Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

LIVE VIDEO: Festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia


Publicat

Peste 5000 de studenți încep astăzi anul universitar 2019-2020 la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Dintre aceștia, peste 2000 sunt studenți din anul I, masteranzi și doctoranzi.

Luni, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, are loc festivitatea de deschidere a noului an universitar. Studenţi, profesori, părinţi, autorităţi locale, judeţene au marcat oficial un nou început în activitatea universitară a instituţiei de învăţământ superior din Alba Iulia.

Au fost prezenți ministrul Culturii, Daniel Breaz, fost rector UAB, prefectul de Alba, Dănuț-Emil Hălălai, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, viceprimarul cu atribuții de primar Voicu Paul și alții.

În deschiderea evenimentului, Adela Socol, reprezentant legal UAB, a urat bun venit celor peste 2000 de studenți din anul I și a prezentat câteva detalii despre instituția de învățământ superior. A amintit de cele 26 de programe de licență, 24 de masterat și 4 domenii de doctorat, dar și dotările pentru dezvoltarea educației.

”În următorul an și jumătate, universitatea va finaliza implementarea unui proiect în valoare de 5 milioane de euro pentru dotarea a 20 de noi săli de curs și seminar. A început construcția unui cămin studențesc, cu 246 de locuri noi”, a spus Adela Socol.

Citește și FOTO: Peste 5 milioane de euro pentru modernizarea UAB. Laborator de turism şi dotări IT la centrul multidisciplinar

În cadrul evenimentului, au fost premiați și cei mai buni studenți.

Vezi și Peste 30 de studenți UAB, premiați de Primăria Alba Iulia, pentru rezultate deosebite. Jumătate dintre ei au media 10. LISTA

Înființată în 1991, Universitatea din Alba Iulia are cinci facultăţi: Facultatea de Istorie şi Filologie, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Științe Exacte și Inginerești, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale şi Facultatea de Teologie Ortodoxă, fiecare cu mai multe specializări, dar și programe de masterat și doctorat, la care studiază tineri din țară și de peste hotare.

Vezi și Cămin studențesc de 20 de milioane de lei, construit la Alba Iulia pe un fost teren al Armatei. Va avea 246 de locuri

După festivitate, de la ora 12.00, studenții de anul I sunt așteptați la întâlniri organizatorice cu tutorii de an, precum și cu studenții reprezentanți ai Ligii Studenților din UAB (LSUA), în campusul universitar. Vor afla detalii despre orare, harta sălilor și a campusului, tipurile de activități la care vor participa (cursuri, cursuri practice, seminarii, practică de specialitate, examene, burse, cercuri studențești, voluntariat, activitatea centrelor de specialitate destinate studenților și activitatea Ligii Studenților, cu numeroasele evenimente organizate pe tot parcursul anului).

În actualizare.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Ministerul Educației cere școlilor actualizarea situației elevilor fără tablete sau telefon pentru cursuri online

Publicat

La o lună și jumătate de la începutul școlii, Ministerul Educației face reactualizarea situației elevilor și profesorilor care nu au dispozitive sau acces la internet pentru școala online.

Este vorba despre o adresă privind reactualizarea datelor în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), trimisă pe 28 octombrie la inspectorate, iar școlile l-au primit pe 29. Termenul limită pentru demers este luni, 2 noiembrie, potrivit edupedu.ro.

Școlile trebuie să actualizeze și starea conexiunii la internet pentru corpurile de clădire pe care le au.

Reamintim că la situația cerută în aprilie, erau 235.259 de elevi fără niciun dispozitiv sau/și fără acces la internet și “undeva la 1.900” de cadre didactice în aceeași situație. În Alba, erau 20.408 elevi doar cu telefon. Înainte de începutul școlii, erau 2.712 elevi (5,67%), dintre cei 47.825 incluși în sistemul de învățământ preuniversitar din județ, fără acces la dispozitive sau internet pentru a urma școala online.

În total 1.256.155 de elevi au fost raportați de către școli în cadrul recensământului organizat de Ministerul Educației în luna aprilie că nu au alt mijloc de acces pentru școala online în afară de smartphone.

Deocamdată, ministerul a cumpărat aproape 190.000 de tablete din cele 250.000 cuprinse în licitația plasată Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Vineri: Ultima zi în care persoanele juridice se mai pot înscrie în programele ”Rabla Clasic” şi ”Rabla Plus”

Publicat

Vineri este ultima zi în care persoanele juridice se pot înscrie în programele ”Rabla Clasic” şi ”Rabla Plus”, potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Programul “Rabla” – ediţia 2020 a demarat pe data de 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului. Autorităţile estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.

Totodată, Programul “Rabla Plus” a început pe 25 martie 2020, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină 100% electrică sau electrică hibrid plug-in. Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric.

De la înfiinţarea Programului “Rabla”, cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate, arată statistica Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT GRAV pe DN 74 Alba Iulia – Ampoița. Biciclist rănit după ce a fost lovit de o mașină

Publicat

Un bărbat care circula pe bicicletă a fost rănit într-un accident rutier petrecut vineri dimineața pe DN74 Alba Iulia – Zlatna, sectorul Șard-Ampoița.

Din primele date, bărbatul ar fi rănit grav.

În accident a fost implicat biciclistul și un autoturism.

Revenim cu amănunte.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Modificările de scenarii în școli din ALBA prin hotărâre CJSU. Care sunt unitățile de învățământ vizate și cum vor funcționa

Publicat

De astăzi, sunt unele schimbări în ceea ce privește scenariile de activitate în școli, decise prin hotărâre de Comitet Județean pentru Situații de Urgență. Unele unități de învățământ trec în scenariul roșu, iar altele în cel galben sau verde.

Prin Hotărârea CJSU nr. 51/29 octombrie, de vineri, 30 octombrie, rămân în scenariul roșu (școală online) unitățile de învățământ din Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Câmpeni, Ocna Mureș, Ciugud și Cricău.

Mai trece în scenariul roșu și Școala Gimnazială Ciuguzel (comuna Lopadea Nouă).

Potrivit aceluiași document, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din localitatea Unirea, pentru elevii de gimnaziu, vor fi cursuri exclusiv online, ca urmare a înregistrării unui caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus SARS-COV-2 a unui cadru didactic, începând cu data de 30 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile, de la data confirmării ultimului caz.

Școala Gimnazială Lopadea Nouă și Școala Primară Beța trec din scenariul de funcționare 3 – roșu, în scenariul de funcționare 2 – galben.

Grădinița cu Program Prelungit Noșlac și Grădinița cu Program Prelungit Găbud trec din scenariul de funcționare 2 – galben, în scenariul 1 – verde.

Școala Pianu de Sus, Școala Pianu de Jos și Școala Strungari trec din scenariul de funcționare 2 – galben, în scenariul 1 – verde.

De luni, 2 noiembrie, Școala Gimnazială Hopârta trece din scenariul de funcționare 3 – roșu, în scenariul 1 – verde.

Reamintim că și la Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” din Sâncel vor fi cursuri online, doar astăzi și apoi în continuare pentru elevi de gimnaziu, după ce sediul unității de învățământ a fost afectat de un incendiu.

Vezi Cursuri online la Școala Sâncel, al cărei sediu a fost afectat de incendiu. O parte dintre elevi vor merge la alte școli

În actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate