Educație
Început de an școlar: GHIDURILE oficiale pentru grădinițe, școli și profesori, publicate de minister. Scenarii și condiții
Ghidurile oficiale pentru profesori, școli și grădinițe au fost publicate de Ministerul Educației. Este vorba despre reperele metodologice pentru alegerea variantei de începere a cursurilor și de predare a materiei.
Set de scenarii pentru desfășurarea activității în grădinițe, în funcție de incidența cazurilor de COVID în localități: mai puțin de 1 la mia de locuitori – scenariul verde, între 1-3 la mia de locuitori – scenariul galben, peste 3 la mia de locuitori – scenariul roșu.
Ghidul pentru grădinițe AICI: Ghid anul școlar 2020-2021 – Ghid pentru prescolari
Ghidul pentru învățământul primar propune modalități de colaborare la nivelul comunității educaționale locale pentru a găsi soluții. Orientează pașii care pot fi parcurși pentru stabilirea celui mai potrivit scenariu și pentru implementarea acestuia conform planului de acțiune al unității de învățământ.
Ghidul pentru clasele I-IV AICI: Ghid anul școlar 2020-2021 – Învătamânt primar
Fiecare scenariu posibil este prezentat din perspectiva măsurilor necesare și a impactului asupra: curriculumului, resurselor, orarului, evaluării, modului de colaborare în echipa pedagogică, interacțiunii cu elevii și cu părinții și măsurilor destinate asigurării accesului la educație al grupurilor vulnerabile.
În plan organizațional, Ghidul oferă sugestii referitoare la elaborarea și implementarea unui plan de acțiune centrat pe schimbările care vizează procesul de predare – învățare – evaluare.
Ghidul pentru învățământul gimnazial și liceal – document de lucru în sprijinul decidenților de la nivel județean/local, în vederea planificării deschiderii anului școlar 2020-2021 în condiții de siguranță pentru toți copiii și întregul personal al unităților de învățământ.
Ghidul pentru clasele V-VIII și IX-XII AICI: Ghid an școlar 2020-2021 învatamant gimnaziu și liceu
Materialul a fost elaborat pe parcursul lunii august 2020, în baza celor trei scenarii aplicabile în contextul pandemiei de COVID 19.
Demersurile MEC, în această direcție, se doresc a fi complementare celor ale Ministerului Sănătății, pentru elaborarea unor ghiduri și instrumente necesare pentru redeschiderea în siguranță a unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar care urmează.
Materialul prevede recomandări de:
Selectare și organizare a scenariilor
Aplicare a scenariilor
Organizare a orarului
surse: educatiacontinua.edu.ro, edupedu.ro
sursă foto scenarii: educatiacontinua.edu.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News