Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LIVE-VIDEO: Parada de 1 Decembrie 2019, la București. Ceremonie militară cu peste 4.000 de militari, la Arcul de Triumf

Publicat

Azi e 1 Decembrie 2019, Ziua Națională a României, când se împlinesc 101 ani de la Marea Unire din 1918. Ca în fiecare an, e așteptată cu multă emoţie parada militară de 1 decembrie, care începe, la București, la ora 11:00 și va dura aproximativ două ore. Zeci de mii de oameni din Bucureşti, dar şi din alte oraşe, sunt aşteptaţi în Piaţa Arcul de Triumf pentru parada militară.

4.000 de militari vor trece cu mâna în dreptul inimii pe sub Arcul de Triumf. Nu va fi spectacol doar la sol, ci și pe cerul Capitalei. Deasupra Arcului de Triumf vor zbura elicopterele și avioanele de transport și de luptă. Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

La paradă vor asista preşedintele Klaus Iohannis şi alţi oficiali români. Anul acesta, toți cei din fruntea țării au spus „prezent” la parada militară de Ziua Națională. Dintre foștii șefi de stat, marele absent este Ion Iliescu, care are probleme de sănătate.

Pe timpul intonării Imnului Naţional al României, în semn de salut, se vor executa douăzeci şi una de salve de tun de către Bateria „Salve” a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, comandată de locotenentul Mihai Nicolae. Salvele de tun sunt executate de militari ai brigăzii cu tunurile din dotare, tunuri de calibrul 76 mm, model 1942, folosind muniţie de manevră.

Citește și 1 DECEMBRIE 2019 la Alba Iulia: PROGRAMUL FINAL al manifestărilor dedicate Zilei Naționale, la Sărbătoarea MARII UNIRI

Tradiţia executării salvelor de tun se pare că își are originea într-un vechi obicei marinăresc ce semnifica intențiile pașnice. În secolul al XIV-lea, navele care se apropiau de un port străin, după ce intrau în raza tunurilor de pe uscat, își descărcau tunurile proprii trăgând aceste salve. Astfel, îşi dovedea bunele intenţii, deoarece nu avea cum să-şi reîncarce tunurile la timp, înainte de a intra în bătaia tunurilor de pe uscat.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate