Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liste COMUNE ale PSD-PNL la europarlamentare, comasate cu alegerile locale. Când au loc și ce au mai stabilit cele două partide

Publicat

Liste comune ale PSD-PNL la europarlamentare, care vor fi comasate cu alegerile locale. Liderii PSD și PNL au decis, miercuri dimineață, într-o ședință a coaliției de guvernare, să meargă împreună, pe liste comune, la alegerile europarlamentare.

Un anunț oficial ar urma să fie făcut după ședințele din cele două partide, în jurul orei 19:00.

Presa centrală mai scrie că alegerile locale vor fi comasate cu cele europaralamentare pe 9 iunie.

Alianța electorală PSD-PNL urmează să fie înregistrată la Tribunal.

În ceea ce privește localele, se poate negocia astfel încât un partid să câștige președinția Consiliului Județean, celălalt partid să obțină primăria reședință de județ.

Nicolae Ciucă: liste comune

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri că în ședința Coaliției PSD-PNL a fost luată decizia ca cele două partide să meargă cu liste comune la alegerile europarlamentare.

”La europarlamentare am decis să mergem cu liste comune”, a declarat acesta, citat de G4Media.

Întrebat insistent de ziariști ce s-a schimbat la PNL din noiembrie 2023, când partidul a decis să meargă singur la alegeri, Ciucă a spus ”nimic”.

Rareș Bogdan (PNL) și Mihai Tudose (PSD) au anunțat, miercuri, la ora 10.30, că coaliția a decis strategia comună pentru alegeri, care la ora 16.00 va fi validată în ședințele separate ale conducerilor PSD și PNL.

Decizia finală va fi anunțată public de liderii celor două partide la ora 19.00.

„Ne-am întâlnit la ora 8.00, am avut o discuție foarte serioasă, aprofundată și am convenit cu toții să mergem în fața partidelor noastre pentru a discuta principiile și un proiect important”, a precizat Rareș Bogdan într-o declarație comună cu Mihai Tudose.

„Așteptam o cercetare sociologică despre ce doresc românii. A sosit azi-noapte. Mai mult de 60% din români doresc comasarea și o majoritate chiar mai mare doresc o continuitate a guvernării și o coerență a guvernării”, a declarat și Mihai Tudose.

Președinții PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, vor face anunțul public la ora 19.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 21.02.2024 at 16:03

    Aşa-i nea Ciucă, nimic. Asta veţi deveni în curând şi ce păreri de rău vă vor cuprinde. De fapt asta şi meritaţi. Adios !

  2. unul

    miercuri, 21.02.2024 at 17:04

    Toate astea ca sa fie pace si liniste sa plece iohanis intr-o functie ….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax