Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE VIDEO Protest anti-restricții în București: Anti-vacciniștii, AUR și Șoșoacă au ieșit în stradă. Care sunt revendicările

Publicat

Câteva mii de oameni protestează, sâmbătă, în Piața Universității și Piața Victoriei din București, după instituirea noilor restricții anti-Covid. O parte dintre manifestanți au blocat circulația rutieră.

Protestele au loc chiar în ziua în care în Capitală a fost înregistrată cea mai mare incidență a cazurilor de Covid.

UPDATE, ora 21:00 – Oamenii prezenți la manifestație, de toate vârstele, poartă mesaje diferite. Multe dintre mesaje sunt împotriva măsurile restrictive anti-COVID, dar sunt și mesaje împotriva guvernării PNL, împotriva premierului Cîțu, dar și a președintelui Klaus Iohannis.

Printre toate se regăsesc și mesaje împotriva întregii clase politice, mesaje anti PSD sau anti USR.

O parte din manifestanți, în frunte cu membrii AUR și George Simion, au plecat în marș pe Calea Victoriei, cu destinația Palatul Cotroceni.

În Piața Victoriei au rămas alți protestatari, dar numărul lor e în ușoară scădere.

Știrea inițială

Protestul din Piața Universității a fost organizat de AUR, în timp ce cel din Piața Victoriei este asumat de „legiunea lupilor”. La protestul din Piața Victoriei participă și senatoarea Diana Șoșoacă.

Potrivit Digi24, protestatarilor anti-vacciniști și anti-restricții li s-au alăturat și partidul lui Liviu Dragnea – câteva persoane cu pancarte „Alianța pentru Patrie” și-au făcut apariția la protest.

Protestatarii au plecat în marș din Piața Universității către Piața Victoriei, unind cele două proteste. Protestatarii nu respectă nicio regulă pentru împiedicarea răspândirii virusului.

Oamenii solicită ridicarea stării de alertă, renunțarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunțarea la folosirea certificatului verde, precum și menținerea unităților de învățământ deschise, fără constrângeri, dar și „accesul nediscriminatoriu la servicii de sănătate”, fără transformarea unor spitale în unități Covid.

O altă revendicare privește plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Alexandru Iacob, a spus că momentan nu se aplică amenzi, deși numărul participanților este cu mult mai mare față de limita prevăzută de lege.

„Nu aș vrea să fac o estimare, pentru că nu aș vrea să greșim. Sunt mai multe de 100 de persoane, așa cum prevede legea în situația de față. La momentul actual ne concentrăm pe siguranța participanților.

Avem organizatori declarați, așa că ne va fi mai ușor. E important să se poarte masca și să păstreze distanțarea. Indiferent de situație, noi facem recomandări. De asemenea, le recomandăm și se delimiteze de incidente și să anunțe echipajele de jandarmi”, a spus Alexandru Iacob, conform Mediafax.

sursa: Digi24.ro, Mediafax.ro, Epoch Times Romania, Hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. bi

    duminică, 03.10.2021 at 07:24

    Simplu daca patrioti lui peste nu inteleg , lasati sa faca ce vor iar daca sunt infectati sa fie tratati conta cost ,binenteles daca sunt locuri .

  2. Rusinea

    duminică, 03.10.2021 at 07:37

    Doar incultii prosti se opun la ce nu reusesc sa inteleaga pt. ca nu ii duce mintea !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate