Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Slujba de înmormântare a veteranului de război Laurean Deac, la Biserica Baptistă Cetate din Alba Iulia

Publicat

Veteranul Laurean Deac din Alba Iulia a decedat în cursul zilei de marți, 15 iunie 2021. Înmormântarea acestuia este transmisă live de Biserica Baptistă Cetate din Alba Iulia. 

Laurean Deac a decedat la vârsta de 99 de ani.

În urmă cu aproape o lună, Laurean Deac s-a externat din spital după ce a avut COVID.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Veteranul de război, Laurean Deac, a învins coronavirusul la 99 de ani. Aprecieri și mulțumiri pentru personalul medical

Povestea de viață a veteranului de război

A fost încorporat în 1 aprilie 1943, la 22 de ani. După un an de instrucţie, la 1 aprilie 1944 a plecat pe front în Rusia.

”După armistiţiu, ne-au înconjurat rușii. Eram în Moldova când s-a întâmplat. La Erevan ne-au dus. Eram 600 de oameni acolo, n-au deparazitat și ne-au băgat în fabrică, la topit aluminiu”, a povestit joi.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Mesajul pentru români al veteranului de război din Alba Iulia, Laurean Deac. Portretul unui erou de pe frontul rusesc

A fost eliberat în 1948, după patru ani. „În 20 mai 1948 am ajuns acasă. Țin bine minte ziua aceea. Am făcut nouă zile întregi încoace. Am iubit și m-am căsătorit după scurt timp. Soția a murit acum vreo șase ani”, a spus veteranul de război.

După venirea la putere a comuniștilor, veteranul şi familia sa s-au mutat din satul natal, Ohaba, la Alba Iulia. A avut opt copii, din care unii sunt stabiliţi acum în străinătate – Austria, Spania și Statele Unite ale Americii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax