Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

LIVE VIDEO: Cum vor preda cursurile profesorii de la școala SMART din Ciugud, în ciuda restricțiilor legate de coronavirus

Publicat

Ministrul Educației, Monica Anisie, care avea marți programată o vizită la școala SMART din Ciugud, și-a anulat deplasarea, au anunțat organizatorii evenimentului. Cu toate acestea, cadrele didactice din cadrul școlii vor prezenta modul în care predarea poate fi mutată în mediul online, astfel încât elevii să nu acumuleze restanțe în parcurgerea materiei. 

”Domnia sa își va reprograma ulterior, în funcție de agenda ministerială, o vizită în comunitatea noastră. În acest context, vă anunțăm că acțiunea noastră se desfășoară conform programului anunțat, cu accent pe promovarea soluțiilor educaționale smart prin care profesorii vor rămâne în contact cu elevii pe perioada suspendării cursurilor școlare.

Astfel cadrele didactice de la Școala Gimnazială Ciugud vor prezenta public modul în care, într-o situație specială, precum cea din această perioadă, predarea poate fi mutată în zona on-line, astfel încât elevii să nu acumuleze restanțe în parcurgerea materiei” au comunicat reprezentanții primăriei.

  • ”Acum când se suspendă cursurile în întreaga țară, noi încercăm să oferim și varianta alternativă: cursurile se mută în online. Vom începe să facem toate cursurile prin intermendiul platformei pe care deja cadrele didactice și elevii o folosesc. Vă dau un exemplu foarte simplu. Avem o materie. Cadrul didactic pregătește predarea și o postează pe platformă, elevii pot primi inclusiv teme, pot pune la rândul lor acele teme rezolvate, iar totul se desfășoară online. Avem și posibilitatea unor videoconferințe, a unor lecții interactive, la care profesorul și elevul pot participa împreună și pot lucra. Nu sunt fițe, noi credem că ceea ce se întâmplă în această școală reprezintă viitorul și din păcate situația specială în care ne aflăm acum ne demonstrează că ceea ce am implementat aici este o soluție serioasă pentru educația viitorului” – purtătorul de cuvânt al primăriei, Dan Lungu.

Citește și: VIDEO: Reportaj de la școala SMART din Ciugud. Cum poate ajuta tehnologia high-tech la educația elevilor de la țară

Vă amintim că la școala din Ciugud, elevii și cadrele didactice folosesc soluții educaționale care le permit să fie în legătură printr-o platformă educațională on line.

La clasă, dar și acasă, elevii folosesc table interactive, chrome-book-uri și softuri educaționale. Purtătorul de cuvânt al primăriei, Dan Lungu, spune că este vorba despre niște laptopuri care lucrează în cloud.

”Oferă posibilitatea de a intra pe o platformă care ne este pusă la dispoziție gratuit de unul dintre partenerii noștri și noi avem posibilitatea de a folosi toate resursele Google și Microsoft în cadrul acestei platforme. Fiecare copil are un cont personalizat care va fi valabil toată viața. La 50 de ani, spre exemplu, va putea să intre în acel cloud și să vadă ce a lucrat când era elev la Ciugud” a spus Lungu.

Mai mult de atât, dacă un elev lipsește de la școală din diferite motive, poate participa la lecție prin intermediul camerelor instalate în clasă. De asemenea, primește toate documentele de la lecție, inclusiv ce s-a scris pe tablă în ziua respectivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax