Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Ultimul apel de seară al promoției 2023, la Colegiul Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Tradiție și emoție

Publicat

LIVE VIDEO: Ultimul apel de seară la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Este o tradiție anuală a instituției de învățământ, un moment emoționant pentru absolvenți prin care aceștia își iau rămas bun de la cei patru ani de liceu, de la colegi, cadre didactice și militare.

Este vorba desprea absolvenții promoţiei 2023 „General Constantin Christescu – 100”, formată din 116 de elevi, 67 de băieţi şi 49 de fete.

Alături de cei aproape 500 de elevi din toţi anii de învăţământ, la această activitate au participat părinţi, rude şi prieteni, reprezentanţi ai eşaloanelor superioare și ai administraţiei locale şi judeţene.

De la înfiinţare, în 1919, şi până în prezent, în colegiu şi-au desăvârşit pregătirea 72 de promoţii însumând peste 7.400 de absolvenţi.

Apelul de seară este un moment din programul zilnic al elevilor de la colegiul militar, care se execută numeric, pe subunități, de către elevii gradați.

La terminarea numărătorii, aceștia raportează elevului plutonier adjutant efectivul prezent și absent. După apel elevii trec la activitățile din programul de seară.

Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia – scurt istoric

Este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din România, cu rezultate extraordinare la olimpiade naționale și internaționale și cu un grad foarte ridicat de reușită în carieră.

VIDEO: Daniel Popa de la Colegiul Militar din Alba Iulia, în elita militară la nivel mondial. Va studia la Academia Navală din SUA

Deţinător al titlului de „Şcoală europeană” în 2006, 2012, 2015 şi 2018, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, care funcţionează în actualul sediu din Alba Iulia din anul 1975, a fost supus unui amplu proces de modernizare a clădirilor.

Generalul de corp de armată Arthur Văitoianu, prin raportul său din 17 august 1919, solicita înfiinţarea a trei licee militare, în Timișoara, Sibiu, Chișinău, pentru instruirea şi educarea tineretului din Banat, Transilvania şi Basarabia, la nivelul învăţământului din vechile provincii ale României.

Vezi ceremonia pe Facebook:

Prin Înaltul Decret Regal nr. 3613 din 23 septembrie 1919, dat la Castelul Peleș de Regele Ferdinand I, se aproba înființarea liceelor militare din Târgu-Mureș şi Chișinău, începând cu anul 1919.

Propunerea mr. Nădejde a influențat schimbul între Sibiu şi Târgu-Mureș ca locație pentru unul dintre cele trei licee propuse regelui spre aprobare.

În 30 martie 1920, instituţia a primit denumirea Liceul Militar “Mihai Viteazul”, apoi la 1 septembrie 1940, în urma Dictatului de la Viena liceul este strămutat temporar în garnizoana Timişoara.

La 8 august 1947, după 7 ani de activitate în Timişoara, din motive politice, liceul îşi încetează activitatea împreunã cu celelalte licee militare din ţară.

În 1 iunie 1975, liceul şi-a reluat activitatea în garnizoana Alba Iulia sub denumirea de Liceul Militar “Mihai Viteazul”, iar în 15 septembrie 1977, a fost inaugurat actualul sediu.

Prima promoție a Liceului Militar din Alba Iulia a absolvit în 15 iunie 1978.

La 1 noiembrie 1999, prin Ordinul ministrului apărării naţionale, cu prilejul aniversării a 80 de ani de la înfiinţare, instituţia a primit denumirea de Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul”.

În perioada 2006 – 2018, primește patru certificate de ”Școală Europeană”.

Din 10 aprilie 2014, prin Ordinul ministrului educației naționale, Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” a obţinut titlul de “Colegiu Național ”, schimbându-și denumirea în Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax