială a Directiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Braşov, începând cu data de 1 februarie 2016: Sedii_sec_brasov_19012016


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. N

    joi, 21.01.2016 la 17:27

    18 angajati, un director, un director adjunct cu o medie de vreo 2.700 lei pe luna fiecare, asa se face economie la bugetul statului. Sa fim seriosi toata executarea silita se face la Ramnicu Valcea si dansii huzureau pe banii nostri. La munca cu ei sa vada ce inseamna asta.

  2. eu

    luni, 01.02.2016 la 14:05

    Vor fi redistribuiti? Pai cum e posibil ca acum sa fie locuri de redistribuire si in 2013 ati dat preavize, atunci de ce ati nenorocit oameni. Doamna Director nu va este rusine, faceti concurs sa vedem cine poate , dar pe bune, daca nu pa. Cum va mai rabda …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Klaus Iohannis față-n față cu jurnaliști și politologi

Publicat

iohannis

Candidatul pentru încă un mandat la Cotroceni, Klaus Iohannis susține în aceste momente, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, din București, o dezbatere alături de mai mulți jurnaliști și politologi. Evenimentul este organizat Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Evenimentul organizat de președinte a început la 19.02 și a intrat practic peste conferința […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cetatea Alba Carolina intră în reparații. Primăria Alba Iulia pune la bătaie peste 500.000 de euro pentru lucrări de întreținere

Publicat

alba iulia

Primăria Alba Iulia caută firmă pentru execuția de lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Valoarea contractului este de peste 500.000 de euro și vizează reparații la Podul Unirii, reparații la elemente de lemn, elemente metalice, piese din bronz, componente artistice, zidărie și pavaje din piatră.  Primăria Alba Iulia a lansat marți, 19 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: România, singura ţară din Uniunea Europeană unde peste un sfert din populaţie are toaleta în curte

Publicat

Peste un sfert (27,7%) din populaţia României trăia, în 2018, într-o locuinţă care nu avea toaleta în interiorul casei, în scădere faţă de procentul de 29,7% înregistrat în 2017, însă de peste zece ori mai mare decât media de 2,1% înregistrată în 2018 la nivelul Uniunii Europene, arată datele publicate marţi de Eurostat, cu ocazia […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 500 de elevi din Alba au discutat cu polițiștii despre pericolul consumului de droguri și cyberbullying

Publicat

Peste 500 de elevi de gimnaziu și liceu, din 6 licee și școli gimnaziale din județul Alba, precum și cei care frecventează Palatul Copiilor din Alba Iulia au discutat cu polițiștii de la prevenire și cu specialiștii în prevenirea consumului de droguri despre bullying și pericolul reprezentat de droguri. Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate