Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

LIVE VIDEO: Ministrul Agriculturii inaugurează ”MALL-ul MOȚESC” de la Zlatna. Prima hală agroalimentară modernă din Apuseni

Publicat

Bucurie mare în Vinerea Mare la Zlatna, unde autoritățile locale deschid primul ”Mall Moțesc” din Apuseni- o hala agroalimentară modernă în care producătorii locali vor putea să își vândă produsele. Mall-ul moțesc este inaugurat în prezența ministrului agriculturii Adrian Oros.

”Am făcut-o pentru pentru producătorii români, pentru produsele românești” a declarat primarul Zlatnei, Silviu Ponoran. Primarul are planuri mari cu hala de la Zlatna.

Vrea să îl transforme într-un centru național de livrare a produselor tradiționale și chiar internațional. Produsele din Mall-ul Moțesc vor putea fi vândute și online, iar primarul se gândește să rezolve și problema transportului produselor comandate cu 2-3 mașini care să le livreze la clienți.

Autoritățile locale din Zlatna au transformat o centrală termică într-o piață agroalimentară unică în zonă prin picturile cu care a fost decorată, botezată de localnici ”mall-ul moțesc”. 

Clădirea a fost amenajată pe două nivele cu puncte de vânzare a mărfurilor pentru producătorii de pe toată Valea Ampoiului, dar şi din alte zone ale Apusenilor.

Piața are un lift pentru persoanele cu nevoi speciale, frigidere și spații frigorifice de depozitare unde comercianții își pot lăsa marfa peste noapte. 

Clădirea colorată răsare dintre blocurile ponosite ale fostului oraș industrial, reprezentând deja o atracție pentru cei care trec prin zonă.

Lucrările de modernizare a clădirii, care datează din anul 1970, au costat aproximativ 900.000 de lei, fără TVA. Pentru dotarea pieței Primăria a mai achiziționat vitrine frigorifice și un dulapul frigorific în valoare totală de 130.000 de lei, fără TVA.

Noua piață agroalimentară are două nivele și o suprafață desfășurată de 536,8 mp. Accesul la etaj este posibil și pentru persoanele cu dizabilități, printr-un lift special.

La parter se află o zonă comercială de 160 mp, o cameră frigorifică de 23,5 mp și un spațiu de depozitare de 59,1 mp. La etaj a fost amenajată o zonă comercială de 170,1 mp (cu vitrine frigorifice) și grupuri sanitare.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax