Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Papa Francisc a ajuns la Șumuleu Ciuc. 85.000 de oameni prezenți pentru Liturghia Pontificală

Publicat

Papa Francisc a ajuns sâmbătă, în jurul orei 11:15, la Șumuleu Ciuc pentru a susține Liturghia Pontificală. Potrivit ultimelor date 85.000 de pelerini participă la eveniment. 

Mai mult, potrivit informațiilor oferite de către organizatori, aproximativ 14.000 de persoane dintre cele care au intrat în România în ultimele trei zile, au declarat că vor participa la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc.

Pregătirile pentru această vizită istorică au început de câteva luni, mai multe comisii şi sute de oameni lucrând pentru a pune la punct toate detaliile, de la textele liturgice până la veşmintele pe care le vor purta papa, cardinalii şi episcopii sau darul pe care Sfântul Părinte îl va primi la Şumuleu Ciuc.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO: Pe o ploaie torențială, aproximativ 40.000 de pelerini îl așteaptă pe Papa Francisc, la Șumuleu Ciuc

Altarul din şaua muntelui Şumuleu, de unde se va oficia slujba, a fost renovat, extins şi modernizat, pentru a satisface cerinţele unui astfel de eveniment, în zonă fiind construită şi o linie electrică de medie tensiune şi fiind amenajate căi de acces.

O comisie specială a pregătit textele liturgice ale slujbei oficiate de Papa Francisc, în care s-au introdus elementele specific locului, acestea fiind aprobate de Sfântul Scaun.

CITEȘTE ȘI: Vizita Papei La Șumuleu Ciuc: 35 de copii și 32 de adulți au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza frigului

Potrivit membrilor comisiei, liturghiile şi cântecele vor fi în limbile latină, maghiară şi română, a fost editat un caiet care cuprinde aceste rugăciuni, respectiv traducerile în limbile respective ale cântecelor, iar răspunsurile la textele oficiale în limba latină, în care se va ţine slujba, „vor fi pe limba poporului”, respectiv fiecare dintre credincioşi va răspunde în limba sa.

La Şumuleu Ciuc, Papa Francisc va fi întâmpinat cu Imnul Papal, dar şi cu un vechi cântec bisericesc, „cântat de veacuri” la Şumuleu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax