Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Declarații de presă ale președintelui Klaus Iohannis, la Cotroceni. Apel către români, înainte de Paște

Publicat

Președintele Klaus Iohannis va susține astăzi o nouă declarație de presă la Palatul Cotroceni, a anunțat Administrația Prezidențială, fără a face alte precizări.

Declarațiile președintelui sunt așteptate în contextul în care România se pregătește se sărbătorile de Paște în plină epidemie de coronavirus.

Citește și URĂRI DE PAŞTE 2020 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Ieri, șeful statului a lansat un atac dur împotriva PSD, UDMR, Pro România și ALDE, partide care au impus în Parlament o serie de condiții pe care Guvernul să le respecte în perioada străii de urgență.

Declarațiile președintelui: 

”Ne confruntăm cu o amenințare globală, care a schimbat brusc și radical existența noastră. Nimeni, nicăieri în lume nu a fost cineva cu adevărat pregătit pentru a face față cu bine magnitudinii și vitezei cu care se propagă epidemia.

Dar, în același timp, niciodată în trecut omenirea nu a fost mai solidară și hotărâtă să iasă învingătoare dintr-o provocare teribilă cum este aceasta.

În prezent, numărul deceselor și al îmbolnăvirilor este în creștere la nivel global, iar România, ca și alte țări, are încă în față un val epidemiologic căruia trebuie să-i reziste.

Să nu uităm nicio clipă că în spatele statisticilor se află întotdeauna oameni, cu familiile lor, cu problemele și dramele lor.

Solicit tuturor autorităților să nu slăbească niciun moment vigilența! În aceste zile, rămân în vigoare absolut toate restricțiile. Nu ne jucăm cu viața românilor, orice încălcare a regulilor reprezintă un risc major.

România nu se află în etapa de transmitere comunitară extinsă atât datorită efortului autorităților, cât și datorită respectării de către români a distanțării sociale.

Am făcut deja foarte multe cu toții pentru a evita un scenariu catastrofal. Haideți să nu irosim acest efort!

Învierea Domnului este sărbătoarea care reprezintă prilejul îndelung așteptat de a petrece câteva zile în mijlocul familiei. Instinctul nostru, absolut natural și uman, este să ne arătăm iubirea față de cei dragi fiind împreună cu ei.

Dar acum, acesta ar fi cel mai rău lucru pe care l-am putea face. Părinții și bunicii noștri se simt mai singuri ca niciodată în aceste zile pentru că nu ne mai au aproape fizic, dar cred că noi avem puterea și știința să-i facem să ne simtă aproape de sufletul lor.

A sta departe de cei la care ținem ne creează un sentiment firesc de neputință, de deznădejde. Dar, în aceste clipe, trebuie să acceptăm că este singura atitudine rațională care ne protejează atât pe noi, cât și pe cei pe care îi iubim.

Vă rog să faceți acest sacrificiu acum, pentru a putea fi împreună, sănătoși, mai târziu.

Trebuie să rămânem sănătoși și în siguranță

Stați acasă de sărbători, SĂNĂTATE!”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax