Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO- VIDEO: Ponta şi Ţiriac, la Sebeş. DAIMLER a început construcţia celei de-a treia fabrici de piese auto Mercedes


Publicat

Star Transmission, parte a concernului Daimler, a organizat vineri la Sebeş evenimentul de începere a construcţiei celei de-a treia unităţi de producţie de piese auto. Printre invitaţii oficiali la acest eveniment au fost premierul Victor Ponta, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, ministrul Economiei, Constantin Niţă, ministrul Transporturilor Dan Șova, omul de afaceri Ion Ţiriac precum și reprezentanți ai administrației județene și locale. Compania marchează continuarea investiţiei de peste 300 de milioane de euro derulate în România, pentru extinderea producţiei de cutii de viteze de ultimă generaţie destinate automobilelor Mercedes-Benz.

 

La evenimentul din Sebeş au ajuns, în jurul orei 13.30 omul de afaceri Ion Ţiriac şi Ioan Rus, care a deschis dealerul auto Mercedes de la Cluj. Așa cum era de așteptat, Ion Țiriac a ajuns la Star Transmission cu elicopterul personal. Acesta s-a salutat cu premierul Victor Ponta și nu a făcut niciun fel de declarație.

Fost ministru de Interne, Ioan Rus, este iniţiatorul mai multor afaceri cu automobile. Este vorba despre RMB Casa Auto Timişoara, firmă partener a holdingului Ţiriac Auto şi primul dealer de Mercedes în zonă, RMB Inter Auto, Autosincron (dealer oficial de autoturisme Mazda, Land Rover şi Jaguar pe zona Transilvania).

Premierul Victor Ponta și-a făcut apariția la eveniment în jurul orei 13.45 alături de miniștri Dan Șova și Constantin Niță, dar și de liderii locali ai PSD Alba. 

„A new star shines in Sebeș. Așezarea pietrei de temelie NAG 3” a început, așa cum era stabilit în program, la ora 14.00, iar prezentarea a fost făcută de realizatorul Tv, Cătălin Ștefănescu.

Pentru început, invitații au urmărit un video de prezentare, prin care era ilustrată investiția companiei Daimler în România.

Primul care a luat cuvântul a fost Bernd Krottmayer, CEO Star Transmission. Acesta a prezentat un scurt istoric al companiei, a vorbit despre investiţiile finalizate până acum, dar și despre implicarea companiei în dezvoltarea comunităţii locale.

„Anul trecut am inaugurat cantine în ambele locații, locul cel mai popular din companiile noastre. Pe lângă cantină, am inaugurat cabinetele medicale cu personal specializat”, a spus Bernd Krottmayer.

CEO-ul Star Transsion și premierul Victor Ponta au lăudat școala germană de la Alba Iulia, inaugurată în toamna anului trecut.

„Anul trecut am făcut un pas important în ceea ce privește pregătirea tinerilor. Am inaugurat la Alba o școală duală după model german, unde, împreună cu alte companii, ne implicăm în școlarizarea și pregătirea tehnică a tinerilor. Îmbătrânirea populației și evoluția demografică fac dificilă găsirea de angajați cu specializări tehnice. Este important ca astăzi să formăm tineri tehnicieni după metode moderne, care să se plieze pe nevoile companiilor”, a declarat Bernd Krottmayer

Școala duală a fost deschisă anul trecut în județul Alba, la inițiativa vicepreședintelui CJ Alba, Florin Roman.

Printre cei care au luat cuvântul în cadrul evenimentului s-au numărat și membri ai Consiliului de Administrație Daimler pentru Producție și Achiziții Publice Mercedes-Benz Cars și Mercedes-Benz, Markus Schafer , Directorul de Producţie pentru Sisteme de Transmisie a Mercedes-Benz şi al Fabricii Mercedes-Benz din Untertürkhei, Peter Schabert,ambasadorul Germaniei la București Werner Hans Lauk și premierul Victor Ponta.

Premierul a vorbit despre avantajele pe care le aduce construirea noii fabrici care va crea încă 500 de locuri de muncă în județul Alba.

„Vreau să spun că toate angajamentele pe care le-am realizat până acum în numele Guvernului, vor fi urmate de alte realizări, care cred că sunt la fel de importante pentru viitorul proiectului de aici de la Sebeș. Școlile cu învățământ dual, dar în egală măsură modul în care sprijinim tinerii cu înaltă calificare sunt doar câteva exemple. Ieri la Guvern am semnat contracte pentru 5.700 de tineri români din mediul universitar care rămân în țară pentru dezvoltarea cercetării, pentru dezvoltarea calității în industriale, tineri care pot reprezenta pentru o companie așa cum este Daimler și pentru multe alte companii de înalt nivel, acel personal excepțional de care au nevoie.” a declarat premierul Victor Ponta.

Acesta a mai precizat că își dorește ca, în cel mai scurt timp, de la Sebeș și până la granița cu Ungaria, să se poată merge pe autostradă: „Acest lucru e extrem de important pentru că o infrastructură rutieră performantă înseamnă un avantaj competitiv pentru orice fel de investiție”, a mai adăugat Ponta.

Premierul le-a mulțumit celor care au contribuit la realizarea proiectului de la Sebeș.

„Mulţumesc celor din Germania, de aici, din Alba, de la Bucureşti, care au făcut posibilă realizarea acestui proiect şi să spun că eu cred că toţi cei care într-un fel sau altul au avut curajul de a investi în România pe termen mediu sau lung, au dovedit că este o investiţie bună şi că România merită să fie considerată o ţară în care poţi să dezvolţi proiecte importante cu oameni foarte bine pregătiţi cu o capacitate de adaptare extraordinară. Urez mult succes tuturor celor care vor lucra aici. În mod sigur, sper să fiu în 2016, la momentul la care prima din acele cutii faimoase cu 9 viteze va fi produsă”, a declarat Victor Ponta.

Piatra de temelie

După terminarea discursurilor cei prezenţi au participat la momentul propriu-zis de amplasarea a „pietrei de temelie” a noii fabrici.

Invitații au pus pe rând câte un obiect simbolic într-un mic „buzunar”, făcut în piatră. Șurub, bani, ziar, planul de construcție a noii fabrici, breloc, dar și o diplomă, au fost obiectele care au fost închise în piatră cu o plăcuță, pe care s-au semnat reprezentanții companiei și oficialitățile invitate.

Victor Ponta a renunțat la sacou și a trecut „la muncă”

Evenimentul s-a încheiat cu un tur ghidat al fabricii de la Sebeș. După ce a analizat în detaliu mașinăriile și a aflat despre fiecare operațiune în parte, premierul Victor Ponta a trecut la treabă. Acesta, alături de  Bernd Krottmayer și de Peter Schabert, a renunțat la sacou și-a ridicat mânecile de la cămașă, ajutând la asamblarea unei piese.

Proiectul de la Sebeş va genera peste 500 de locuri de muncă în judeţul Alba şi în împrejurimi

Evenimentul de la Sebeș „simbolizează aşezarea pietrei de temelie a unităţii de producţie a companiei Star Assembly”, după cum precizează reprezentanţii Star Transmission. Aceştia au transmis că „este un pas important în dezvoltarea economică a judeţului Alba, precum şi una dintre cele mai mari investiţii din industria auto la nivel naţional”.

Fabrica de producţie şi asamblare a cutiilor de viteze automate va fi operațională în totalitate în 2017, când numărul angajaților la unităţile Daimler din Sebeş va fi de aproximativ 1.000 de persoane. Hala principală va avea o suprafață de 43.000 metri pătrați şi în total construcţiile se desfăşoară pe un teren de 72.000 metri pătrați.

Lucrările sunt estimate să dureze un an. Din aprilie 2015, vor fi aduse utilajele, care vor fi montate şi testate, ceea ce va dura încă un an. Din primăvara anului 2016 va începe gradual producția, pe măsură ce liniile de producție și cele de asamblare vor fi testate și se vor dovedi funcționale la parametri optimi.

În paralel, personalul angajat va participa la cursuri de specializare de câteva luni în Germania. Fabrica va funcționa la sută la sută din capacitate în anul 2017, când se va lucra în trei schimburi.

În momentul în care fabrica de la Sebeș va funcționa la capacitate totală, aceasta va avea un stoc de 9-10.000 cutii de viteze care vor putea fi livrate în orice moment.

AICI, mai multe detalii despre investiţiile DAIMLER la Sebeş.

Vedeţi mai jos video şi imagini din timpul evenimentului.

Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Maia Moldovan

  vineri, 04.04.2014 at 23:02

  Felicitari celor ce investesc in Sebes !
  Deci, de eceea nu au functionat AZI fabricile Marilor Poluatori ai Sebesului ! Ca a fost premierul in Sebes !
  Il rugam pe premierul Ponta sa se stabileasca in Sebes pentru a inspira si noi, sebesenii, aer curat !
  Altfel ne imbolnavim de kancer pe capete si inspiram mila !

 2. Eugen

  sâmbătă, 05.04.2014 at 08:39

  „In Romania se intampla lucruri bune”,se creeaza locuri de munca.Intrebati un muncitor de acolo daca este multumit de salariul care il primeste.In acea fabrica,toti muncitorii de plang de lipsa banilor.Ponta e multumit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Rezultate CONCURS pentru directori de școli în ALBA: LISTA finală a candidaților admiși la proba scrisă. Calendarul examenului

Publicat

examen profesor

Inspectoratul Școlar Județean Alba a publicat miercuri, 20 octombrie, lista cu rezultatele finale la proba scrisă pentru candidații care participă la concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori în școli.

Vezi LISTA Rezultate finale proba scrisă concurs directori școli ALBA 20 octombrie 2021

Lista este prezentată de IȘJ Alba în format anonimizat, cu unele excepții.

Rezultate în județul Alba – concursul pentru directorii de școli 2021

În județul Alba, aproape 40% dintre candidații care au participat la proba scrisă din 15 octombrie, la concursul pentru funcțiile de directori de școli, au fost respinși.

Cea mai mică notă a fost 3,4, iar cea mai mare a fost 9,2. Nota minimă de promovare a probei scrise a fost 7.

Dintre cei 159 de candidați înscriși la concurs, 158 au fost validați în urma evaluării dosarelor.

La testul-grilă, opt candidați nu s-au prezentat ori s-au retras din concurs.

Au susținut examenul 151 de candidați, 93 (61,5%) au fost admiși și 58 respinși (38,4%).

Au depus contestații doar 9 candidați.

În județul Alba sunt 160 de posturi scoase la concurs, în 127 de unități de învățământ.

Vezi și Concursul pentru funcțiile de directori de școli 2021: LISTA posturilor vacante în ALBA

Din 21 octombrie se face înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează, iar în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie vor fi interviurile.

Până atunci, în 28 octombrie se organizează o probă scrisă specială, doar pentru candidații care nu au putut participa la testul din 15 octombrie, din cauza pandemiei.

Calendarul concursului:

14 septembrie – Anunțarea concursului (publicarea funcțiilor vacante pentru care se organizează concursul și a bibliografiei). Constituirea comisiei naționale, a comisiilor de organizare la nivel județean și a comisiilor de evaluare a documentelor de înscriere

15-26 septembrie – Depunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă pe platforma informatică dedicată

27-29 septembrie – Evaluarea dosarelor de înscriere

30 septembrie – Afișarea listei candidaților admiși la evaluarea dosarelor

1 octombrie – Depunerea solicitărilor de analiză a cauzelor și remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere în platforma informatică

4-6 octombrie – Remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere

7 octombrie – Afișarea listei candidaților admiși la evaluarea dosarelor

8 octombrie – Stabilirea centrelor speciale de desfășurare a probei scrise

13 octombrie – Repartizarea candidaților pe centre

15 octombrie – Desfășurarea probei scrise

15 octombrie – Afișarea rezultatelor la proba scrisă

15 – 17 octombrie – Depunerea contestațiilor la proba scrisă

18 – 20 octombrie – Soluționarea contestațiilor la proba scrisă

20 octombrie – Afișarea rezultatelor finale la proba scrisă

21 octombrie – 1 noiembrie – Înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare

28 octombrie – proba scrisă pentru candidații care în 15 octombrie se aflau în carantină sau izolare; afițarea rezultatelor și depunerea contestațiilor

29 octombrie – soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale pentru candidații care au susținut proba scrisă în 28 octombrie

28 octombrie – 2 noiembrie – Transmiterea solicitărilor de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităților locale și companiilor/ universităților

2-10 noiembrie – Constituirea comisiilor pentru proba de interviu

12 noiembrie – Publicarea graficului de desfășurare a interviurilor

15 noiembrie – 8 decembrie – Desfășurarea probei de interviu

16 noiembrie – 10 decembrie – Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu

13 decembrie – Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ

17 decembrie – Validarea rezultatelor finale

20–22 decembrie – Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).

Condițiile de participare la concursul pentru directori de școli

Cadrele didactice au avut de îndeplinit, cumulativ, următoarele condiții:

a) absolvenți ai învățământului superior cu diplomă de licență sau atestat de echivalare in conditiile art. 149 alin. (3) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completarile ulterioare;

b) titulari în învățământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată;

c) vechime în învățământul preuniversitar de minimum 5 ani;

d) calificativul „Foarte bine“ acordat în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ/inspectorate școlare/casele corpului didactic/Palatul Național al Copiilor/Ministerul Educației ori în funcții de îndrumare și control din inspectorate școlare/funcții de specialitate specifice Ministerului Educației;

e) nu au fost sancționate disciplinar în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ/inspectorate școlare/casele corpului didactic/Palatul Național al Copiilor/Ministerul Educației ori de îndrumare și control din inspectorate școlare/ funcții de specialitate specifice în Ministerul Educației sau a intervenit radierea de drept a sancțiunii, potrivit art. 248 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

f) nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învătământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală și nici nu au fost sancționate disciplinar, conform art. 280 alin. (2) litera (d) din Legea nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, printr-o decizie de sancționare disciplinară, rămasă definitivă și în vigoare, cu suspendarea dreptului de a se înscrie la un concurs pentru ocuparea unei funcții de conducere;

g) apte din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcției, conform prevederilor art. 234 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;

h) nu au avut statutul de „lucrător al Securității“ sau „colaborator al Securității“.

Probele de concurs pentru candidații la funcțiile de directori de școli

Probele din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct din unitățile de învățământ sunt următoarele:

Proba scrisă – rezolvarea de către candidați, în maximum 120 de minute, a unui test standardizat cu 50 de itemi, cu un singur răspuns corect, prin care se evaluează capacități și competențe relevante pentru activitatea de management educațional:

– capacități cognitive;

– competențe de management și leadership.

Fiecare item corect rezolvat se notează cu două puncte. Nota se obține prin împărțirea la 10 a sumei punctajelor obținute. Nu se admit diferențe de notare între membrii comisiei de evaluare a probei scrise.

Evaluarea testului standardizat se face în prezența candidatului și a observatorilor. Notele obținute la proba scrisă se pot contesta în termen de 48 de ore de la afișarea rezultatelor.

Interviul cu durata de 60 de minute pentru fiecare candidat, în cadrul căruia se evaluează:

– competențele de management strategic, operațional și de comunicare, prin prezentarea unei strategii de dezvoltare a unității de învățământ pentru care candidează

– abilitățile de rezolvare a unor situații-problemă, prin raportare la contextul și specificul unității de învățământ pentru care candidează;

– competențele digitale, pe baza utilizării calculatorului.

Desfășurarea probelor de concurs la care participă candidații se inregistrează audio-video.

Strategia de dezvoltare a unității de învățământ va conține maximum 5 pagini și va fi pusă la dispoziția membrilor comisiei de evaluare a probei de interviu la prezentarea candidatului pentru susținerea probei.

Interviul este evaluat cu punctaje exprimate prin numere întregi de la 1 la 10 de către fiecare membru al comisiei, punctajul final fiind media aritmetică a punctajelor acordate de către cei cinci membri ai comisiei de evaluare.

Punctajele se înregistrează în borderoul de notare conform anexei nr. 2 la prezenta metodologie. Nu se admit diferențe mai mari de trei puncte între oricare doi evaluatori. În cazul diferențelor mai mari de trei puncte, președintele comisiei are obligația să medieze divergențele de punctaj între evaluatori. În urma medierii, evaluatorii pot acorda alte punctaje decât cele inițiale și se întocmește un nou borderou de punctaj, în care evaluatorii își motivează, în scris, punctajul acordat.

Notele minime pentru candidații la posturile de director de școală

Este declarat ”admis” la proba scrisă candidatul care a obținut cel puțin nota 7. Pot participa la proba de interviu doar candidații declarați admiși la proba scrisă.

Este declarat ”admis” la proba de interviu candidatul care a obținut cel puțin 7 puncte.

În conformitate cu borderourile de notare și situația centralizatoare cuprinzând toți candidații și toate punctajele obținute de aceștia, comisia de organizare a concursului calculează nota finală conform formulei de la art.13 alin (3) și realizează ierarhia candidaților.

Este declarat ”reușit” candidatul care a obținut nota cea mai mare dintre candidații care optează pentru aceeași funcție.

În cazul obținerii de note egale de către candidații pentru aceeași funcție, se aplică, în ordine, următoarele criterii de departajare:

a) Punctajul la proba de interviu. Este declarat ”reușit” candidatul care are punctajul cel mai mare la proba interviu.

b) Unitatea de învățământ la care este titular. Este declarat ”reușit” candidatul care este titularul unității pentru care candidează.

c) Gradul didactic. Este declarat ”reușit” candidatul care are gradul didactic cel mai înalt.

Componența comisiilor de evaluare

Comisia de evaluare a probei scrise, constituită prin decizie a inspectorului școlar general, având următoarea componență:

1) președinte – inspector şcolar general adjunct/director CCD/inspector școlar;

2) membri – inspectori școlari/metodiști, câte 2 pentru maximum 30 de candidați;

3) secretari – informaticieni/cadre didactice cu abilități de operare pe computer, câte 1 pentru maximum 30 de candidați;

c) Comisia de evaluare a probei de interviu, pentru fiecare unitate de învățământ, constituită prin decizie a inspectorului școlar general, având următoarea componență:

1) președinte – un inspector școlar;

2) membri:

a) doi reprezentanți ai unității de învățământ, dintre cadrele didactice titulare ale unității de învățământ, aleși prin vot secret de către consiliul profesoral. Consiliile profesorale din unitățile de învățământ vor desemna cei doi membri titulari în comisie și un membru supleant. În cazul centrelor județene de excelență, inspectorul școlar general desemnează două cadre didactice titulare cu performanțe profesionale deosebite la concursuri și olimpiade școlare.

b) un reprezentant al consiliului local, desemnat prin hotărâre a consiliului local, respectiv un reprezentant al consiliului județean/ consiliului local al sectorului municipiului București, desemnat prin hotărâre a consiliului județean/local al sectorului, în cazul unităților de învățământ special, centrelor școlare pentru educație incluzivă și CJRAE/CMBRAE.

În cazul în care, în termen de 10 zile de la data solicitării, autoritățile locale nu-și desemnează reprezentantul, atunci membru de drept al comisiei de evaluare a interviului devine cadrul didactic desemnat ca membru supleant de către consiliul profesoral al unității de învățământ.

c) un reprezentant al departamentului de resurse umane din cadrul companiilor mijlocii, mari și foarte mari sau un reprezentant al unei companii specializate în recrutarea resurselor umane sau un cadru didactic din învățământul superior cu competențe în management instituțional și/sau management educațional.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Radu Tuhuț: Spitalele din Câmpeni, Aiud și Cugir nu au primit o parte importantă din medicația pentru tratarea COVID

Publicat

Comunicat Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD Alba: Spitalele din Câmpeni, Aiud și Cugir nu au primit o parte importantă din medicația pentru tratarea COVID-19

”Guvernul PNL demonstrează, din nou, că se face vinovat de amploarea pandemiei și de escaladarea crizei medicale.

La sfârșitul săptămânii trecute, Ministerul Sănătății a anunțat că a finalizat repartiția dozelor de anticorpi monoclonali neutralizanţi, pentru SARS-CoV-2, primite din Italia.

Din păcate, spitalele din Câmpeni, Aiud și Cugir nu au primit nici măcar o doză, cu toate că și aici se prezintă pacienți care au nevoie de acest tratament.

În schimb, celelalte spitale din județ au primit aceste antivirale, eficiente în primele 7 zile de la debutul bolii, doar cu țârâita.

Țara noastră a primit, din partea Italiei, 5206 fiole de anticorpi monoclonali.

Mă bucură altruismul statelor membre, dar mă întristează incapacitatea României de a asigura dreptul la sănătate pentru locuitorii săi.

Într-o perioadă cu îmbolnăviri record, am ajuns, din nou, la mila altora, după ce Guvernul s-a relaxat o vară întreagă și a fost mai preocupat să îl pună pe Cîțu în fruntea partidului decât de efectele pandemiei. Valul 4 i-a surprins pe guvernanți exact ca troienele de zăpadă în mijlocul iernii.

România a început, de câteva zile, transferul pacienților critici în Ungaria. Sper din suflet ca în statele vecine să primească cele mai bune îngrijiri medicale și să se întoarcă sănătoși acasă.

În tot acest timp, PNL continuă să se împrumute cu zeci de milioane de euro, la dobânzi extrem de mari.

Nu se știe pe ce sunt cheltuiți banii, însă sigur nu pentru sănătatea pacienților din județul Alba.

Sub conducerealui Iohannis și a Guvernului său, incapabil să asigure cele mai bune medicamente și tratamente, România a devenit un stat eșuat!”

Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Scandal între frați, aplanat de polițiștii din Ocna Mureș. Un bărbat de 53 de ani și-a bătut fratele mai mic cu 10 ani

Publicat

politie noaptea

Scandal între frați, aplanat de polițiștii din Ocna Mureș.

Potrivit unui comunicat al IPJ Alba, la data de 19 octombrie 2021, în jurul orei 21.00, în urma unui apel prin 112, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au intervenit pentru aplanarea unui scandal în care au fost implicați doi frați din comuna Fărău.

Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 53 de ani, din comuna Fărău, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi provocat un scandal și l-ar fi agresat pe fratele său, în vârstă de 43 de ani.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul de 53 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Acesta este cercetat pentru violență în familie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Accident la Sebeș: Pieton lovit de o mașină, în timp ce traversa strada neregulamentar

Publicat

Un bărbat din Sebeș a fost rănit într-un accident rutier petrecut marți în municipiu. Pietonul încerca să treacă strada, neregulamentar.

Potrivit IPJ Alba, marți, 19 octombrie, în jurul orei 13.20, pe strada Dorin Pavel din Sebeș, un bărbat de 76 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism, a acroșat un bărbat de 66 de ani, care se afla în traversarea neregulamentară a străzii.

În urma accidentului, pietonul (din Sebeș) a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate