Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Ziua Poliției Române, sărbătorită la Alba Iulia. Atelier criminalistic și exerciții demonstrative în Piața Cetății

Publicat

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează la Alba Iulia vineri, 25 martie, o serie de manifestări cu ocazia Zilei Poliției Române. 

Vineri, 25 martie, începând cu ora 9.30, în Piața Cetății din Alba Iulia, au avut loc activităţi demonstrative și au fost expuse pentru public mijloace de intervenţie ale polițiștilor.

De asemenea, a fost prezentată tehnica din dotarea polițiștilor, va fi organizat un atelier criminalistic, vor fi prezenți polițiștii de la rutieră cu laboratorul de educație rutieră, dar și polițiști de ordine publică, protecția animalelor, prevenire și ai  Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Ședința festivă a avut loc la Muzeul Principia din Alba Iulia. În prezența invitaților, va fi evocat momentul aniversar, vor fi prezentate avansările în gradul profesional următor și vor fi acordate diplome și distincții polițiștilor care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești.

Cu acest prilej, la invitația Inspectoratului de Poliție Județean Alba, corul Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia a susținut un recital.

Pentru organizarea activităților dedicate Zilei Poliției Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba este sprijinit de Primăria Municipiului Alba Iulia, Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, asociaţiile poliţiştilor Apulum Pol şi Dinamo, Corpul Naţional al Poliţiştilor Alba, Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea I Alba și sindicatele reprezentative.

UPDATE: Comunicatul IPJ Alba

Polițiști de la rutieră, ordine publică, criminalistic, prevenire, protecția animalelor, și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au prezentat mijloacele de intervenție și dotările autospecialelor, au interacționat cu sute de vizitatori și au primit mesajele de „La mulți ani”, din partea acestora.

Atelierul intitulat „Criminalist pentru o zi” s-a bucurat de un mare succes, iar copiii au fost bucuroși că au putut pune în practică, împreună cu polițiștii, tehnici de investigare criminalistică. Pentru efortul lor au fost recompensați cu legitimații de criminalist.

Laboratorul de educație rutieră a fost un alt punct de atracție pentru cei mici. Regulile de circulație au fost însușite cu bucurie, iar dotările laboratorului au fost prezentate pe îndelete.

Nu au lipsit câinii polițiști, care au polarizat atenția tuturor vizitatorilor și și-au demonstrat abilitățile în a acorda sprijin polițiștilor.

A fost aglomerat și la standul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru că polițiștii acestei structuri au prezentat mijloacele din dotare, au explicat tehnicile de autoapărare și i-au provocat pe unii dintre vizitatori să poarte vesta antiglonț și casca de protecție.

Ședința festivă a avut loc la Muzeul Principia din Alba Iulia, prilej cu care, în prezența invitaților, a fost evocat momentul aniversar, au fost prezentați polițiștii avansați în gradul profesional următor și au fost acordate diplome și distincții polițiștilor care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești.

Cu acest prilej, la invitația Inspectoratului de Poliție Județean Alba, corul Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia a susținut un recital.

Pentru organizarea activităților dedicate Zilei Poliției Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sprijinit de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Principia, Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, asociaţiile poliţiştilor Apulum Pol şi Dinamo, Corpul Naţional al Poliţiştilor Alba și Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea I Alba.

Cu ocazia Zilei Poliției Române, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba adresează mulțumiri reprezentanților autorităților locale, partenerilor, colaboratorilor și tuturor cetățenilor din județ, pe care îi asigură de faptul că vor fi, în continuare, la datorie pentru liniștea și siguranța comunității.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate