Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PSD și PNL, întâlnire cu miză majoră: liste comune la alegeri, candidat unic la prezidențiale și nemulțumiri din teritoriu

Publicat

Alianță electorală PSD - PNL

PSD și PNL se întâlnesc miercuri pentru a lua o decizie în privința anului electoral 2024. Decizia luată astăzi ar putea influența viața politică în România în următorii ani, pentru că ar putea duce la o apropiere pe termen lung între cele două mari partide. 

Concret, liderii celor două partide trebuie să discute scenariile comasării mai multor runde de alegeri. Miza o reprezintă împărțirea locurilor eligibile în eventualitatea unor candidaturi comune precum și susținerea unui prezidențiabil.

O discuție a liderilor Coaliției va avea loc înainte de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, unde Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor discuta cu președintele Klaus Iohannis.

După CSAT, fiecare partid are propria ședință, unde participă majoritatea liderilor. Aceștia vor discuta variantele acceptabile pentru participarea comună pe lista la alegerile europarlamentare.

  • Ce se discută: comasarea alegerilor locale cu europarlamentare pe 9 iunie, liste comune la europarlamentare, stabilirea datei alegerilor prezidențiale.

Astfel, miercuri trebuie să stabilească dacă la alegerile locale vor merge cu candidați comuni sau fiecare separat.

Ședința coaliției începe miercuri dimineață, fiind urmată de ședința CSAT la ora 13.00.

După CSAT, PNL are şedinţa Biroului Politic Naţional la ora 16,00, precum şi o şedinţă a Consiliului Politic Naţional al PSD.

În cazul unei înțelegeri, liderii Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor anunța împreună rezultatul negocierii.

Nemulțumiri în teritoriu

Posibilitatea unor liste comune ale PSD și PNL precum și discuția despre un candidat unic la prezidențiale stârnește nemulțumiri la nivel local.

Chiar dacă nu o spun încă public, mulți primari sunt nemulțumiți de faptul că vor trebui să colaboreze cu cei care, până nu demult, le erau inamici politici.

Mulți dintre primarii liberali consideră că PNL este predat PSD, însă deocamdată se supun disciplinei de partid. Presiune va crește însă după un rezultat slab la alegerile europarlamentare.

”La mine în comună nu pot face o alianță cu PSD. De ani de zile încearcă să îmi blocheze proiectele, îmi fac plângeri… Nu înțeleg, va trebui să le dau postul de viceprimar  (celor de la – n.red) PSD? Cum să colaborez, să îi pun pe listă 1 la 1? Ce spun consilierii mei? Deocamdată nu ne spune nimeni nimic, discutăm între noi, aflăm tot felul de lucruri din care deducem că trebuie să fim cu toții prietenii lui Ciolacu. Decizia se ia de sus în jos, iar asta nu se întâmpla la noi chiar așa” a spus un primar liberal din județul Alba, care nu vrea ca numele său să fie deocamdată public.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cornelia

    miercuri, 21.02.2024 at 09:27

    de rasu plansu, v-ati aliat cu ciuma rosie, mai galbejitilor?
    o sa aveti mare surpriza la alegeri !

  2. pilu

    miercuri, 21.02.2024 at 11:26

    Se parafează trecerea PNL-ului în nefiinţă. Succes, că restul nu mai intereseză.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax