Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

UPDATE LIVE VIDEO: Declarațiile reprezentanților Guvernului, la UM Cugir. Plan pe 10 ani pentru comenzi în industria de apărare


Publicat

Reprezentanții Guvernului fac declarații, vineri, la finalul vizitei de la UM Cugir.

Reamintim că premierul Ludovic Orban este în vizită oficială în județul Alba, alături de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu și ministrul Transporturilor – Lucian Bode.

UPDATE: Declarațiile reprezentanților Guvernului.

”Există o legătură foarte puternică între industria de armament, Armata română și ministerul economiei; Armata română este hotărâtă să se implice în susținerea industriei de apărare, atât prin achiziții cât și prin cercetare și retehnologizare; vom asigura comenzi din partea Armatei române pentru industria de apărare românească”, a declarat premierul Ludovic Orban.

MApN – Nicolae Ciucă:

Este un agajament ca bugetul MapN să fie angajat astfel încât împreună cu Ministerul Economiei (industria de apărare) să putem folosi acești bani, obținând maximum de eficiență

Este o oportunitate ca la nivelul MapN să identificăm linii de agregare astfel încât cercetarea și dezvoltarea din instituțiile militare cu atribuții specifice în domeniu să se transpună concret în colaborare și dezvoltare cu industria de profit

Am discutat aplicat cu conducerea celor 2 instituții ale industriei de apărare

Avem o linie de plan pe următorii 10 ani, deci există previziune și ecart atât de timp, cât și financiar, astfel încât industria de apărare să poată să concretizeze elemente de care Armata Română are nevoie și de asemenea, suntem într-o efervescență cu Ministerul Economiei, cu Romarm-ul, pentru a identifica toate celelalte linii de colaborare, astfel încât, încă o dată, așa cum ne-am angajat în programul de guvernare, prin ceea ce noi ne-am asumat la nivelul Ministerului Apărării Naționale, ca bugetul de 2% să se regăsească cât mai mult posibil.

Sigur, nu pot să spun că de mâine, dar încetul cu încetul, pas cu pas, până la finalizarea acestui plan pe 10 ani, să avem un procent cât mai mare investit în industria românească.

Virgil Popescu, ministrul Economiei:

O să vă cam obișnuiți cu noi mergând așa la fabricile din industria de apărare pentru că, încă din noiembrie, de când suntem la guvernare, am decis împreună cu premierul și cu ministrul Apărării ca industria de apărare românească, fie că este întreținută de Statul Român, fie că este privată, să fie implicată în procesul de înzestrare a Armatei și cât mai mult din acel 2% din PIB să se ducă în industria de apărare românească.

Astăzi, la Cugir a venit să vedem Fabrica de Arme și Uzina Mecanică. Eu o să rămân cu domnul ministru al Apărării să avem niște discuții mai aplicate.

Industria de apărare va începe să producă la nivelul tehnologic de care Armata română are nevoie.

Știrea inițială

Reprezentanții Guvernului vor verifica, în teren, de la ora 11.00, și stadiul investițiilor de infrastructură pe Autostrada Sebeș-Turda.

Vizita în Alba se încheie la fabrica Star Assembly, parte a concernului Daimler A.G.

La Uzina Mecanică Cugir, printre investițiile recente este cea în valoare de 4,3 milioane de euro într-un utilaj de forjat țevi de armă la rece, pentru mitraliere calibru 12,7 x 108 mm, 12,7 x 99 mm (.50) și 14,5 x 114 mm pe tripod și tun de aviație calibrul 23 mm.

Din anul 2001, „Uzina Mecanică Cugir” SA este filială a Companiei Naționale Romarm. În cadrul societății lucrează aproximativ 1.000 de angajați.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    vineri, 15.05.2020 at 21:40

    Vine el, PSD-ul la putere si va arata el 10 ani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ATENȚIONARE METEO COD PORTOCALIU de VREME REA în Alba: Ploi torențiale, descărcări electrice. ZONELE VIZATE

Publicat

Mai multe localități din județul Alba se află marți după-amiază sub o atenționare meteo de tipul Cod Portocaliu de vreme rea. 

În intervalul 15.40, 16-40, sunt așteptate averse de ploaie ce vor depăși local 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni.

Zonele vizagte: Județul Alba: Zlatna, Câmpeni, Abrud, Bistra, Roșia Montană, Lupșa, Meteș, Bucium, Mogoș, Întregalde;

 

Citeste mai mult
Publicitate

Uncategorized

APIA: Fermierii care ard miriştile riscă excluderea de la plata subvenţiilor. Incendiile, depistate cu ajutorul unei aplicații

Publicat

Arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum şi a vegetaţiei pajiştilor permanente este interzisă, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Potrivit APIA, fermierii care au solicitat plăţi în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin riscă reducerea sau chiar excluderea de la plată.

Una dintre cerințele obligatorii pentru fermieri este interdicția arderii miriștilor, a resturilor vegetale pe terenul arabil și a vegetației pajiștilor permanente. Potrivit APIA, arderile afectează sechestrarea carbonului în sol. Astfel, crește riscul la eroziune și în atmosferă se degajă CO2, conducând la amplificarea gazelor cu efect de seră.

APIA, protocol de colaborare cu Garda Națională de Mediu și IGSU

Pentru a întări măsurile de verificare, APIA a încheiat un protocol de colaborare cu Garda Naţională de Mediu şi IGSU.

Autoritățile urmăresc respectarea de către fermierii care solicită sprijin financiar a bunelor condiţii agricole şi de mediu. Condițiile sunt referitoare la arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil şi la arderea pajiştilor permanente.

Incendiile, depistate cu ajutorul unei aplicații

Potrivit protocolului, reprezentanţii GNM/IGSU localizează incendiul prin intermediul unei aplicaţii informatice pusă la dispoziţie de către APIA. Între reprezentanţii GNM/IGSU şi cei ai APIA are loc un schimb de informaţii.

Datele cuprind:

– locul producerii arderilor (localitatea, localizarea în teren, adresa);

– momentul în care s-a produs sau semnalat arderea (data şi ora)

– natura culturilor/miriştilor afectate şi/sau datele de identificare ale fermierului/fermierilor.

Informaţiile sunt transmise prin e-mail, însoţite de marcarea zonei în care s-a produs arderea (print-screen-ul din aplicaţia informatică).

Reprezentanţii APIA întreprind vizite în teren, identifică şi comunică reprezentanţilor GNM/IGSU datele fermierului pe terenul căruia/cărora a avut loc arderea. De asemenea, se efectuează verificări la faţa locului în scopul întocmirii raportului de control şi realizează fotografii relevante.

Respectarea cerințelor se verifică la nivelul parcelei agricole a fermierilor care au depus cereri unice de plată. Elementul de control îl reprezintă existența unor indicii privind arderea miriștilor sau a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente.

Situația suprafețelor de teren arabil și pajiști arse de către fermieri

În anul de cerere 2020, totalul suprafeței de teren arabil și pajiști permanente arsă de către fermierii este de 2.031,03 ha. Potrivit APIA, în lunile februarie, martie și aprilie s-au înregistrat cele mai mari suprafețe arse:

– februarie: 824,34 ha;

– martie: 290,17 ha;

– aprilie: 561,99 ha.

Interdicția arderiilor contribuie la stabilizarea sau reducerea concentrațiilor de gaze cu efect de seră. Potrivit APIA, este important ca fermierii să conștientizeze că arderea are consecințe negative asupra solului și mediului înconjurător. Intensificarea incendiilor miriștilor și resturilor vegetale crește riscul la eroziune a solului. De asemenea, în atmosferă se degajă CO2, conducând la amplificarea gazelor cu efect de seră.

Printre acțiunile întreprinse anual de către APIA, IGSU și GNM în cadrul planului comun de măsuri, se enumeră:

– desfășurarea de controale în vederea stopării fenomenului de incendiere a miriștilor, a resturilor vegetale de pe terenurile arabile și a pajiștilor permanente;

– colaborarea în vederea elaborării de materiale informative (afișe, pliante etc) cu privire la interzicerea focului deschis pentru arderea miriștilor și a resturilor vegetate de pe terenul arabil, precum și a vegetației uscate a pajiștilor permanente în vederea diseminării către populație în cadrul campaniilor de informare public;

– aplicarea, cu exigență, a măsurilor sancționatorii din domeniile de competență ale celor trei instituții în scopul descurajării persoanelor care recurg la igienizare prin incendiere etc.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Cea mai bătrână femeie din Alba, sărbătorită la Aiud. A împlinit frumoasa vârstă de 105 ani

Publicat

Cea mai vârstnică femeie din județul Alba a fost sărbătorită marți, 11 august la Aiud. 

Șimon Maria a împlinit venerabila vârstă de 105 ani. Aceasta a fost sărbătorită și felicitată de reprezentanții Consiliului Județean Alba, dar și de autoritățile din Aiud.

Îmbrăcată în port tradițional, cea mai vârstnică femeie din județ i-a întâmmpinat cu zâmbetul pe buze pe președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și pe primarul din Aiud, Oana Badea.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO API: „Management haotic” și „mobilizare insuficientă” pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda. Nu vor termina nici în 2021

Publicat

Lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebes – Turda are puține șanse să fie deschis traficului rutier în anul 2020. Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură susțin că este sub semnul întrebării finalizarea lucrărilor chiar și în anul 2021.

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au vizitat recent traseul Lotului 2, între Alba Iulia și Aiud, în lungime de 24,5 km. Concluzia la care au ajuns aceștia este că antreprenorul grec Aktor are un management haotic și continuă activitatea cu o mobilizare total insuficientă.

„Putem observa o dată în plus managementul haotic al grecilor de la Aktor, mobilizarea insuficientă, lucrările realizate în ultimii 5 ani ce trebuie remediate, sau un sistem de scurgere al apelor aproape inexistent ce produce pagube semnificative la fiecare ploaie.

Cu excepția structurilor principale unde subcontractorul Retter este bine mobilizat, este greu de crezut că Aktor va finaliza restul lucrărilor chiar și în anul 2021”, au scris reprezentanții API, pe pagina de Facebook.
foto, video: Asociația Pro Infrastructură

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate