Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO- VIDEO: Ponta şi Ţiriac, la Sebeş. DAIMLER a început construcţia celei de-a treia fabrici de piese auto Mercedes


Publicat

Star Transmission, parte a concernului Daimler, a organizat vineri la Sebeş evenimentul de începere a construcţiei celei de-a treia unităţi de producţie de piese auto. Printre invitaţii oficiali la acest eveniment au fost premierul Victor Ponta, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, ministrul Economiei, Constantin Niţă, ministrul Transporturilor Dan Șova, omul de afaceri Ion Ţiriac precum și reprezentanți ai administrației județene și locale. Compania marchează continuarea investiţiei de peste 300 de milioane de euro derulate în România, pentru extinderea producţiei de cutii de viteze de ultimă generaţie destinate automobilelor Mercedes-Benz.

 

La evenimentul din Sebeş au ajuns, în jurul orei 13.30 omul de afaceri Ion Ţiriac şi Ioan Rus, care a deschis dealerul auto Mercedes de la Cluj. Așa cum era de așteptat, Ion Țiriac a ajuns la Star Transmission cu elicopterul personal. Acesta s-a salutat cu premierul Victor Ponta și nu a făcut niciun fel de declarație.

Fost ministru de Interne, Ioan Rus, este iniţiatorul mai multor afaceri cu automobile. Este vorba despre RMB Casa Auto Timişoara, firmă partener a holdingului Ţiriac Auto şi primul dealer de Mercedes în zonă, RMB Inter Auto, Autosincron (dealer oficial de autoturisme Mazda, Land Rover şi Jaguar pe zona Transilvania).

Premierul Victor Ponta și-a făcut apariția la eveniment în jurul orei 13.45 alături de miniștri Dan Șova și Constantin Niță, dar și de liderii locali ai PSD Alba. 

„A new star shines in Sebeș. Așezarea pietrei de temelie NAG 3” a început, așa cum era stabilit în program, la ora 14.00, iar prezentarea a fost făcută de realizatorul Tv, Cătălin Ștefănescu.

Pentru început, invitații au urmărit un video de prezentare, prin care era ilustrată investiția companiei Daimler în România.

Primul care a luat cuvântul a fost Bernd Krottmayer, CEO Star Transmission. Acesta a prezentat un scurt istoric al companiei, a vorbit despre investiţiile finalizate până acum, dar și despre implicarea companiei în dezvoltarea comunităţii locale.

„Anul trecut am inaugurat cantine în ambele locații, locul cel mai popular din companiile noastre. Pe lângă cantină, am inaugurat cabinetele medicale cu personal specializat”, a spus Bernd Krottmayer.

CEO-ul Star Transsion și premierul Victor Ponta au lăudat școala germană de la Alba Iulia, inaugurată în toamna anului trecut.

„Anul trecut am făcut un pas important în ceea ce privește pregătirea tinerilor. Am inaugurat la Alba o școală duală după model german, unde, împreună cu alte companii, ne implicăm în școlarizarea și pregătirea tehnică a tinerilor. Îmbătrânirea populației și evoluția demografică fac dificilă găsirea de angajați cu specializări tehnice. Este important ca astăzi să formăm tineri tehnicieni după metode moderne, care să se plieze pe nevoile companiilor”, a declarat Bernd Krottmayer

Școala duală a fost deschisă anul trecut în județul Alba, la inițiativa vicepreședintelui CJ Alba, Florin Roman.

Printre cei care au luat cuvântul în cadrul evenimentului s-au numărat și membri ai Consiliului de Administrație Daimler pentru Producție și Achiziții Publice Mercedes-Benz Cars și Mercedes-Benz, Markus Schafer , Directorul de Producţie pentru Sisteme de Transmisie a Mercedes-Benz şi al Fabricii Mercedes-Benz din Untertürkhei, Peter Schabert,ambasadorul Germaniei la București Werner Hans Lauk și premierul Victor Ponta.

Premierul a vorbit despre avantajele pe care le aduce construirea noii fabrici care va crea încă 500 de locuri de muncă în județul Alba.

„Vreau să spun că toate angajamentele pe care le-am realizat până acum în numele Guvernului, vor fi urmate de alte realizări, care cred că sunt la fel de importante pentru viitorul proiectului de aici de la Sebeș. Școlile cu învățământ dual, dar în egală măsură modul în care sprijinim tinerii cu înaltă calificare sunt doar câteva exemple. Ieri la Guvern am semnat contracte pentru 5.700 de tineri români din mediul universitar care rămân în țară pentru dezvoltarea cercetării, pentru dezvoltarea calității în industriale, tineri care pot reprezenta pentru o companie așa cum este Daimler și pentru multe alte companii de înalt nivel, acel personal excepțional de care au nevoie.” a declarat premierul Victor Ponta.

Acesta a mai precizat că își dorește ca, în cel mai scurt timp, de la Sebeș și până la granița cu Ungaria, să se poată merge pe autostradă: „Acest lucru e extrem de important pentru că o infrastructură rutieră performantă înseamnă un avantaj competitiv pentru orice fel de investiție”, a mai adăugat Ponta.

Premierul le-a mulțumit celor care au contribuit la realizarea proiectului de la Sebeș.

„Mulţumesc celor din Germania, de aici, din Alba, de la Bucureşti, care au făcut posibilă realizarea acestui proiect şi să spun că eu cred că toţi cei care într-un fel sau altul au avut curajul de a investi în România pe termen mediu sau lung, au dovedit că este o investiţie bună şi că România merită să fie considerată o ţară în care poţi să dezvolţi proiecte importante cu oameni foarte bine pregătiţi cu o capacitate de adaptare extraordinară. Urez mult succes tuturor celor care vor lucra aici. În mod sigur, sper să fiu în 2016, la momentul la care prima din acele cutii faimoase cu 9 viteze va fi produsă”, a declarat Victor Ponta.

Piatra de temelie

După terminarea discursurilor cei prezenţi au participat la momentul propriu-zis de amplasarea a „pietrei de temelie” a noii fabrici.

Invitații au pus pe rând câte un obiect simbolic într-un mic „buzunar”, făcut în piatră. Șurub, bani, ziar, planul de construcție a noii fabrici, breloc, dar și o diplomă, au fost obiectele care au fost închise în piatră cu o plăcuță, pe care s-au semnat reprezentanții companiei și oficialitățile invitate.

Victor Ponta a renunțat la sacou și a trecut „la muncă”

Evenimentul s-a încheiat cu un tur ghidat al fabricii de la Sebeș. După ce a analizat în detaliu mașinăriile și a aflat despre fiecare operațiune în parte, premierul Victor Ponta a trecut la treabă. Acesta, alături de  Bernd Krottmayer și de Peter Schabert, a renunțat la sacou și-a ridicat mânecile de la cămașă, ajutând la asamblarea unei piese.

Proiectul de la Sebeş va genera peste 500 de locuri de muncă în judeţul Alba şi în împrejurimi

Evenimentul de la Sebeș „simbolizează aşezarea pietrei de temelie a unităţii de producţie a companiei Star Assembly”, după cum precizează reprezentanţii Star Transmission. Aceştia au transmis că „este un pas important în dezvoltarea economică a judeţului Alba, precum şi una dintre cele mai mari investiţii din industria auto la nivel naţional”.

Fabrica de producţie şi asamblare a cutiilor de viteze automate va fi operațională în totalitate în 2017, când numărul angajaților la unităţile Daimler din Sebeş va fi de aproximativ 1.000 de persoane. Hala principală va avea o suprafață de 43.000 metri pătrați şi în total construcţiile se desfăşoară pe un teren de 72.000 metri pătrați.

Lucrările sunt estimate să dureze un an. Din aprilie 2015, vor fi aduse utilajele, care vor fi montate şi testate, ceea ce va dura încă un an. Din primăvara anului 2016 va începe gradual producția, pe măsură ce liniile de producție și cele de asamblare vor fi testate și se vor dovedi funcționale la parametri optimi.

În paralel, personalul angajat va participa la cursuri de specializare de câteva luni în Germania. Fabrica va funcționa la sută la sută din capacitate în anul 2017, când se va lucra în trei schimburi.

În momentul în care fabrica de la Sebeș va funcționa la capacitate totală, aceasta va avea un stoc de 9-10.000 cutii de viteze care vor putea fi livrate în orice moment.

AICI, mai multe detalii despre investiţiile DAIMLER la Sebeş.

Vedeţi mai jos video şi imagini din timpul evenimentului.

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. Maia Moldovan

  vineri, 04.04.2014 at 23:02

  Felicitari celor ce investesc in Sebes !
  Deci, de eceea nu au functionat AZI fabricile Marilor Poluatori ai Sebesului ! Ca a fost premierul in Sebes !
  Il rugam pe premierul Ponta sa se stabileasca in Sebes pentru a inspira si noi, sebesenii, aer curat !
  Altfel ne imbolnavim de kancer pe capete si inspiram mila !

 2. Eugen

  sâmbătă, 05.04.2014 at 08:39

  „In Romania se intampla lucruri bune”,se creeaza locuri de munca.Intrebati un muncitor de acolo daca este multumit de salariul care il primeste.In acea fabrica,toti muncitorii de plang de lipsa banilor.Ponta e multumit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Șapte județe din țară, incluse în lista „zonelor de risc” în Germania. CONDIȚII de intrare pentru români

Publicat

a

Șapte județe din România au fost incluse de autoritățile din Germania în lista „zonelor de risc“. România a fost informată cu privire la măsurile luate, pe canale diplomatice, anterior deciziei de revizuire a condițiilor, informează MAE. 

Cele șapte județe din România incluse pe listă sunt: Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv de vineri, 7 august.

„Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, arată MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă.

Cum se poate efectua testarea

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.

În cazul neîndeplinirii obligației, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura autoizolării la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toți care vin din zonele de risc.

Măsura autoizolarii la domiciu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii, se va dispune măsura autoizolării până la primirea rezultatului.

Formular de localizare pentru persoanele care intră în Germania dintr-o „zonă de risc”

Persoanele care intră în Germania venind dintr-o „zonă de risc” sunt obligate să completeze un formular de localizare. Varianta acestuia în limba engleză – Public Health Passenger Locator Form – poate fi regăsită la: https://www.rki.de/DE/Content/Infekt/IGV/Aussteigekarte_Fluggast_EN.pdf?__blob=publicationFile.

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile la: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html (lista completă și actualizată a zonelor de risc).

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale:
https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

Informații cu privire la măsurile adoptate și recomandări

Informații cu privire la măsurile adoptate de autoritățile germane ori recomandările pe care acestea le fac populației pot fi accesate în mai multe limbi de circulație internațională: germană, engleză, franceză.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon:

– Ambasada României la Berlin: + 49 30 21239555, + 49 30 21239514 şi + 49 30 21239516

– Consulatul General al României la Bonn: +49 228 6838135; +49 2286838211; + 49 228 6838244; + 49 228 6838254

– Consulatului General al României la München: +49 89 553307; +49 89 98106143

– Consulatului General al României la Stuttgart +49 711 664 86 11, +49 711 664 86 12, +49 711 664 86 13, +49 711 664 86 14 și +49 711 664 86 15

– Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Berlin + 49 160 157 9938, oficiului consular al României la Bonn +49 173 5757 585, oficiului consular al României la München +49 160 208 7789 şi oficiului consular al României la Stuttgart +49 171 681 3450.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51913http://berlin.mae.ro/ și http://www.mae.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mesajul dur al șefului secției ATI de la Spitalul din Alba Iulia, pentru cei care nu cred în COVID-19

Publicat

Șeful secției ATI a Spitalului Județean din Alba Iulia, doctorul Silviu Tuzeș, le-a transmis un mesaj dur celor care nu cred în existența noului coronavirus și care cu îndârjire iau în derâdere pandemia care afectează grav întreaga planetă.

”Să vină să vadă pacienții care nu pot respira și apoi o să își dea singuri seama”, le transmite doctorul din Alba Iulia celor care nu cred în virus. 

Citește și ALBA: 12 cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Mai mult de atât, acesta a declarat că relaxarea socială a dus la înmulțirea cazurilor pozitive de coronavirus și automat la pacienți cu forme grave care ajung pe paturile din ATI. 

„Relaxarea asta socială a dus la înmulțirea pacienților pozitivi COVID-19 la nivelul țării noastre. Implicit acest lucru duce la creșterea numărului de pacienți COVID cu forme grave și extrem de grave care din păcate se pot solda cu deces. 

Sunt trei lucruri extrem de simple și extrem de fiabile: trebuie să purtăm o mască, trebuie să păstrăm o distanță socială și nu trebuie să ne aglomerăm.

De asemenea, trebuie să avem o igienă corespunzătoare, să ne spălăm pe mâini”, a declarat dr. Silviu Tuzeș, medic-șef Secția ATI.

Citește și O tânără însărcinată, din comuna Cetatea de Baltă, infectată cu noul coronavirus, a DECEDAT la Spitalul din Alba Iulia

Mai mult, întrebat de reporterul Alba24.ro, ce mesaj are pentru cei care nu cred în existența noului coronavirus, doctorul Silviu Tuzeș a declarat:

„După ce îți moare o pacientă de 33 de ani, care nu se poate ventila, care are o bronho-pneumonie bilaterală cu COVID-19, le transmit celor care nu cred în virus să vină să vadă ce se întâmplă cu pacienții aceștia care nu pot respira din cauza viruslui și apoi o să își dea singuri seama, Păcat că trebuie să trecem prin asta ca să înțelegem că trebuie să avem grijă de noi”, a mai precizat șeful secției de ATI.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

1.350 de cazuri de COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore. 448 de pacienți în stare gravă, internați pe secțiile de ATI

Publicat

Numărul total de cazuri confirmate COVID-19 în România a ajuns la 60.623, potrivit datelor transmise sâmbătă, 8 august, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Au fost înregistrate 1.350 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. În prezent, 448 de pacienți sunt internați pe secțiile de ATI. 

De la începutul epidemiei, 29.872 de pacienți au fost declarați vindecați și 6.204 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 2.659 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 07.08.2020 (10:00) – 08.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 43 de decese (21 bărbați și 22 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani.

42 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.595. Dintre acestea, 448 sunt internate la ATI.

Până vineri, erau raportate 59.273 de cazuri (1.378 noi, 605 reconfirmați), 29.289 pacienți vindecați, 5.897 asimptomatici externați la 10 zile după depistare, 2.616 decese (50 noi – record), 1.343.315 de teste de teste prelucrate (23.946 efectuate în ultimele 24 de ore, 14.276 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.670 la cerere).

Situația cazurilor noi vs. numărul testări din ultimele zile:

7 august – 1.378 de cazuri noi după 23.946 (1.343.315 de teste, în total; 23.946 efectuate în ultimele 24 de ore, din care 14.276 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 9.670 la cerere)

6 august – 1.345 cazuri noi după 24.147 teste (1.319.369 teste în total; 24.147 în ultimele 24 de ore din care 14.887 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 9.260 la cerere)

5 august – 1.309 cazuri noi după 24.108 testări (1.295.222 de teste în total; în ultimele 24 de ore, 15.956 teste în baza definiției de caz și a protocolului medical, 8.152 la cerere)

4 august – 1.232 cazuri noi după 20.581 teste (1.268.899 de teste în total; 20.581 efectuate în ultimele 24 de ore, 13.033 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 7.548 la cerere).

3 august – 823 cazuri noi după 8.045 teste (1.248.318 de teste în total; în ultimele 24 de ore, 8.045 teste, din care 5.646 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 2.399 la cerere)

2 august – 1.075 cazuri noi după 14.215 teste (1.240.273 de teste în total; în ultimele 24 de ore, 8.525 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 5.690 la cerere)

1 august – 1.225 cazuri noi după 23.451 teste (1.226.058 de teste în total; în ultimele 24 de ore, 13.756 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 9.695 la cerere)

30 iulie – 1.356 cazuri noi după 23.401 teste (1.177.630 teste în total; 23.346 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.566 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.780 la cerere; au fost raportate și rezultatele a 56 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore)

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 8 august – sursă INSP:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri nou confirmate (în actualizare):

Grupul de Comunicare Strategică: ”

sursă: Grupul de Comunicare Strategică

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 12 cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Publicat

Au fost confirmate 12 cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise sâmbătă, 8 august, de către Direcția de Sănătate Publică.

În total, de la începutul pandemiei în județ au fost înregistrate 819 îmbolnăviri. De asemenea, 623 de persoane au fost declarate vindecate și au fost înregistrate 36 de decese.

Citește și O tânără însărcinată, din comuna Cetatea de Baltă, infectată cu noul coronavirus, a DECEDAT la Spitalul din Alba Iulia

În ultimele 24 de ore, la Direcția de Sănătate Publică Alba au fost prelucrate 525 de teste. Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 46.970.

Localitățile din care provin cazurile noi (8 august):

Alba Iulia – 3

Cugir – 3

Ighiu – 2

Galda de Jos (Oiejdea) – 1

Ciugud – 1

Crăciunelu de Jos – 1

Sebeș – 1

Până vineri, erau raportate 807 cazuri (12 noi), 606 de persoane vindecate, 33 decese, 46.415 teste efectuate (666 de teste, în ultimele 24 de ore).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate