Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

LIVE VIDEO: Cum reîncepe școala de LUNI. Precizări ale miniștrilor Educației și Sănătății

Publicat

Miniștrii Educației și Sănătății fac precizări privind redeschiderea școlilor de luni, 8 februarie, odată cu începerea semestrului al doilea.

Principalul criteriu luat în considerare pentru reînceperea activității, fizic, în unitățile de învățământ, este incidența cazurilor Covid la 14 zile. În localitățile unde aceasta este sub 1/1000 de locuitori, toții copiii/elevii merg la grădiniță/școală/liceu.

Pentru restul localităților, organizarea se face diferențiat, în funcție de situația epidemiologică.

Ministrul Educației:

”Sunt 149 de localități aflate acum în scenariul roșu, sunt 903 localități în scenariul galben în care vor merge copiii de grădiniță vor merge cu prezență fizică clasele 1- 4 plus clasa pregătitoare și de asemenea vor merge elevii din clasele terminale care vor susține examenele naționale în curând.

Dacă vorbim de examene naționale aș vrea să mai dau o știre în premieră.

Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realității programei pentru examenele naționale, azi va fi publicat în Monitorul Oficial.Vor fi respectate anumite măsuri. Nu se face rabat de la mască.

Am cerut autorităților locale care partajează responsabilitatea transportului să asigure respectarea regulilor. Vor fi făcute controale cu privire la respectarea regulilor pe timpul transportului scolar.

Distanțare fizică maxim posibilă, de minimum un metru. Fiecare director de școală va trebui să ia măsuri, ajutat de inspectorat și de autoritățile locale”.

Ministrul Sănătății:

Părinții trebuie să își exprime acordul pentru testarea copiilor. Vor exista teste rapide în școli

Nu trebuie adeverință de la medicul de familie pentru începerea școlii, adeverințele mai vechi, pentru diferite boli, sunt valabile. Este necesară testarea. Mesajul către copii: e important că încep școala, cred că majoritatea sunt fericiți. Este important să poarte măștile, să se spele pe mâini și să păstreze distanța.

Stire în actualizare.

Ministerele Sănătății și Educației au elaborat norme de respectat în grădinițe, școli și licee, în această perioadă. Sunt stabilite reguli de igienă și distanța de respectat în unitățile de învățământ, recomandări pentru profesori și părinți, dar și situațiile în care se poate suspenda din nou activitatea, dacă sunt confirmate cazuri COVID sau situațiile în care se pot face teste rapide.

Vezi AICI: Ordinul comun privind deschiderea școlilor. VARIANTA FINALĂ a DOCUMENTULUI cu măsurile din învățământ aplicate din 8 februarie

Reamintim că în toată țara au fost în regim online, din 9 noiembrie 2020, toate unitățile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal.

Scenariile decise pentru redeschiderea școlilor din 8 februarie:

Scenariul 1: Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori

– participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie

Scenariul 2: Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie

Scenariul 3: Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori

a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar

b) Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax