Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

LIVE-VIDEO România, în stare de alertă epidemică. Recomandări și măsuri luate de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației

Publicat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și ministrul Educației, Ligia Deca susțin joi, 5 ianuarie, o conferință de presă pe tema situației epidemiologice din țară.

Ministrul Alexandru Rafila a explicat contextul epidemic legat de gripă și a prezentat câteva măsuri și recomandări. Potrivit acestuia, autoritățile nu doresc să introducă restricții, ci să facă populația partener, astfel încât să țină sub control un fenomen natural, gripa, care apare sezonier.

„Avem câteva seturi de măsuri. Unele sunt pentru populația generală, sunt măsuri recomandate, nu sunt diferite de cele din pandemie: evitarea aglomerației, purtarea măștii în spațiile închise aglomerate, igiena, consultarea medicului de familie la apariția simptomelor, consultarea centrelor de evaluare sau a centrelor de permanență și continuarea vaccinării antigripale mai e recomandată una-două săptămâni.

În școli – realizarea triajului zilnic, utilizarea măștilor de protecție de către cadrele didactice, eventual de către copii în anumite circumstanțe. E o recomandare nu o obligație. Asigurarea materialelor necesare dezinfecției, aerisirea periodică a încăperilor.

Pentru angajatori – evitarea aglomerărilor în spațiile de lucru, purtarea măștii, triaj epidemiologic.

Măsuri la nivelul unităților sanitare – triaj zilnic pentru personal, purtarea echipamentului de protecție pentru toate persoanele care vin în contact cu pacienții, limitarea programului de vizite”, a explicat ministrul Sănătății.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Ligia Deca, a precizat că școlile vor începe în 9 ianuarie cursurile.

„Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Accentul trebuie să fie pe prevenție, eventual izolarea copiilor acasă. Realizarea triajului zilnic atunci când copiii intră la cursuri la școli și grădinițe. Recomandăm purtarea măștii de protecție de către cadrele didactice și, de ce nu, și de către copii”, a declarat Ligia Deca.

Ligia Deca a explicat că triajul epidemiologic se va face prima dată acasă, de către părinții elevilor, iar mai apoi la școală, observațional, de către dascăli, la clasă.

Potrivit ministrului, e foarte important ca încăperile să fie aerisite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax