Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

UPDATE LIVE VIDEO: Declarațiile reprezentanților Guvernului, la UM Cugir. Plan pe 10 ani pentru comenzi în industria de apărare

Publicat

Reprezentanții Guvernului fac declarații, vineri, la finalul vizitei de la UM Cugir.

Reamintim că premierul Ludovic Orban este în vizită oficială în județul Alba, alături de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu și ministrul Transporturilor – Lucian Bode.

UPDATE: Declarațiile reprezentanților Guvernului.

”Există o legătură foarte puternică între industria de armament, Armata română și ministerul economiei; Armata română este hotărâtă să se implice în susținerea industriei de apărare, atât prin achiziții cât și prin cercetare și retehnologizare; vom asigura comenzi din partea Armatei române pentru industria de apărare românească”, a declarat premierul Ludovic Orban.

MApN – Nicolae Ciucă:

Este un agajament ca bugetul MapN să fie angajat astfel încât împreună cu Ministerul Economiei (industria de apărare) să putem folosi acești bani, obținând maximum de eficiență

Este o oportunitate ca la nivelul MapN să identificăm linii de agregare astfel încât cercetarea și dezvoltarea din instituțiile militare cu atribuții specifice în domeniu să se transpună concret în colaborare și dezvoltare cu industria de profit

Am discutat aplicat cu conducerea celor 2 instituții ale industriei de apărare

Avem o linie de plan pe următorii 10 ani, deci există previziune și ecart atât de timp, cât și financiar, astfel încât industria de apărare să poată să concretizeze elemente de care Armata Română are nevoie și de asemenea, suntem într-o efervescență cu Ministerul Economiei, cu Romarm-ul, pentru a identifica toate celelalte linii de colaborare, astfel încât, încă o dată, așa cum ne-am angajat în programul de guvernare, prin ceea ce noi ne-am asumat la nivelul Ministerului Apărării Naționale, ca bugetul de 2% să se regăsească cât mai mult posibil.

Sigur, nu pot să spun că de mâine, dar încetul cu încetul, pas cu pas, până la finalizarea acestui plan pe 10 ani, să avem un procent cât mai mare investit în industria românească.

Virgil Popescu, ministrul Economiei:

O să vă cam obișnuiți cu noi mergând așa la fabricile din industria de apărare pentru că, încă din noiembrie, de când suntem la guvernare, am decis împreună cu premierul și cu ministrul Apărării ca industria de apărare românească, fie că este întreținută de Statul Român, fie că este privată, să fie implicată în procesul de înzestrare a Armatei și cât mai mult din acel 2% din PIB să se ducă în industria de apărare românească.

Astăzi, la Cugir a venit să vedem Fabrica de Arme și Uzina Mecanică. Eu o să rămân cu domnul ministru al Apărării să avem niște discuții mai aplicate.

Industria de apărare va începe să producă la nivelul tehnologic de care Armata română are nevoie.

Știrea inițială

Reprezentanții Guvernului vor verifica, în teren, de la ora 11.00, și stadiul investițiilor de infrastructură pe Autostrada Sebeș-Turda.

Vizita în Alba se încheie la fabrica Star Assembly, parte a concernului Daimler A.G.

La Uzina Mecanică Cugir, printre investițiile recente este cea în valoare de 4,3 milioane de euro într-un utilaj de forjat țevi de armă la rece, pentru mitraliere calibru 12,7 x 108 mm, 12,7 x 99 mm (.50) și 14,5 x 114 mm pe tripod și tun de aviație calibrul 23 mm.

Din anul 2001, „Uzina Mecanică Cugir” SA este filială a Companiei Naționale Romarm. În cadrul societății lucrează aproximativ 1.000 de angajați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 15.05.2020 at 21:40

    Vine el, PSD-ul la putere si va arata el 10 ani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax