Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Dezbatere publică la Alba Iulia pe tema amplasării unei antene GSM, într-un cartier. Zeci de cetățeni se împotrivesc

Publicat

Zeci de persoane au participat marți, 25 aprilie, la Primăria Alba Iulia, la o dezbatere publică pentru aprobarea amplasării unei antene a RCS RDS, pe un deal, în cartierul Micești. 

În linii mari, mai mulți cetățeni se împotrivesc construcției și deja și-au expus punctul de vedere, într-o ședință de Consiliu Local, în data de 28 martie. 

Atunci s-a vorbit despre radiații, impotență, boli cauzate de radiații și s-a ajuns până la mărturiile citite dintr-o carte ale unui bărbat care s-ar fi întors din morți, din moarte clinică și ar fi tras un semnal de alarmă asupra frecvențelor umane și interferența lor cu undele radio sau electro-magnetice.


Între timp, cetățenii au fost în audiență și la subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan.

Ce s-a discutat la dezbaterea locală

Dezbaterea locală a fost deschisă de către arhitectul șef al orașului, Alexandru Damian, care a explicat situația zonei și a amplasamentului. Acesta a spus că doar vecinii care se învecinează cu zona de construcție trebuie să își dea acordul, nu tot cartierul.

Apoi, reprezentantul DIGI, Sorin Câmpean a explicat cine monitorizează câmpurile electromagnetice și în ce condiții.

O parte dintre cei care se împotrivesc amplasării antenei au fost implicați și în situația de la începutul anului 2014, când compania Orange a avut un demers similar de a amplasa o antenă GSM tot în locația respectivă.

O femeie, localnic, avocatul Diana Ludoșan, le-a adus aminte consilierilor locali că cetățenii i-au votat și că îi vor vota și a susținut că și cetățenii trebuie să fie ascultați.

Apoi, aceasta a spus că cetățenii din zonă nu sunt de acord cu amplasarea antenei și a precizat că nu este o adeptă a unei teorii a conspirației. Aceasta a mai spus că se pot găsi soluții pentru amplasarea unor antene în alte zone, mai nepopulate.

Un alt localnic i-a adus aminte reprezentantului DIGI că au câștigat ”războiul” cu Orange când firma a vrut să amplaseze o antenă acolo. A mai precizat că o antenă de acest fel amplasată în zonă ar scădea prețul terenurilor din zonă.

Discuția a ajuns în punctul antenelor 5 G, iar arhitectul orașului a explicat că pentru o antenă 5 G, nu este nevoie de autorizație de construcție.

Gabriel Pleșa a spus că nu va fi o decizie ușoară, deoarece a existat și în trecut o altă problemă legată de antena telefonică de la Orange. Gabriel Pleșa a spus chiar că în ultimii ani cazurile de cancer au crescut dar nu a precizat din ce cauze.

Mai mult de atât, Pleșa le-a spus celor de la Digi să caute un plan B, o amplasare mai îndepărtată față de locuitorii din oraș. Acesta a pus accent pe căutarea unei alte zone de amplasare a antenei.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Scandal la Alba Iulia de la o antenă GSM. Radiații, impotență, rupere de ADN și mărturii după întoarcerea din morți

Atunci, localnicii au reușit să blocheze proiectul.

De altfel, ei se mândresc cu asta și nu au evitat să le spună și celor de la Digi că mai au la activ o companie blocată.

De la ce a pornit totul. Scandalul din ședința de Consiliu Local, la Primăria Alba Iulia din data de 28 martie

Rețeaua Digi a cerut amplasarea pe un deal din Micești, în zona vechiului poligon de trageri, a unei antene de telefonie mobilă. Locația este în extravilanul orașului.

Ar urma să fie amplasată la 50 de metri de prima casă din zonă, pe un teren privat, închiriat de la proprietar de către companie, pe o perioadă mai mare de timp.

Reprezentații companiei spun că au primit avizele de la toate instituțiile abilitate: ANCOM, DSP, SRI. Cu toate documentele avizate, aceștia cer Primăriei Alba Iulia aprobarea antenei în locația respectivă.

Într-o viitoare ședință de Consiliu Local, consilierii vor vota dacă sunt pentru sau nu în privința amplasării antenei.

Însă, până atunci, o parte dintre locuitorii din Micești s-au grupat și au spus că sunt împotriva amplasării antenei în locație.

Drept urmare, au venit în fața primarului Pleșa, a viceprimarilor și a consilierilor locali, să susțină că nu sunt de acord cu amplasarea ei.

Discuții în fața consilierilor locali. De la ”un rău necesar”, la radiațiile electromagnetice, dureri de cap, impotență, cancer și ADN rupt.

Marți, 28 martie, consilierii locali au asistat la un schimb de replici între localnici și un reprezentat în teritoriu al RCS RDS.

Localnicii vor să știe ce fel de antenă este, de ce este aleasă locația respectivă și au spus că antena este ”un rău necesar”.

Una dintre reprezentatele localnicilor, Victoria Geutskens, a vorbit în fața consilierilor locali despre radiațiile electromagnetice.

”Țin să vă spun că avem cercetători români în domeniu care sunt acreditați de Bruxelles, de comunitatea europeană, cum ar fi domnul doctor inginer Manolescu Mircea, care a lucrat și ține legătura cu instituția INSA din Lyon, Franța, ei de-a lungul timpului au cercetat efectele negative asupra organismului uman.

Pe termen lung, aceste radiații produc insomnii, dificultăți de concentrare, de memorie, oboseală dureri de cap, scăderea fertilității, impotență, boli neurgenerative, ca Alzheimer, și cancer limfatic.

Dar cel mai periculos efect ale acestor radiații este momentul în care ADN-ul este rupt și apar aberații cromozomiale care se transmit la următoarele generații.

Noi, ca și comunitate, facem apel la Constituție și este vorba de articolul 35 și 34 care vorbesc despre drepturile noastre la un mediu sănătos.

Având în vedere că suntem o comunitate sănătoasă, noi ne opunem amplasării acestor antene. Nu este de amplificare, de semnal, este de lucru, deci sunt foarte puternice și avem acest drept”, a declarat în fața consilierilor reprezentanta celor din Micești, Victoria Geutskens.

Frecvența umană explicată de un instalator din Bronx, întors din moarte clinică, prezentată consilierilor locali din Alba Iulia, de un localnic, dintr-o carte

Un alt cetățean prezent la discuția generată de antena GSM a prezentat consilierilor locali din Alba Iulia mărturiile scrise de un instalator din Bronx, care a fost lovit de un TIR, iar timp de trei zile a stat în moarte clinică.

Cât a stat în moarte clinică ar fi fost în Rai unde ar fi fost instruit de Dumnezeu să revină pe pământ și să le spună oamenilor cum este afectată frecvența umană și cum interacționează ea cu undele electromagnetice.

Este vorba despre cartea ”Revelații despre sănătatea din Rai și de pe pământ” scrisă de Tommy Rosa (instalatorul) alături de Stephen Sinatra, un cardiolog controversat în lumea medicală din SUA.

”Acest principiu a fost dezvăluit de unul, un american care a avut o moarte clinică, trei zile și el a venit de acolo, că așa îi zice cartea, Revelații despre sănatatea din Rai și de pe pământ, a fost instruit (n.r. în Rai, conform celor scrise în prefața cărții) acolo ca să vină pe pământ și să arate că aceste lucruri sunt dăunătoare”,  a spus bărbatul, așezat pe scaun lângă consilierul Ionuț Fulea.

Reprezentantul RCS RDS Sorin Câmpean a precizat că este vorba despre aparate omologate la nivel UE

La ședință a fost prezent, din partea RCS RDS, Sorin Câmpean, angajat al companiei, în Alba, de peste 20 de ani.

”Cu referire la antenă, aceste echipamente sunt omologate sunt certificate UE, aceste antene se montează pe teritoriul unei țări ca urmare a impunerii de către o instituție a statului, în speță ANCOM-ul, pentru a acoperi teritoriul cu semnal de telefonie mobilă.

Este un fapt cert, ele sunt în parametri, există aviz de la ANCOM, de la DSP, de la Mediu”, a precizat Sorin Câmpean.

În timp ce acesta vorbea, reprezentanta celor din Micești a spus că antena va fi pusă pe o fundație, amplasată pe un teren închiriat și că vor ataca în contencios administrativ.

”Și a mai dorit să vină o firmă și nu au reușit pentru că avem dreptul să apelăm la Constituția României. Iar spitalul de oncologie din Alba Iulia s-a mărit, nu au locuri suficiente, și vorbiți de povești”, a spus în replică Victoria Geutskens.

”Presupuneri, astea sunt presupuneri”, i-a răspuns Câmpean.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    marți, 25.04.2023 at 16:21

    Măi netoţilor, cine v-a ales ? Păi ăştia acum nu au nimic de zis ? Nu, că noi suntem barosanii actuali, şi facem ce vrea muşchii noştrii. Ruşinos !

  2. Avocatii lu peste

    joi, 27.04.2023 at 08:46

    Auzi si la avocatul ala. Matei parca.
    Razboiii ! O sa fie Razboi… Un PUTINIST si un abject.

    si doamna tot avocat. Ludosan… „Lasa ca stim noi cum se obtin avizele….”

    Pai voi sunteti parte din sistem. Dar cu siguranta tu ai mai multa experienta de viata cu astfel de lucruri si stii exact ce vorbesti 😉

    Mergeti in CONGO si cumparati junga. Doar ca nu mai aveti unde sa va etalati !

    Acum sa vedem cum voteaza consilierii! Legea sau prieteniile, cumetriile si disperarea dupa voturi.

    Have fun !

  3. Un alegător

    joi, 27.04.2023 at 14:59

    A câștigat disperarea după voturi.
    Oraș Smart. Oamenii in schimb mai puțin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate