Connect with us
Publicitate

BLAJ

LIVE VIDEO: Gheorghe Rotar, primarul din Blaj, își anunță candidatura pentru un nou mandat la primărie

Publicat

Gheorghe Valentin Rotar, primarul din Blaj, își anunță candidatura pentru încă un mandat la Primăria Municipiului Blaj. 

Evenimentul are loc joi, 18 aprilie 2024, de la ora 18.00, la Palatul Cultural din Blaj.

Invitați la eveniment sunt și liderii liberali din Alba, Ion Dumitrel, Florin Roman sau Mircea Hava, alături cu alți membri din PNL.

De asemenea va fi prezentată echipa PNL Blaj pentru Consiliul Local, dar și cei care vor reprezenta Blajul în Consiliul Județean. Tot în eveniment actualul primar va prezenta și planul pe care administrația îl are pentru următorii patru ani, la Blaj.

„Suntem la final de mandat, mai avem câteva luni până la încheierea celui de-al cincilea mandat al meu. Obctivele realizate în acest ultim mandat sunt foarte multe. Pot să amintesc printre ele Podul Minciunilor pasaj, Ambulatoriul spitalului, creșa, heliportul, parcul de la Veza, Sala polivalentă, curtea liceului, amenajarea Primăriei, cred că putem vorbi foarte multe despre aceste obiective.

Principalele obiective pentru viitorul mandat, în cazul în care cetățenii Blajului îmi vor acorda votul, se referă în primul rând la varianta ocolitoare, care va începe la 1 iunie anul acesta și trebuie să o finalizăm până în decembrie 2025, la reabilitarea completă și transformarea în drum expres a drumului național DN 14 B care face conectivitatea Blaj cu autostrada, la Teiuș și bineînțeles proiectele importante pe PNRR, parcul fotovoltaic care va avea capacitatea să deservească absolut tot consumul public al municipiului, școli, spital, instituții, Primărie, stațiile de încărcare, avem în jur de 100 de stații de încărcare pentru transportul electric, culoarele de mobilitate, Park&Ride de 120 de locuri, lucrări de eficientizare energetică a blocurilor, eficientizare energetică a clădirilor publice.

Avem deja semnate 14 contracte în valoare totală de 25 de milioane de euro și cele pe transport, varianta și cu DN 14 B, în care noi suntem parteneri, în jur de 240 de milioane de euro. Deci pentru viitorii șase ani, pentru că atâta durează, este vorba de vreo 300 de milioane de euro pe care deja îi avem în portofoliu.

Urmează și alte proiecte care vor apărea și cu care sigur ne vom mândri. Reabilitarea B-dului Republicii în totalitate și transformarea lui într-un loc de întâlnire a blăjenilor.

Cel mai greu moment al meu a fost momentul în care cheltuielile materiale au crescut cu 40-50% pe lucrările de investiții. Noi eram prinși cu lucrări de investiții de peste 25 de milioane de euro și prin bugetul local a trebuit să suportăm această diferență. Mă refer la lucrările la Ambulatoriu, cofinanțarea, mă refer la lucrările la creșă, la Sala polivalentă, la Podul Minciunilor. A fost un moment foarte greu. Am avut sprijinul Guvernului, din fondul de rezervă, o parte din fonduri proprii, am achitat aceste datorii și acum turăm motoarele pentru un nou mandat sau un nou ciclu de 6 ani de zile de investiții puternice la Blaj”, a spus Gheorghe Rotar, pentru Alba24.

Gheorghe Rotar este primar al Blajului din 2008.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 18.04.2024 at 23:01

    Moşule, l-ai şantajat destul pe Dumitrel cu plecarea la PSD, aşa că cred că ai obosit cu atâtea gulgute. Vrei să mori la datorie ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax