Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

LIVE VIDEO: Festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Publicat

Peste 5000 de studenți încep astăzi anul universitar 2019-2020 la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Dintre aceștia, peste 2000 sunt studenți din anul I, masteranzi și doctoranzi.

Luni, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, are loc festivitatea de deschidere a noului an universitar. Studenţi, profesori, părinţi, autorităţi locale, judeţene au marcat oficial un nou început în activitatea universitară a instituţiei de învăţământ superior din Alba Iulia.

Au fost prezenți ministrul Culturii, Daniel Breaz, fost rector UAB, prefectul de Alba, Dănuț-Emil Hălălai, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, viceprimarul cu atribuții de primar Voicu Paul și alții.

În deschiderea evenimentului, Adela Socol, reprezentant legal UAB, a urat bun venit celor peste 2000 de studenți din anul I și a prezentat câteva detalii despre instituția de învățământ superior. A amintit de cele 26 de programe de licență, 24 de masterat și 4 domenii de doctorat, dar și dotările pentru dezvoltarea educației.

”În următorul an și jumătate, universitatea va finaliza implementarea unui proiect în valoare de 5 milioane de euro pentru dotarea a 20 de noi săli de curs și seminar. A început construcția unui cămin studențesc, cu 246 de locuri noi”, a spus Adela Socol.

Citește și FOTO: Peste 5 milioane de euro pentru modernizarea UAB. Laborator de turism şi dotări IT la centrul multidisciplinar

În cadrul evenimentului, au fost premiați și cei mai buni studenți.

Vezi și Peste 30 de studenți UAB, premiați de Primăria Alba Iulia, pentru rezultate deosebite. Jumătate dintre ei au media 10. LISTA

Înființată în 1991, Universitatea din Alba Iulia are cinci facultăţi: Facultatea de Istorie şi Filologie, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Științe Exacte și Inginerești, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale şi Facultatea de Teologie Ortodoxă, fiecare cu mai multe specializări, dar și programe de masterat și doctorat, la care studiază tineri din țară și de peste hotare.

Vezi și Cămin studențesc de 20 de milioane de lei, construit la Alba Iulia pe un fost teren al Armatei. Va avea 246 de locuri

După festivitate, de la ora 12.00, studenții de anul I sunt așteptați la întâlniri organizatorice cu tutorii de an, precum și cu studenții reprezentanți ai Ligii Studenților din UAB (LSUA), în campusul universitar. Vor afla detalii despre orare, harta sălilor și a campusului, tipurile de activități la care vor participa (cursuri, cursuri practice, seminarii, practică de specialitate, examene, burse, cercuri studențești, voluntariat, activitatea centrelor de specialitate destinate studenților și activitatea Ligii Studenților, cu numeroasele evenimente organizate pe tot parcursul anului).

În actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate