Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia. Concert de muzică clasică și pop, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

Sărbătoarea Muzicii a continuat sâmbătă la Alba Iulia cu evenimente în Cetatea Alba Carolina.

De la ora 20.00 este concert de muzică clasică și pop în Piața Cetății.

Video LIVE de la eveniment și pe pagina de Facebook Alba24.ro

 

Ora 20.00 Music Can Change the World – Classical and pop music experience by Alexandru Pal, dirijor: Cristian Sandu, invitați speciali: Lorena Puican și Georgeta Plută – în Piața Cetății

  • Protagonistul principal al acestui concert este artistul Alexandru Pal, dirijor al Orchestrei Române de Folclor și discipol al Maestrului Gheorghe Zamfir, manager al Centrului de Cultură “Augustin Bena” din Alba. Repertoriul muzical abordat cuprinde lucrări care au făcut înconjurul lumii și au contribuit, de-a lungul timpului, la veridicitatea afirmației: MUSIC CAN CHANGE THE WORLD. Parte importantă dintre aranjamentele muzicale sunt semnate de Alexandru Pal și sunt realizate special pentru acest eveniment, pentru solist, orchestră de cameră, pian și percuție.
  • Invitații speciali ai concertului sunt sopranele Lorena Puican și Georgeta Plută, absolvente ale Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea Interpretare muzicală – canto clasic, soliste care și-au confirmat valoarea artistică pe cele mai importante scene din țară și de peste hotare. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra de cameră a Județului Alba, la pupitrul dirijoral fiind invitat Maestrul Cristian Sandu.

Evenimentul continuă și duminică.

ALBA IULIA: Sărbătoarea Muzicii – PROGRAM 28 august

Ora 19.00 Foc și joc – concert chitare clasice: cu Duo Kitharsis – la Poarta a III-a a Cetății Alba Iulia

  • ”Foc și Joc” a apărut în urma simbiozei dintre pasiunea și vivacitatea muzicii specifice celor două țări, România și Spania, al căror folclor exprimă într-un mod transparent multitudinea trăirilor și sentimentelor ce pot varia de la cele mai intime până la cele mai înflăcărate.
  • În prima parte a programului se vor asculta lucrările unor compozitori de referință din Spania, precum Granada și Cataluña de Isaac Albéniz; Recuerdos de la Alhambra de Francisco Tárrega; Serenata Andaluza și Danza Espagñola No.1 din Opera „La Vida Breve” de Manuel de Falla; urmând ca prin lucrarea Melodie Roumaine de Pablo de Sarasate să se facă tranziția către partea a doua a programului ce va conține lucrările unor importanți compozitori români precum: Hora Staccato de Grigoraș Dinicu; Balada de Ciprian Porumbescu și Valurile Dunării de Iosif Ivanovici.
  • Aranjamentele au fost realizate pentru două chitare de către Duo Kitharsis.

Ora 20.00 Rigoletto de Giuseppe Verdi – Opera Națională București, dirijor Daniel Jinga – în Piața Cetății

  • O punere în scenă magistrală, menită să atragă publicul tânăr, repoziționând acțiunea din Evul Mediu în epoca efervescentă prohibiției și a Mafiei din Chicago anilor ’20, marcată de scene terifiante din lumea gangsterilor, a jocurilor de noroc, contrabandei cu alcool și prostituției. În noua montare Rigoletto, Ducele devine un fel de Al Capone, în timp ce Rigoletto este un fel de entertainer privat al ducelui, care conduce o agenție de pompe funebre.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax