Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Alba Iulia City Race 2021. Aproape 500 de alergători la startul competiției, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

A V-a ediție a competiției Alba Iulia City Race are loc sâmbătă, 25 septembrie, la Alba Iulia. Aproape 500 de concurenți s-au înscris la cele cinci curse propuse de organizatori. 

Din inima localității pornesc cele cinci trasee, Semimaratonul Star Transmission, Crosul Star Assmbley, Cursa Populară, Family Run și Kids Race, parcurgerea lor introducând alergătorii într-un cadru impresionant, plin de istorie, pe sub porțile mărețe și prin șanțurile delimitate de zidurile masive ale cetății.

Cursele mai lungi ies în natură și ajung și pe impunătoarea colină ce străjuiește valea Mureșului, traversează una dintre cele mai frumoase piste de biciclete din România, semimaratonul ajungând chiar și pe Vârful Mamut.

5 trasee de alergare, unul pentru copii

Ediția din acest an a Alba Iulia City Race propune 5 trasee de alergare, din care unul este destinat exclusiv copiilor, toate cu startul din superba cetate Alba Carolina.

Semimaratonul Star Transmission are o lungime de 21 de kilometri și 700 de metri diferență pozitivă de nivel, fiind singura cursă care ajunge până pe Vârful Mamut.

Crosul Star Assembly are 10 kilometri și 300 de metri diferență pozitivă de nivel, primii 5 kilometri și revenirea spre centrul urbei, cu trecerea prin Poarta a III-a a Cetății, fiind comune cu cele de la semimaraton.

Cursa Populară are doar 2.7 kilometri și adună aproape 45 de metri diferență pozitivă de nivel, traseul unic și spectaculos desfășurându-se în totalitate în limitele Cetății Alba Carolina.

Tot aici se desfășoară și Family Run, de 2,7 km, și Kids Race, pe categorii de vârstă: sub 8 ani, 8-12 ani și 13-16 ani.

Aproape 500 de participanți înscriși

Cursa cu cei mai mulți participanți înscriși este Kids Race (177 de concurenți), urmată de Crosul Star Assembly 10 km (115 de concurenți), Semimaratonul Star Transmission 21 km (101 de concurenți), Family Run 2,7 km (58 de concurenți) și Cursa Populară 5 km (40 de concurenți).

Program Alba Iulia City Race 2021

  • ora 10:00 – startul competitiei, comun pentru Semimaraton Star Transmission si Cros Star Assembly
  • ora 10:15 – startul Cursei Populare si Familiy Run
  • ora 14:00 – startul la Kids Race, cursa copiilor
  • în jurul orei 15.15 va avea loc festivitatea de premiere

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax