Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liviu Dragnea: Membrii PSD cercetaţi penal pot face parte din viitorul Guvern

Publicat

dr

Persoanele cercetate penal pot intra în Guvern, a anunţat Liviu Dragnea, luni, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Întrebat dacă membrii PSD care sunt cercetaţi penal pot face parte din viitorul Cabinet, Liviu Dragnea a răspuns afirmativ.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că miniştrii din viitorul Cabinet Dăncilă vor fi stabiliţi, prin vot, vineri, când va avea loc o nouă şedinţă a conducerii partidului.

„Fiecare ministru va fi votat în parte”, a precizat Dragnea.

Citește și Noul Guvern PSD-ALDE. Executiv cu patru vicepremieri şi nume noi. LISTA miniştrilor din Cabinetul Dăncilă

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Tara lui Papura Voda

  luni, 22.01.2018 at 23:44

  Tind sa cred ca suntem mai aproape de a vedea aceasta tara condusa din spatele gratiilor, decat sa punem mana pe bate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

25 noiembrie: Trupa Dublu Click din Alba Iulia, videoclip dedicat zilei împotriva violenței domestice în România. Premiera online

Publicat

Ziua de 25 noiembrie a fost declarată ziua împotriva violenței domestice în România. Trupa Dublu Click din Alba Iulia a lansat o piesa și un videoclip care ating problema violentei asupra femeilor.

Prin acest videoclip trupa a vrut sa faca aceasta problema mai auzită și să ajute persoanele puse în situații de violentă domestică pentru a știi ca nu sunt singure. Și că există instituții care le pot ajuta în asemenea situații.

Trupa Dublu Click are până acum un album de studiou, 20 concerte la activ, apariții TV și premii mai multe premii la concursuri.

Pentru acest videoclip, membrii formației sau trasformat în actori, pentru a face acest videoclip și mai realist.

”Sperăm ca acest videoclip să ajungă cât mai departe și să facem astfel problema violenței mai cunoscută” au transmis reprezentanții trupei, pentru Alba24.

Videoclipul va fi lansat vineri, la ora 12 și va putea fi urmărit aici.

Componența trupei:

Ilaria Sardiello – voce
Cristi Popovici – chitara
Andrei Susa – bass
Tarocco Alex – tobe

Dublu Click este o trupa de Fresh Pop Rock formată din doi români și doi italieni, care se remarcă prin creativitate și originalitate, datorită compozițiilor proprii.

Cristi Popovici și Andrei Susa sunt din Alba Iulia, iar Alex Tarocco și Ilaria Sardiello sunt italieni care, deși stau aproape unul de celălalt în Italia, s-au întâlnit abia la Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

L-ați văzut? Un minor de 15 ani a fugit din curtea spitalului din Cugir. Polițiștii îl caută

Publicat

Polițiștii din Alba caută un minor care a plecat din spital și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

Potrivit IPJ Alba, la data de 24 noiembrie, Poliția Orașului Cugir a fost sesizată, de către personalul medical, cu privire la faptul că, în jurul orei 20:30, minorul Cassian Carmelo Chitu, de 15 ani, a fugit din curtea spitalului din Cugir, în timp ce se încerca urcarea sa în ambulanță, pentru a fi transportat la un alt spital.

Minorul are următoarele semnalmente:

 • 1,66 cm înălțime;
 • păr scurt, șaten deschis;
 • ochi verzi;

Purta bluză albă cu inscripție galbenă, pantaloni sport albaștri, pantofi sport albi.

Minorul se află sub tratament medical psihiatric.

Polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării lui, iar acesta a fost dat în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea minorului, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Noi schimbări pregătite pentru fondurile de pensii private: ASF vrea implementarea unui sistem de alertă dacă investiția scade

Publicat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pregătește noi schimbări pentru fondurile de pensii private. Autoritatea vrea să introducă un sistem de alertă dacă investiţia scade cu cel puţin 10% faţă de valoarea de achiziţie pentru a reevalua plasamentul.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat joi, 24 noiembrie, în dezbatere publică un proiect normativ pentru modificarea și completarea Normei nr. 11/2011 privind investirea și evaluarea activelor fondurilor de pensii private, aprobată prin hotărârea Comisiei de supraveghere a sistemului de pensii private nr. 22/2011.

Documentul introduce obligația administratorilor de pensii private de a implementa unele sisteme de alertă timpurie, în cazul în care valoarea unui instrument financiar din portofoliu înregistrează o scădere cu cel puțin 10% față de valoarea de achiziție, alertă care să declanșeze obligativitatea reevaluării deținerii din portofoliul fondului de pensii și adoptarea de măsuri asumate la nivelul structurii de conducere a administratorilor.

O altă schimbare reprezintă posibilitatea de a investi activele fondurilor de pensii obligatorii (Pilon II) şi facultative (Pilon III) în obligaţiuni corporative fără rating sau cu calificativ insuficient în cazul în care statul deţine, direct sau indirect, minimum 50% din respectiva companie, dar şi evaluarea instrumentelor cu venit fix (obligaţiuni) prin introducerea sursei preţurilor afişată de Bloomberg sau Reuters.

„În vederea protejării intereselor participanţilor şi beneficiarilor, proiectul de act normativ cuprinde prevederi care să extindă şi să consolideze obligaţiile administratorilor fondurilor de pensii administrate privat şi a fondurilor de pensii facultative cu privire la modul de desfăşurare a activităţii de investire şi evaluare a activelor fondurilor de pensii private, precum implementarea, în cadrul de reglementare secundară, a aspectelor comunicate administratorilor de către A.S.F. printr-o serie de adrese oficiale, transmise în perioada 2013-2021”, se precizează în expunerea de motive.

Câteva prevederi din actul normativ:

 • introducerea unor obligaţii ale administratorilor fondurilor de pensii administrate privat şi a fondurilor de pensii facultative cu privire la modul de desfăşurare a activităţii de investire şi evaluare a activelor fondurilor de pensii private
 • descrierea activităţii de investire a activelor fondului de pensii în acţiuni şi obligaţiuni emise de societăţile de proiect sau în investiţii private de capital
 • evaluarea instrumentelor financiare cu venit fix, în sensul introducerii sursei preţurilor afişată de furnizorul de cotaţii Bloomberg Finance L.P. (sursa BVL4) sau afişată de furnizorul de cotaţii Thomson Reuters S.A. (sursa RRPS)
 • introducerea prevederilor pentru calculul dobânzii zilnice acumulate, conform cărora pentru acest calcul se va utiliza exclusiv rata dobânzii la nivelul formulei / convenţiei precizate în prospectul de emisiune.

sursa: mediafax.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Redevența pentru utilizarea autobuzelor electrice la Alba Iulia și asigurările CASCO și RCA, pe masa consilierilor locali

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia au de aprobat, în ședința din noiembrie, stabilirea redevenței pe care o va plăti STP SA primăriei, aferentă autobuzelor electrice și stațiilor de încărcare.

De asemenea, se stabilește în responsabilitatea primăriei contractarea asigurărilor RCA și CASCO pentru aceste autobuze.

Potrivit documentației ce va fi prezentată în ședința Consiliului Local din 29 noiembrie, deocamdată au fost recepționat doar un autobuz din cele 13 contractate, cu stația de încărcare aferentă.

Se propune modificarea contractul de delegare a serviciului public de transport local, prin încheiere act adițional, în sensul completării metodologiei actuale de calcul a redevenței cu stabilirea nivelului de 2% din valoarea amortizării echipamentelor – autobuze electrice și stații de încărcare.

Nivelul redevenței

Este vorba despre cele 13 autobuze electrice, cu lungimea de 12 metri, 2 stații încărcare rapidă și 13 stații încărcare lentă, achiziționate de municipiul Alba Iulia, prin programul de stat aferent.

Valoarea contractului este de 34.221.733 lei fără TVA. Au fost livrate și recepționate un autobuz electric (în valoare de 2.560.803 lei) și o stație de încărcare lentă (9.617 lei).

Nivelul redevenței propuse este de 2% din valoarea de amortizarea anuală a acestora. Redevența este suma plătită de operatorul de transport (STP SA, în acest caz), în schimbul dreptului și obligației de exploatare a infrastructurii de transport, către entitatea contractantă (primăria/AIDA-TL).

În cazul celorlate autobuze, clasice și a infrastructurii, redevența este calculată anual ca 2% din veniturile realizate din activitatea obligației de serviciu public local, din care se scad subvențiile încasate. Redevența se achită trimestrial, cel târziu până în data de 20 a primei luni a trimestrului următor celui pentru care redevența este datorată.

Pentru cele două bunuri (autobuz electric și stație încărcare lentă), redevența este de 6.414,92 lei pe 2022 (9 luni), respectiv câte 8.553,23 lei pentru fiecare an din perioada 2023-2026.

Estimarea redevenței pentru toate bunurile achiziționate este de 83.393,99 lei pe 2022 (9 luni) și câte 111.192 lei pentru fiecare an din perioada 2023-2026.

Asigurările RCA și CASCO

În ceea ce privește polițele de asigurare CASCO pentru aceste autobuze electrice, Primăria Alba Iulia se obligă ca, până la data punerii în exploatare a a cestora de către operatorul de transport și ulterior, anual, să încheie aceste asigurări pentru daune totale (pentru fiecare autobuz, pe toată perioada de exploatare a acestora de către operator). Dacă polițele cuprind franșiză, aceasta va fi suportată de primărie.

De asemenea, primăria va încheia anual RCA pentru aceste autobuze.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax