Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Scandal la Alba Iulia de la o antenă GSM. Radiații, impotență, rupere de ADN și mărturii după întoarcerea din morți

Publicat

Un scandal care este departe de a se fi terminat s-a iscat la Alba Iulia, după ce compania RCS RDS (DIGI) a cerut amplasarea unei antene de telefonie mobilă, pe un deal din cartierul Micești. 

Pe de o parte, sunt zeci de locuitori ai cartierului care se împotrivesc amplasării antenei, la mijloc este Primăria Alba Iulia care trebuie să aprobe sau nu amplasarea, iar de cealaltă parte a baricadei sunt reprezentații companiei. 

Un prim episod s-a consumat marți, 28 martie, la începutul ședinței de Consiliu Local, dar și afară, pe treptele Primăriei Alba Iulia. 

În timpul ședinței s-au făcut referiri la radații, ce boli ar putea provoca radiațiile, câte G-uri are antena, dar și mărturiile citite dintr-o carte ale unui bărbat care s-ar fi întors din morți, din moarte clinică și ar fi tras un semnal de alarmă asupra frecvențelor umane și interferența lor cu undele radio sau electro-magnetice.

Locuitorii din Micești, cei care se opun, nu sunt străini de situație. Sunt aproximativ aceleași persoane care în urmă cu nouă ani, în 2014, au blocat amplasarea, tot pe același teren, a unei antene de la Orange.

De altfel, ei se mândresc cu asta și nu au evitat să le spună și celor de la Digi că mai au la activ o companie blocată.

De la ce a pornit totul

Rețeaua Digi a cerut amplasarea pe un deal din Micești, în zona vechiului poligon de trageri, a unei antene de telefonie mobilă. Locația este în extravilanul orașului.

Ar urma să fie amplasată la 50 de metri de prima casă din zonă, pe un teren privat, închiriat de la proprietar de către companie, pe o perioadă mai mare de timp.

Reprezentații companiei spun că au primit avizele de la toate instituțiile abilitate: ANCOM, DSP, SRI. Cu toate documentele avizate, aceștia cer Primăriei Alba Iulia aprobarea antenei în locația respectivă.

Într-o viitoare ședință de Consiliu Local, consilierii vor vota dacă sunt pentru sau nu în privința amplasării antenei.

Însă, până atunci, o parte dintre locuitorii din Micești s-au grupat și au spus că sunt împotriva amplasării antenei în locație.

Drept urmare, au venit în fața primarului Pleșa, a viceprimarilor și a consilierilor locali, să susțină că nu sunt de acord cu amplasarea ei.

Discuții în fața consilierilor locali. De la ”un rău necesar”, la radiațiile electromagnetice, dureri de cap, impotență, cancer și ADN rupt.

Marți, 28 martie, consilierii locali au asistat la un schimb de replici între localnici și un reprezentat în teritoriu al RCS RDS.

Localnicii vor să știe ce fel de antenă este, de ce este aleasă locația respectivă și au spus că antena este ”un rău necesar”.

Una dintre reprezentatele localnicilor, Victoria Geutskens, a vorbit în fața consilierilor locali despre radiațiile electromagnetice.

”Țin să vă spun că avem cercetători români în domeniu care sunt acreditați de Bruxelles, de comunitatea europeană, cum ar fi domnul doctor inginer Manolescu Mircea, care a lucrat și ține legătura cu instituția INSA din Lyon, Franța, ei de-a lungul timpului au cercetat efectele negative asupra organismului uman.

Pe termen lung, aceste radiații produc insomnii, dificultăți de concentrare, de memorie, oboseală dureri de cap, scăderea fertilității, impotență, boli neurgenerative, ca Alzheimer, și cancer limfatic.

Dar cel mai periculos efect ale acestor radiații este momentul în care ADN-ul este rupt și apar aberații cromozomiale care se transmit la următoarele generații.

Noi, ca și comunitate, facem apel la Constituție și este vorba de articolul 35 și 34 care vorbesc despre drepturile noastre la un mediu sănătos.

Având în vedere că suntem o comunitate sănătoasă, noi ne opunem amplasării acestor antene. Nu este de amplificare, de semnal, este de lucru, deci sunt foarte puternice și avem acest drept”, a declarat în fața consilierilor reprezentanta celor din Micești, Victoria Geutskens.

Frecvența umană explicată de un instalator din Bronx, întors din moarte clinică, prezentată consilierilor locali din Alba Iulia, de un localnic, dintr-o carte

Un alt cetățean prezent la discuția generată de antena GSM a prezentat consilierilor locali din Alba Iulia mărturiile scrise de un instalator din Bronx, care a fost lovit de un TIR, iar timp de trei zile a stat în moarte clinică.

Cât a stat în moarte clinică ar fi fost în Rai unde ar fi fost instruit de Dumnezeu să revină pe pământ și să le spună oamenilor cum este afectată frecvența umană și cum interacționează ea cu undele electromagnetice.

Este vorba despre cartea ”Revelații despre sănătatea din Rai și de pe pământ” scrisă de Tommy Rosa (instalatorul) alături de Stephen Sinatra, un cardiolog controversat în lumea medicală din SUA.

”Acest principiu a fost dezvăluit de unul, un american care a avut o moarte clinică, trei zile și el a venit de acolo, că așa îi zice cartea, Revelații despre sănatatea din Rai și de pe pământ, a fost instruit (n.r. în Rai, conform celor scrise în prefața cărții) acolo ca să vină pe pământ și să arate că aceste lucruri sunt dăunătoare”,  a spus bărbatul, așezat pe scaun lângă consilierul Ionuț Fulea.

Reprezentantul RCS RDS Sorin Câmpean a precizat că este vorba despre aparate omologate la nivel UE

La ședință a fost prezent, din partea RCS RDS, Sorin Câmpean, angajat al companiei, în Alba, de peste 20 de ani.

”Cu referire la antenă, aceste echipamente sunt omologate sunt certificate UE, aceste antene se montează pe teritoriul unei țări ca urmare a impunerii de către o instituție a statului, în speță ANCOM-ul, pentru a acoperi teritoriul cu semnal de telefonie mobilă.

Este un fapt cert, ele sunt în parametri, există aviz de la ANCOM, de la DSP, de la Mediu”, a precizat Sorin Câmpean.

În timp ce acesta vorbea, reprezentanta celor din Micești a spus că antena va fi pusă pe o fundație, amplasată pe un teren închiriat și că vor ataca în contencios administrativ.

”Și a mai dorit să vină o firmă și nu au reușit pentru că avem dreptul să apelăm la Constituția României. Iar spitalul de oncologie din Alba Iulia s-a mărit, nu au locuri suficiente, și vorbiți de povești”, a spus în replică Victoria Geutskens.

”Presupuneri, astea sunt presupuneri”, i-a răspuns Câmpean.

Întregul dialog poate fi urmărit în video.

Ce a spus primarul Pleșa

Gabriel Pleșa a precizat că momentan proiectul nu a intrat la vot și că va organiza o ședință de dezbateri între reprezentații companiei și cei din Micești.

Discuția pe scările Primăriei Alba Iulia

Din sala de ședințe, discuția dintre localnicii din Micești și cei de la RCS RDS s-a mutat pe treptele primăriei.

În fața instituției, discuțiile au fost fără perdea.

Localnicii i-au spus lui Câmpean cum i-au oprit și pe cei de la Orange, ba mai mult, că o soartă similară o să aibă și proiectul lui.

Reprezentantul RDS-RCS încerca să le explice localnicilor că el își face doar treaba, dar o parte dintre ei susțineau că sunt interese la mijloc, legate de zona în care se va amplasa și câți bani va primi proprietarul terenului.

Scandal similar în urmă cu 9 ani

O parte dintre cei prezenți la ședința CL din 28 martie au fost implicați și în situația de la începutul anului 2014, când compania Orange a avut un demers similar de a amplasa o antenă GSM tot în locația respectivă.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: „Revolta” din Miceşti împotriva amplasării unei antene de telefonie mobilă a ajuns în atenţia prefectului de Alba

Atunci, localnicii au reușit să blocheze proiectul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Gogutza

    marți, 28.03.2023 at 18:30

    ba esti prost? americanu’ a iesit cel mai bine din toata chestia asta!

  2. John

    marți, 28.03.2023 at 18:41

    Aha, deci de-aia nu putem noi vorbi pe nicio rețea in Micesti??! Din cauza unor nebuni cu staniol pe cap? Bată-i 5G-ul tat in cap de prosti! Mereti la școala, ma!!! Citiți cărți futu-va muma-n cur de auristi și sosoci!

  3. pilu

    marți, 28.03.2023 at 18:48

    Acum zece ani acest lucru era să se întâmple şi la noi pe bloc.Am cerut să ne prezinte un studiu de impact, conform normelor în vigoare(le găsiţi pe net), iar aceştia au venit cu unul copiat de la TG. Mureş cu totul altceva de ce ceream noi. Şi nu s-a aprobat.

  4. abonat rds

    miercuri, 29.03.2023 at 01:39

    Un sfat pt. sefii RDS de la Bucuresti… Scapati de Sorin Campeanu si de gasca e care a adus-o in RDS Alba, cat mai aveti timp. Va fac compania de ras prin incompetenta si modul in care trateaza clientii.

  5. Ioana

    miercuri, 29.03.2023 at 11:46

    inca 2,3 antene si o sa prindem radio prin plombele din masele :)) Nenea John,cred ca celor de pe patul de spital le este indiferent de ce viteza au la net si cam tarziu sa mai stea cu staniol pe cap. PUNE-TI MAI ANTENA IN CURTE LA NENEA, ca se apuca de mame fara protectie…aaa…staniol si are nevoie de viteza, ..la net

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax