Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO Iohannis, declarații după CSAT, în contextul invaziei rusești în Ucraina

Publicat

Președintele Klaus Iohannis face declarații după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care a fost convocat în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Președintele Klaus Iohannis a convoacat în această dimineață Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în contextul conflictului din Ucraina.

Iohannis participă joi seara și la o reuniune a liderilor europeni.

Ședința CSAT s-a încheiat, iar președintele face declarații.

Vezi aici ultimele detalii despre invazia rușilor în Ucraina: UPDATE VIDEO A început războiul. Putin atacă Ucraina cu avioane, tancuri și navele militare. Explozii în Kiev, Harkov sau Odesa

Iohannis a convocat joi, la ora 11:00, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru a discuta despre implicațiile invaziei Rusiei în Ucraina asupra securității euroatlantice.

Atacul Rusiei asupra Ucrainei a fost condamnat dur de șeful statului, premierul Nicolae Ciucă și liderii principalelor formațiuni politice.

Klaus Iohannis spune că agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei este o altă încălcare gravă a legislaţiei internaţionale, a suveranităţii şi integrităţii.

Preşedintele solicită oprirea imediată, integrală şi necondiţionată a agresiunii militare ruse, anunţă asistenţă consulară pentru românii din Ucraina şi dă asigurări că niciun cetăţean al României nu are motiv să se teamă.

„Condamn ferm, în numele României, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, o altă încălcare gravă a legislaţiei internaţionale, a suveranităţii şi integrităţii. Aceasta va primi cea mai puternică reacţie din partea comunităţii internaţionale provocând consecinţe ample şi cele mai mari costuri”, a scris preşedintele României, pe Twitter.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax