Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO-VIDEO: Terminal intermodal și hub logistic, lângă Aiud. DP World România lansează o investiție unică în România. Cum va arăta

Publicat

DP World România, unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume, a lansat marți, 3 mai, la Alba Iulia, un proiect inovator și ambițios ce urmează să fie realizat în curând în județul Alba.

Este vorba despre construirea unui terminal intermodal și un hub logistic în Decea, comuna Mirăslău,  în apropiere de orașul Aiud, o investiție estimată la circa 15 milioane de dolari. Investiția a fost prezentată de CEO Cosmin Cârstea.

Terminalul va fi construit la Decea, lângă Aiud și va fi utilizat de companii din întreaga regiune.

Localizarea sa și legăturile rutiere și feroviare, precum și interoperabilitatea cu terminalul maritim DP World Constanța deschid noi oportunități pentru producătorii și distribuitorii români.

Avantajele ce vor fi resimțite de aceștia nu se vor limita la reducerea costurilor, ci vor include și acces la expertiza internațională a angajaților DP World, precum și la rețeaua de terminale logistice, porturi și servicii maritime gestionate în rețeaua DP World.

DP World își dorește ca proiectul să transforme modul în care se transportă marfa în România și din România în toată lumea.

Informații Terminal DP World

  • Capacitate de operare 50 000 TEU an
  • Capacitate statică de stocare 3 000 TEU

Va reprezenta un centru logistic și comercial major, fiind situat lângă autostrada A 10 cu conexiune la infrastructura de cale ferată electrificată, aproape de Alba Iulia și Cluj-Napoca (acces la aeroportul „Avram Iancu” și la 210 km de granița cu Ungaria.

Terminalul DP World va fi localizat în Aiud Intermodal Park România, investiție aflată în curs de realizare de către dezvoltatorul belgian ILD. Pe lângă terminalul intermodal care va acoperi o suprafață de aproximativ 80.000 mp, parcul logistic va cuprinde și diverse alte facilități pentru producție și viitoare dezvoltări logistice care vor ocupa o suprafață totală de peste 260.000 mp.

Terminalul va oferi producătorilor și distribuitorilor din regiune o integrare a facilităților de transport intermodal cu servicii suplimentare, precum spații de depozitare (inclusiv magazie cu temperatura controlată), facilități de încărcare și descărcare a containerelor și semiremorcilor de pe vagoane, spații de birouri, parcări pentru TIR-uri.

El va conecta mult mai ușor zona centrală a țării atât cu Portul Constanța dar și cu principalele porturi ale Mării Adriatice și Mării Nordului și de acolo cu clienți din jurul lumii.

Investiții

Începând cu anul 2003 DP World a investit 100 de milioane de dolari în operațiunile sale din Portul Constanța, dezvoltând aici cel mai important terminal de containere de la Marea Neagră.

Investiția în noul terminal de la Decea, se va ridica la aproximativ 15 milioane de dolari.

Data punerii în funcțiune

Terminalul este în plan să fie operațional în prima jumătate a anului 2023.

Beneficiile principale pentru transportatori

Toți producătorii și distribuitorii de mărfuri din Ardeal vor putea livra produse oriunde în jurul lumii, mult mai ușor, rapid și la un preț mai avantajos decât o făceau până acum.

Transportul containerizat contribuie de asemenea și la reducerea șanselor de furt, accidente sau stricăciuni a mărfii transportate.

Predictibilitate crescută a datelor de livrare, trasabilitatea containerelor, eliminarea întârzierilor cu traficul și procedurile vamale, calendare fixe de transport, standarde ridicate de calitate, planificare și suport pentru transporturi de dimensiuni mari.

default

Beneficiile principale pentru regiune

Acest proiect va crea 30 de noi locuri de muncă în zonă și va susține mult mai multe prin intermediul economiei orizontale, prin colaboratori și furnizori.

Noul terminal va complementa operațiunile DP World Constanța, ajutând astfel să tranforme România într un adevărat hub logistic și de transport în Europa de Est. Va deservi în principal companiile cu activitate de producție și marii comercianți localizați în special în județele Alba, Târgu Mureş, Sibiu, Hunedoara, Cluj și Bistriţa Năsăud.

Va furniza un acces direct la rețeaua globală de terminale logistice, porturi și servicii maritime gestionate de DP World.

Utilizarea transportului rutier combinat cu transportul feroviar pe distanțe lungi, va duce la reducerea cantităților de CO 2 emise și va descongestiona căile rutiere. Astfel DP World va susține aportul României în cadrul politicii Green Deal, a Uniunii Europene privind transportul mărfurilor într un mod mai sustenabil.

Prezentare companie

DP World este liderul mondial în materie de logistică și infrastructură în domeniul transportului internațional de mărfuri, oferind soluții complete în acest sens.

Gama de servicii oferite acoperă fiecare element al lanțului de aprovizionare, de la terminale maritime și terestre, la parcuri industriale, la dezvoltarea de soluții tehnologice care să vină în întâmpinarea nevoilor clienților DP World.

Serviciile sunt oferite prin o rețea interconectată global de peste 295 de puncte de lucru, în 78 de țări de pe 6 continente.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. ab

    miercuri, 04.05.2022 at 09:08

    titlu: „Terminal intermodal și hub logistic, lângă Aiud

    din text: Este vorba despre construirea unui terminal intermodal și un hub logistic în Decea, comuna Mirăslău

    Terminalul va fi construit la Decea, lângă Aiud

    Terminalul DP World va fi localizat în Aiud Intermodal Park România

    Investiția în noul terminal de la Decea”

    Asta demonstreaza calitatea voastra! Habar nu aveti, de ce publicati!

    Apropo: de ce nu publicati comentariile, care va arata greselile?

  2. siri din aiud

    miercuri, 04.05.2022 at 09:35

    Răspund în calitate de aiudean, în caz că am înțeles bine ce ai vrut să spui pt că e lipsit de argumentare comentariul. Terminalul este la 10 km de Aiud. Aiud Intermodal Park Romania este numele, nu locația. In asemenea situații nu pui numele satului ci al zonei, e mai usor pt clienți. Gandeste-te doar că Lutton nu e în Londra.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax