Connect with us
Publicitate

CUGIR

VIDEO: Problema de la Colegiul Naţional „David Prodan” Cugir a fost rezolvată. Va rămâne profilul de Filologie

Publicat

Cornel Murg, directorul Cancelariei Prefectului, împreună cu inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Marcela Dărămuș au prezentat marți într-o conferință de presă soluționarea conflictului referitor la învățământul liceal din orașul Cugir. Reamintim faptul că zeci de părinți și elevi au protestat în această lună la Cugir, nemulţumiţi după ce Colegiului Național „David Prodan” din localitate nu i-a fost aprobată încă o clasă.

În cadrul conferinței de marți, 29 mai 2018, Marcela Dărămuș alături de Cornel Murg au declarat că au soluționat conflictul iscat la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir.

Ei au anunțat că problema dezbătută în ultima lună a fost rezolvată și că în anul școlar 2018-2019, la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir va exista o clasă a IX-a cu profil Filologie, distinctă de cele de Matematică-Informatică și Științele Naturii.

Reamintim că în luna mai, Colegiul din Cugir a solicitat, prin proiectul planului de școlarizare, păstrarea a trei clase: una de Matematică-Informatică, una de Ştiinţele Naturii şi alta de Filologie.

Potrivit unei decizii IŞJ Alba, avizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Colegiul a primit o clasă de Matematică-Informatică cu 28 locuri, iar pentru celelalte două au fost repartizate doar câte 14 locuri, fiind practic creată o clasă cu dublu profil: Ştiinţele Naturii – Filologie. Cu alte cuvinte, unitatea de învăţământ “a pierdut” o clasă.

Vezi și FOTO: Marş la Cugir. Profesori, elevi şi părinţi cer în continuare cele trei clase la Colegiul „David Prodan”

Colegiul cugirean a avut opt elevi, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare, doi dintre aceștia obținând locul I respectiv locul II .

În prezent, la Colegiul Naţional “David Prodan” din Cugir învată 310 de elevi, repartizaţi în 12 clase.

Vezi şi Punctul de vedere al IŞJ Alba privind oferta educaţională propusă absolvenţilor claselor a VIII-a din zona Cugir

Potrivit părinţilor, a fost ignorată opinia elevilor care doresc să-şi continue studiile la liceu în oraş. În urma unor sondaje efectuate în rândul elevilor școlilor gimnazile din orașul Cugir, a rezultat că ar fi opţiuni pentru toate cele trei clase: 39 de opțiuni pentru clasa de Matematică-informatică, 28 opțiuni pentru clasa de Științele Naturii și 15 opțiuni pentru clasa de Filologie limbi străine Engleză sau Franceză.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ioana Popescu

    miercuri, 30.05.2018 at 17:39

    Comentariile de la conferinta de presa aduc doar argumente impotriva deciziei luate. Sa inteleg ca decizia a fost luata de altii si doar prezentata in conferinta? Cei care au sustinut conferinta par foarte neconvinsi de decizia luata, ba chiar convinsi de contrariu.
    Daca totusi ei sunt cei care au decis, ar putea sa nu mai prezinte atatea argumente impotriva deciziei lor. Cred ca au decis destul gresit pana acum, daca acum si-au recunoscut greseala, cred ca macar acum ar trebui sa se abtina.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax