Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Sute de tineri participă la ”Marșul pentru viață”, pe străzi din Alba Iulia

Publicat

Sute de persoane participă duminică la ”Marșul pentru Viață”, în Alba Iulia. Evenimentul se organizează la nivel național, iar anul acesta evenimentul a ajuns la ediția a 12-a.

La eveniment participă tineri și adulți care militează pentru dreptul la viață. Anul acesta, printre organizatorii marșului se află: Asociația Emanoil, Biserica Baptistă Sfânta Treime Alba Iulia și Asociația ASCOR.

Marșul a început după ora 15.00, din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. Participanții parcurg următorul traseu: Strada Vasile Goldiș, Bulevardul Revoluției, Hotel Cetate, Parcul Tricolorului și Esplanada dintre cele două catedrale din Cetatea Alba Carolina.

De ce este organizat evenimentul

Tema evenimentului a stârnit mai multe controverse în mediul online, iar organizatorii au venit cu o serie de lămuriri.

Organizatorii au precizat într-o postare pe Facebook că ”Marșul pentru viață este apolitic și neconfesional și nu militează pentru interzicerea avortului”.

”Luna pentru viață se organizează în perioada 1–31 martie, având aceeași temă ca a marșului. Acest eveniment, care se desfășoară atât la nivel național cât și internațional urmărește conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii.

Tema Marșului pentru viață este inspirată din tema Marșului pentru viață 2022 Washington, aflat în acest an la a 49-a ediție – “Equality begins in the Womb”. Este o invitație să reflectăm asupra egalității de șanse a femeilor însărcinate aflate în diferite situații dificile și asupra egalității de șanse a copiilor nenăscuți ai acestora”, au mai scris organizatorii pe Facebook.

În anul 2019, când a fost ultima dată organizat în format fizic, înainte de pandemia cauzată de COVID-19, pe străzile din Alba Iulia au fost prezente peste 1200 de persoane.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax