Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Decathlonul de la Festivalul Cetăților Dacice 2019. Echipele de voinici se întrec pe stadionul din Cricău

Publicat

Unul dintre cele mai spectaculoase momente de la Festivalului Cetăților Dacice este Decathlonul, în cadrul căruia echipele de voinici ale cetăţilor dacice își măsoară forțele și îndemânarea. Pe stadionul din Cricău, se întrec, duminică, echipele de la Cugir, Cricău, Cetatea de Baltă, Ighiu şi Săsciori.

Vezi și LIVE VIDEO: Festivalul Cetăților Dacice, la Cricău. Lupte între daci şi romani, tabere, concerte în aer liber și concursuri

Probele de concurs sunt inedite: „Arcul viteazului” – tir cu arcul, „Rapid și puternic” – transport 25 kilograme de nisip, „Sulițașul Cetății” – aruncarea suliței la distanță, „Cel mai iute de picior” – ștafetă, alergare cu mielul, „Brațul de fier” – skandenberg, „Să ne unim forțele” – tras cu frânghia, „Luptător dac” – luptă pe butuci, „Voinicul din Cetate” – aruncarea bolovanului, „Îndemânare și curaj” – cățăratul pe catarg, „Cărăușii Cetății” – transport apă în ciubere.

Peste 100 de războinici daci şi romani au reînviat atmosfera de acum 2000 de ani, invitând publicul într-o călătorie în timp, chiar în perioada în care a început procesul de formare a poporului roman, la această ediție a festivalului.

Festivalul Cetăţilor Dacice este o marcă înregistrată a Consiliul Judeţean Alba, fiind cel mai important festival dacic din România. Evenimentul se desfăşoară anual în preajma zilei de Sânziene (24 iunie) şi are ca scop promovarea tradiţiilor şi potenţialului turistic al judeţului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate