Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Șeful SRI, Eduard Hellvig, explicații legate de legile siguranței naționale. Prima reacție a serviciilor secrete

Publicat

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a reacționat vineri, la pachetul de legi ale siguranței naționale, la mai bine de două săptămâni de la dezvălurile apărute în presa națională. 

Asta în condițiile în care reprezentații partidelor politice au păstrat o tăcere adâncă legată de acest subiect, deși chiar ele sunt responsabile de promovarea lor.

Reamintim că la sfârșitul lunii mai G4media.ro, a publica proiectele de legi care sporesc foarte mult puterile serviciilor de informații din țară.

CITEȘTE ȘI: Orice persoană fizică sau juridică va putea fi transformată în colaborator SRI, prin lege. România, predată serviciilor secrete

Persoanele fizice și juridice, precum și autoritățile și instituțiile publice vor fi obligate să acorde sprijin SRI la cerere pentru derularea operațiunilor sale și mai mult, vor trebui să păstreze secretul în legătură cu abordarea lor de către agenți.

Practic, prin lege, oricine poate deveni  colaborator al SRI, fie că vrea, fie că nu vrea. Mai mult, pot folosi identități și firme acoperite, iar angajații pot fi urmăriți penal doar în anumite situații speciale.

Prevederile sunt într-un proiect de lege care reglementează funcționarea SRI, aflat în dezbaterea coaliției de guvernare și prezentat pe larg de G4Media.

Proiectul de lege consultat de jurnaliști arată că persoana căreia un angajat al SRI i-a cerut sprijinul este obligată să păstreze secretul ”asupra aspectelor care au făcut obiectul cererii”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. RAUL

    vineri, 17.06.2022 at 14:49

    lasa ca nu e rau sa fi turnator la …….. de stat, daca nu vreti ca in 89 revolutie cu …….. din conducere, atunci dati din papagal si pupatii la ……. :))

  2. pilu

    vineri, 17.06.2022 at 16:20

    Auzi acolo. „Reprezentații partidelor politice au păstrat o tăcere adâncă legată de acest subiect, deși chiar ele sunt responsabile de promovarea lor”
    Păi dacă ordinul pe unitate a fost mucles, cum să nu se conformeze, că doar toţi sunt aleşi cu acordul securiştilor. Şi atunci cum să nu voteze ? Ţară de securişti !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax